上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
1.1k  61.9k

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-2-10 01:20 PM 發表
勇威星都係算擺啦,次次跑第四, 就算今次跑得出都係當抽水。況且係桑迪斯棄騎
尾場我鍾意奪寶群英,因為有勝哥出馬
勇威星就係成日得個近字先轉泥試下, 我都係喜歡勝哥出馬同埋轉泥先吼佢!
奪寶群英會否差不多到頂? 好似無想像中咁強!

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-10 09:02 發表
尾場過關博士必大熱, 但總覺得無咁順攤, 有咩正野? 定係過關博士贏九成咁濟?
好輝煌不是更可取嗎 ?

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-10 09:02 發表
另外勝利飛駒個場實大熱啦卦, 用番戴勝可後上繼續建功? 我卻較看好買開既閃電, 只要杜利萊能跟前位置, 唔好再留後, 好有機會藉步速之利, 偷雞得手!
有否留意閃電落腳慢了 , 個人覺得是時候向千八發展...

引用:
初步見第四場隻勇威星突然搵個戴勝, 檔差兼轉泥應有分頭, 同血系泥地唔錯, 只要克服劣檔, 有力後上開齋或闖入冷位嗎??
二十比零都賣到八十蚊 , 睇來 nithan 兄押了不少~

這場的易位亂晒籠 , 似乎形勢凶險 , 論馬 , 暫未有什麼可取之處...

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-2-10 01:45 PM 發表

好輝煌不是更可取嗎 ?
好輝煌d飛正常, 過關博士好分過頭, 有d唔對路喎! 我只係初稿, 仍未定奪, 好煇煌係有得諗, 但過關博士有無得挑戰下? 兩隻增程都會係有好無壞!

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-2-10 01:49 PM 發表

有否留意閃電落腳慢了 , 個人覺得是時候向千八發展...
閃電無疑係傾向均速, 所以上仗雖然入位, 但我仍稍嫌佢留後左, 最好跟番前四名, 入直路能即時進佔更前最好, 要佢追人係唔容易亦非其所長, 希望杜利萊今場能試試咁跑, 若又跟中後就凍過水, 你所講亦無錯, 千八當然更好, 但千六亦可以應付, 只忌未能發揮其均速跑法!

第九場: 閃電
還記得去年十二月廿六號既賽事在此推介了閃電, 可惜揮強差人意下, 跑個第四, 個場貼佢係因為之前個場跑第二, 表現非常出色兼水準不差, 頭四名其他三隻喜得法, 喜利多和天仲之寶, 其後成績如何已不用多說, 該仗閃電用了一種算係和以前唔同既跑法, 沿途跟住第三位, 入直路已能咬緊喜利多, 不久便輕易過埋佢, 只在埋門一腳被喜得法趕過, 所以再出一場, 我好有信心佢可以開齋贏馬, 可惜杜利萊發神經, 走去留前鬥後, 結果後上追個第四, 連剛剛輸俾佢既喜利多都跑個第二輸少少, 可以猜想若該役能有更好發揮, 可能已贏馬了, 當然鬥志亦是原因之一, 可能該場唔係大摩杯茶吧! 接著上仗易配大旺既蘇銘倫, 但亦沒有採用輸俾喜得法既跑法, 然而有幸亦未致於留到包尾, 該場沿途守在中段偏後位罝, 入直路才追趕上前, 最後二百亦和頭馬喜利多有段距離, 均速馬要追跑何容易, 結果只能第二名交代, 又再敗於喜利多蹄下, 個人認為閃電質素不在喜利多之下, 可惜偏偏未能再發揮出其高水準跑法, 今次我亦唔知杜利萊會點跑, 仲要排個一檔, 若留後就大鍋, 但此駒迄今八戰, 只得兩亞, 由方嘉柏轉倉過黎, 唔會只係想收獎金卦, 今場有同馬房勝利飛駒扯飛, 必有一定分頭, 熱極都有番個賠率, 今場雖然話係精英班, 但對手唔少都已見盡, 真正仲有進步既可能只係同馬房既勝利飛駒, 閃電真正真力亦未摸底, 只要能藉著一檔, 出閘搶出黎, 有馬放就跟, 無馬放就自己慢放, 只負116磅不難在此發難, 大有機會幫賭王整番場頭馬, 目前有六倍幾, WP都抵搏! 最強對手當然係自己馬房隻勝利飛駒, 戴勝已熟透馬性, 人馬合拍, 增程亦有利後上, 但步速可能偏慢而稍蝕, 然而有機會憑質素搭夠, 負磅不重對手亦見底, 有力在此為大摩再整條馬房連贏! 其餘五穀豐收又跑千六, 卡士質素俱蝕底, 但此程只要肯留就近, 夠哂忠心, 萬成唔放手, 三重彩可吼之! 冷腳可以吼又係大摩既勁闖, 季初連搏兩場都輸少少, 跟住收番埋, 今次有得分, 小心又係時候!

sure la.....................支持閃電

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-2-10 01:45 PM 發表

好輝煌不是更可取嗎 ?
頭先睇睇下, 尾場隻哈哈大少有無得諗下, 上季威完到家陣仲未郁, 上次轉泥個第三就又返番黎千四仲要上班跑, 講都無人信咁款, 滇係爆冷專家, 無左韋達火燒都唔熱, 我只係奇怪韋達無飛, 係佢副線度搵, 其他又無乜邊隻鍾意, 所以最後才想搏下哈哈大少, 有得諗嗎?

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-10 04:04 PM 發表
第九場: 閃電
還記得去年十二月廿六號既賽事在此推介了閃電, 可惜揮強差人意下, 跑個第四, 個場貼佢係因為之前個場跑第二, 表現非常出色兼水準不差, 頭四名其他三隻喜得法, 喜利多和天仲之寶 ...
一定支持, 閃電隨時底出, 不可不信! :cool:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆