上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
1.1k  61.9k

我同您一擔擔... :002:

http://www2.@@@@/viewthread.php? ... ge=1&highlight=
引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006/3/2 13:49 發表
初步喜歡三匹 , 做完功課再跟大家分享心得...

幸運鑽石
源來原去
安翹 (摩東玩換妻 , 有點摸不著頭腦)

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-3-4 02:37 PM 發表
我跟你買,不過加埋我隻心水好輝煌整條4X11已經過兩關,希望贏晒
引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-4 05:33 PM 發表
我同您一擔擔... :002:
唉! 隻安翹仲跑得差過上次, 明明上次已俾韋達先走甩黎贏, 但今次又係等到入直路韋達走甩先追, 完全發揮唔到本身均速跑法 三乘一變三衰一.....................:010:

今次推介兩場泥地賽事, 分別係頭兩場, 賠率應為一冷一熱, 適合獨贏二串三玩下!

第一場: 快活英雄
跑廿幾次, 只四次上名而未勝, 推介此駒可謂有點冒險, 但轉馬房後首度報名泥地, 觀乎在上手只跑一仗泥地便告上名, 不排除本身此駒泥憂於草, 再加上該仗於濕慢地上競跑, 此駒留守中後段位置, 入直路淘金駒和輕易取勝雙雙帶離對手, 只有此駒上遲遲後上入位, 在不利追下有此成績, 已算不差, 而同血系乃Bluebird, 近年在港已買少見少, 但尤記得早幾年此血系乃泥地好手, 今仗再報泥地應有坐位望贏能力! 再著由霍達換上高雅志, 排四檔, 可望騎者唔會似霍達咁留得太後, 泥地若非有橫強後勁一族, 跟在中前段始終較著數, 但睇番高雅志贏源來源去, 今次應該識執生, 對手方面都無乜話點特別好, 話哂五班賽, 水鬥水場合, 誰泥好就機會較高, 希望此駒能在泥地搵到新出路, 開齋贏馬吧!

第二場: 翡翠舞士
上仗雖然無極力推介, 但已在此帖講明要吼下, 八倍分頭的確唔錯, 今次再跑同程, 當然已無上次咁值搏, 但上次中到今次理應繼續支持下, 再加上此駒實力未盡, 難得剛剛找到新出路, 分分鐘連捷不奇, 上次吼佢係因為此駒唯一頭馬在軟地取得, 轉泥可能有新出路, 結果果然如此, 今次排八檔和上仗十檔分別不大, 同樣做到減少被困危機, 觀其上仗輕取有質既我來也, 今仗縱加七磅再戰, 相信對過千一磅既翡翠舞士應該影響不大, 再著上季勝後一直久無表現都無換人, 可見馬主極力支持和相信霍達, 今季既然找到新出路, 絕對有機會再捷以報馬主知遇之恩!

見有時間又悶悶地, 係咁易講下其餘八場賽事心水!
第三場無特別鍾意, 但覺得隻得多多會係大摩俾賴容安一試身手既機會, 可小注wp玩下!
第四場大圓機上次兩條三串四都久佢一隻, 激鬼死! 此駒越跑越短, 難道覺得難留, 縮一千試下? 跑得密, 求勝心切, 換人可再捧!
第五場甜在心頭落地四馬上轉泥兼強配, 看部署似郁手格, 但此馬房唔易捉, 而且此駒跑泥唔會好分得去邊, 做Q膽拖腳好過, 配腳可考慮海中寶香港製造, 若計得精明繼續冷門則可拖, 成熱有介心!
第六場亂局放棄, 若要選一則要降班跑既星運主帥!
第七場大文豪季初連搏幾地未能得逞, 馬房不放棄應會有頭馬進帳, 今次對手不多, 有力重闖勝門, 易配賴維銘應有分頭, 可吼!
第八場心水藍基因, 最強對手當然非耀目莫屬, 受讓十六磅可威脅前駒, 但耀目上仗負輕時間亦未見佳處, 藍基因已接連負重接近, 增程分分鐘殺哂, 而且應會有耀目扯飛而有番多少肉食, 可搏W!
第九場小武士換上馬房熟手愛將史科菲, 應有力取得遲來既馬頭! 貪心點可以又考慮下兄弟Q搭隻帝聖名駒玩下!
第十場喜德寶可能較遲熟, 深信全熟後必能扶搖直上, 應值一班, 上仗勝哥亦非全心搏殺, 望連熱三次都贏唔到後能退熱成功, 對手跟本無馬係佢個皮, 只忌騎者鬥志和隻馬未熟, 若有五倍以上可搏單W! 若太熱則可要寧一隻熱門大贏家, 三歲馬亦有進步, 一場失準可原諒, 今場頭馬應在此兩駒當中!

快槍手 ? :dumpfound

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-9 10:22 發表
第二場: 翡翠舞士
上仗雖然無極力推介, 但已在此帖講明要吼下, 八倍分頭的確唔錯, 今次再跑同程, 當然已無上次咁值搏, 但上次中到今次理應繼續支持下, 再加上此駒實力未盡, 難得剛剛找到新出路, 分分鐘連捷不奇, 上次吼佢係因為此駒唯一頭馬在軟地取得, 轉泥可能有新出路, 結果果然如此, 今次排八檔和上仗十檔分別不大, 同樣做到減少被困危機, 觀其上仗輕取有質既我來也, 今仗縱加七磅再戰, 相信對過千一磅既翡翠舞士應該影響不大, 再著上季勝後一直久無表現都無換人, 可見馬主極力支持和相信霍達, 今季既然找到新出路, 絕對有機會再捷以報馬主知遇之恩!
點睇霍達棄騎活力驍 ? :005:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-9 11:00 發表
第十場喜德寶可能較遲熟, 深信全熟後必能扶搖直上, 應值一班, 上仗勝哥亦非全心搏殺, 望連熱三次都贏唔到後能退熱成功, 對手跟本無馬係佢個皮, 只忌騎者鬥志和隻馬未熟, 若有五倍以上可搏單W! 若太熱則可要寧一隻熱門大贏家, 三歲馬亦有進步, 一場失準可原諒, 今場頭馬應在此兩駒當中!
喜德寶疏操怕唔怕 ? :002:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-9 11:00 發表
第三場無特別鍾意, 但覺得隻得多多會係大摩俾賴容安一試身手既機會, 可小注wp玩下!
同意 ! 仲有件好聲氣 , 兩件都是我禮拜的重心...

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-9 11:03 AM 發表
快槍手 ? :dumpfound
成個星期咁多時間, 一早刨定報名表, 等佢出埋騎師和排位理想便交功課, 希望快而準啦!;)
引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-9 11:05 AM 發表
點睇霍達棄騎活力驍 ? :005:
跑泥地個場有靚檔兼有飛, 但表現一般, 唔似泥地特佳, 除非搭通天地線, 賀賢收皮俾柏寶去, 然而覺得機會不大, 因為活力驍今場冷極有個譜兼唔係佢兩隻玩哂, 有對手下當然搏番隻泥地實掂既翡翠舞士!
引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-9 11:07 AM 發表
喜德寶疏操怕唔怕 ? :002:
操練手法的確唔同兼怪怪地, 長期踱步, 埋間先試課閘, 但一來知道此駒非腳患馬, 應唔係怕整親腳而缺課齋踱, 二來會唔會係刻意用唔同手法去試下? 三來會否因此嚇退部份捧場客? 我就實行繼續追捧此大超班馬! 你唔愛佢啦?
引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-9 11:10 AM 發表
同意 ! 仲有件好聲氣 , 兩件都是我禮拜的重心...
無錯, 賴容安能否成為大摩新寵就睇近幾次成績, 希望佢考牌合格啦!

這裡無馬跑真係夠哂清靜, 影都唔多個! 不過總好過太多無謂既post, 但繼續欠缺應有討論氣氛, 仍需改善! :013:
本想仲想等下睇下有無網友討論, 但我下午放假, 星期一先會返黎, 所以這幾天都覆唔到post架啦! :004:
在此預祝各位休息左一個星期後, 能養精蓄銳, 星期日殺馬會一個片甲不留! 有咁多贏咁多啦!!! :014::014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆