上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
67  148.6k

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-12-19 11:34 PM 發表
襯而家未開始睇晨課....寫番3隻kuskit既馬...再唱一唱熱佢先...:071:

第1場   2.年年開心-- 先唔睇賽績....齋睇馬兒狀態我上星期有睇佢拍"歡樂滿堂"那課...係外面走那隻...毛色深潤...步頭爽勁. ...
真係難得連我都岩心水~因為其實大家揀馬個方式唔同[你地較著重狀態,識睇晨課等],我就主要計形勢,走位,段速等,不過講真晨操我

真係睇極都唔識~得閒都希望各位教下小弟:036:

不過我都講講我個論點la~

頭場隻~年年開心上賽後我已列入備忘馬~因為佢上場直頭跑左千八米~前講講情況~一起步佢原本唔慢~不過一轉彎果陣就比第隻馬夾到~心後有少少失平衡~跌到落尾二~之後騎師於全程都唔將佢擺返內疊~全程四五疊~出彎八疊~正常已經輸到睇佢唔到~點知最後見佢仍有追勁~佢當時既衝勢一定勁過晒2-4名馬~4歲仔今季先見真章~加上分場幾匹有實力同有今季賽績對手皆排外檔[枕頭大王12檔查士丁尼10檔~榮利8檔]~真係就晒佢~我諗佢今次應該可守好位[上季1200四班都守到4-5位],末段應可一攻而破~最大缺點係上場大露光~不知會否隔沙~睇上季走勢覺得佢唔係淨識跑泥地~

至於天鷹~我覺得佢最賺就係個跑法同檔位~呢場應有正常步速~友實力同特別應拍住放~快而勝跟最靚貼欄第二隻~而天鷹就係貼欄第三隻~計今季賽績級數雖以快而勝較高[95場次蝕位負創感一頸位而拋離後面馬匹]~不過快而勝上場突然大敗有可能搏得太密要回一回~故覺得天應較穩

另一隻原小子~我就唔係好識睇~只知佢外地世@@暽L~試閘走勢幾好~上次輸意外~今次檔靚對手弱~不過你果三隻我係呢隻應該唔會落注:097:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-12-20 10:51 AM 發表

小弟經常都與(威兄)O岩心水・最記得莫過於早前尾場隻「心福」了。:131: :036:
而(威兄)所講既幾個論點・小弟亦十分認同。:036:
至於睇晨操状態其實真係無天才可言既・完全係 ...
年年開心~操過唔騎我就唔係太擔心bor~因為達少周不時都揀錯馬,而家用較硬淨既杜少鬥後勁重合心意

天應~既然博士咁講~今晚定要捧場~只要志哥肯埋一疊應穩入三甲

原小子~佢係勝在對手弱~三班黎講呢場都算弱得緊要~佢唔太水抽二擋應該有P

而家跑馬我已經用好多時間刨賽績~晨操好難兼顧埋~希望以後師兄有所提點~:036:

想問問師兄幾隻馬

頭場查士丁尼抖左過半月狀態如何?因為我度度下榮利應帶到佢埋黎~呢隻馬二疊都有機會入三甲

尾場兩大熱門上場都搏得勁~狀態又能否保持呢?重有老馬幸運福星有冇再進一步?

唔該晒師兄

博士真係w左~可惜我後來貪好分揀左7:030:

我覺得衝峰槍跑得都算有誠意~一起步就入去慳~多利到唔斜出杜利萊都諗住爆個位出黎架

果個位爆到就肯定佢贏

kuskit兄~你愛駒蓮華生輝點睇?~覺得難尋敗理~我想重注

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-12-29 12:07 AM 發表

平心而論佢上季尾贏果場係狂操下全厩最勇的一駒・小弟當時的評論如下:「第10場)8.企業精神---實力必値80分以上既中距離泥草全才馬・適應水土能力甚佳・初出兩仗在7,8成壯態下 ...
其實佢今季季內跑果兩場草地表現都算唔錯~因為兩仗都係響劣勢下追上黎~今次A欄尾場外疊一定好衝[無論步速快慢]~況且今場有唔少馬擔飛[時分,小牛精]~如有6-8倍必定要投注[今季我從未投注此馬獨贏]

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-12-30 05:53 PM 發表

哈...咁你好過我啦・:036: 。:122:
至於今次會否出手・就要睇完隻馬状態先敢講了。:041:
另外想問(威兄)元旦日賽事有乜心水或目標馬呢?:041:
暫時睇最有冷味既係第六場上浦褔星~今季跑二場千四水準都高~上千六游完馬河落番千四有機又爆大冷

最強對手獲利多志叔排2檔有權響A欄塞死~水晶皇易位難贏~最強對手反而係睇唔透既勁蹄飛

雖然企業精神初上千六~不過呢場真係冇乜籍口~同位置衝輸比勁好同駕進
要調低佢評級~實際上駕進仲冇佢衝得咁順~兩步就過佢

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2007-1-1 07:07 PM 發表

威哥...我已經delete左呢隻馬啦...今日之後止蝕...佢斷晒我大彩池....過關...連贏...非常失望...:043:
我都大注買w,p~好彩買1w2p先頂得住
不過買左創感孖寶$1000叫落去估唔到佢安慰獎都保唔住:029:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-1-1 07:35 PM 發表

上次個第四巳今人産生疑問・:030: 今日跑埋証明今季進歩唔付合預期・但要係黎個分贏一場就唔會太難。:041:
不過以佢被動跑法兼長期低水[冇賠率]~賭w都已經冇乜價值~如佢走去跑泥地千二遇較弱對手隨時唔止贏一場添

泥地千二成日都得D水馬跑:096:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆