上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
1.1k  61.9k

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-16 09:20 PM 發表
第三場: 火焰之星
火焰之星有卡士, 實力已證明值頂班, 今季不論千六或是千八, 場場都能做到極佳時間, 係好好個種, 屢遇強敵亦接近, 級數冠全場, 戴勝兩戰全勝, 人馬合拍, 更難得係戴勝能做到留前鬥後的最佳跑法, 前仗更在此組合下輕勝喜得法, 而上仗雖然於二月十九號退出, 但廿二號已開以踱步, 廿八號更已快跳, 相信上仗右前腳不良於行退出, 並非太嚴重, 埋門戴勝親踱親跳更試埋大細閘, 可謂已備戰充足, 再著此駒其實已非一哩馬, 應為千八二千更佳, 但今仗小休而來, 在新鮮感下剛好適合在此場一哩出擊, 本身十一戰四勝三位, 準繩度極高, 再加上馬房對此駒並不急進, 讓其自然地逐步向上, 至今雖然已介五歲, 但用得未算盡, 且實力仍未見底, 今次負磅雖無著數, 但以其能耐絕對有力在此稱雄! 配腳方面要番隻輕上加輕既一口田, 上仗在黎海榮跨下跑得不差, 今仗再戰一哩應有更佳表現, 再著黎海榮延遲停賽, 今次賽事應有天子在其中, 或許是此駒也不奇! 五穀豐收繼續忠心馬本色, 經常後上接近, 只要留到實有段衝俾你睇, 重磅本應用楊啟棠減磅, 但刻意找來韋達壓陣, 可能想藉今場對手較次, 盡力再煲一煲, 正路配腳! 浦東精神上仗久休表現仍不差, 今仗換上柏寶增至較合適一哩, 磅重可視為冷腳!
估唔到你今次又係推介呢隻WOR, 睇黎上次退出你有心今次本利歸還BOR..嘻嘻, 上次都講過, 唔知點解上場HV表現咁差, 128磅都唔係輕, 我比較鐘意一口田, 一Q番黎啦...:014:

引用:
原帖由 yelo@411 於 2006-3-17 07:22 PM 發表
你?嬼羲k我都十分認同..隻火焰之星實力確係好高(同天仲之寶串Q果兩場己經係最好例証)但會唔會博多?�?(小弟比較仲意一口田,之後就火焰之星.浦東精神.五榖豐收):013:
又係一模一樣個四隻, 一齊等收錢!
引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-17 08:22 PM 發表
頭先出POST o個陣睇唔到TIM..原來你同我D心水一模一樣...:014:
係囉, 只係次序唔同, 不過我相信大家一樣有錢收
引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-17 08:26 PM 發表
估唔到你今次又係推介呢隻WOR, 睇黎上次退出你有心今次本利歸還BOR..嘻嘻, 上次都講過, 唔知點解上場HV表現咁差, 128磅都唔係輕, 我比較鐘意一口田, 一Q番黎啦...:014:
我等佢出好耐囉, 早排已吼住佢退出後復課快, 諗住應該唔嚴重, 小休千六可能仲跟得好衝得勁! :014:

下午起我又不在港了, 要明晚或後天才能再上網, 祝各位贏多d啦! 沈集成可能坐二望三, 留意下無壞!

nithan 兄,第八場將軍同路,我會要埋奪秒商人,今季尚未開齋,此駒千四比千六好,但剛剛食左轉第二,5倍幾好似冇乜肉食,另外隻財進得勝,呢隻都係搏交代o既馬,但係兩者之間我比較鐘意奪秒,如果兩隻都要晒中左都冇乜得分,所以我會搏隻悅目。

第八場鐵角Q+PQ

2. 將軍 + 8.悅目 + 13. 奪秒商人

第九場除左零用錢同鐳射寶外,我會要埋隻上浦福星;)

n
引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-18 11:37 AM 發表
下午起我又不在港了, 要明晚或後天才能再上網, 祝各位贏多d啦! 沈集成可能坐二望三, 留意下無壞!
承你貴言啦....我同nithan兄所見略同(留意沈廐)加埋大摩啦.....應該機會不俗o架:014:

真係到火焰之星出頭啦

有戴勝狂鞭之助~加上路程首本

坐位望win~~

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-18 11:37 發表
我鍾意3只 3場3  9場9  10場1

第一場:好有勝特區寶、榮進寶寶 ----------------------> Q
第二場:金星、馬威力、光速 -------------------------------> P
第三場:火焰之星一口田、五穀豐收、浦東精神 ----> Q
第四場:狙擊手、多樂寶東方名駒、森林精英 -------> PQ $610.5
第五場:黑鷹、天域、濰坊 ----------------------------------> P
第六場:甜心、光明快車、爪皇泓金、首騎士 ----------> PQ
第七場:勝利飛駒、天仲之寶祝福詩情畫意 -------> T $1,252
第八場:將軍財到得勝金獅勇將、一鳥在手 -------> T $2,287
第九場:零用錢、正隆、鐳射寶、勝利雄威 -------------> Q
第十場:喜嘉寶、加州好運、上海金、九龍飛 ----------> W

今次十場心水, 都算有交代, 我今日自己買個d, 火焰之星輸win輸到應, 跟住勝利飛駒都香雞左, 好彩之前心血來潮買落第八場直落三重彩, 指定第一將軍, 第二財到得勝, 第三金獅勇將和一鳥在手, 咁就廿蚊中二千幾, 算係近期傻更更既代表作囉! :014::014:

引用:
原帖由 hkthomas 於 2006-3-18 08:16 PM 發表
真係到火焰之星出頭啦
有戴勝狂鞭之助~加上路程首本
坐位望win~~
火焰之星輸狀態未十足, 目前評分必有頭馬, 下仗幾熱都再買!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆