上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
387  62.2k

見上次逐場簡介成績尚算過得去, 今次又再黎過, 希望唔好嫌長氣! :014::014:

第一場:新馬賽有開表現既馬甚少突然失蹤,好有勝上仗初出在飛數十足下,輸俾有過一場經驗兼熱到十六蚊既馬友利已算唔錯,開左氣增程二百問題亦不大,排在一檔且戰且走,力足在此開齋補中;特區寶柏寶一早操住唔放手,同系馬早熟有速度,三檔可順留二三位好跑,初出已可兼顧,應為馬房主力;榮進寶寶上仗在不可能既位置連追多個馬,雖然頭兩名左閃右閃才俾佢追近,但新馬有此走勢已算不差,換人由冷變熱大忌,但新馬賽對手不多,可拼則有力再入前列。

第二場:金星草地亦可,減分快兼同時四歲當打成熟漸足,五班應有威力甚至可能略超,用霍達不用負頂磅,絕對有力能在此組突圍而出;馬威力減分亦算頗快,三歲之齡已落至五班,實力應稍佔優,上仗桑迪斯能入位,今仗換柏寶更佳,可望再入前列;光速於五班有留意價值,磅重用黎海榮減番七磅有著數,田草千八亦屬射程範圍,可作配。

第三場:今期推介,上文已有分析。

第四場:狙擊手非獨沽一味谷草馬,留放得宜既話,田草亦具殺傷力,續配功臣柏寶,兼仍在四班出賽且只加四磅,再加上長途好手不多,而且賠率應繼續有分頭,乃今場坐位望贏之選;多樂寶上仗落飛無影,戴勝跑來試馬味濃,長途實力應不差,須提防今仗先係真波;東方名駒前仗谷草衝得唔錯,回配鄭雨滇條件相若,成冷可吼;雙T場合小心無厘頭冷殺入黎,森林精英八歲亦不退役,小心靠班底在此殺入大冷位。

第五場:黑鷹繼續為吾首選,實行同吳定強鬥耐性,次次跑完都停一排課,操練手法令人費解,勝後已連輸五場,上仗更縮至千四,玩完一輪今場再回田草一哩,極有可能已為此程成功退熱,今仗再來應成半冷,要吼實;苗禮德隻七星樂園上仗休出接近,今仗馬上換韋達,驚死唔熱咁款,我寧願吼此馬房既見習生楊啟棠隻天域,王志偉爆完上仗都可以在有飛下入位,今仗大摩初配心儀愛將楊啟棠,應該唔會俾隻流野佢,三甲可期;濰坊屬有質素但未熟,冼毅力難得再為此馬房效,必展渾身解數為此駒取得佳績,四班有份量,時刻要留意。

第六場:甜心仍未肯上千六,馬房似誓要在千四贏一仗才增程,前仗久休亦可馬上入位,上仗轉熱也僅負,應心急謀交代,輪馬在此組力足言惡,可期順利贏馬開齋;光明快車回師田草應有更佳表現,係時候見真章,屬爭勝份子;爪皇泓金杜鵬志受傷,易配巫斯義,實力有增無減,晨課刻意安排騎者過檔連操兩課,唔似係陪跑而來,未熟馬仍可憑質爭三甲;首騎士越跑越進步,回配前仗輕勝既黎海榮,可期繼續上名。

第七場:勝利飛駒仍未見底,戴勝騎後上馬一流,對手非大幅增強,有力再捷;天仲之寶回跑一哩兼平磅,雖易配馬房生面口柏寶,但論實力力足挑戰前駒;祝福上仗水準和難度都較此組高,在此平磅勝在唔會太熱,有力再爭三甲;詩情畫意上仗差點偷到雞,今場不敢怠慢馬上回配洗毅力,但論馬非穩健,作配較宜。

第八場:將軍乃馬房另一匹戰駒配柏寶,可能係新組合,騎師近期當紅,戰意可嘉,論馬評分必未盡,上仗發揮無問題但僅入位,然而以前仗能力及時間,力足在此組再闖勝門;財到得勝屬失運馬,至今九戰五位仍未勝,用韋達會偏熱,處女馬獨贏雖不值搏,但三甲卻不可棄;金獅勇將上仗表現不差,易配鄭雨滇唔會引來飛數太大變動,成冷可作配;一鳥在手唔知咩料,但前排蘇銘倫當寶咁操住唔放手,應屬有料之輩,初出賴容安受傷而易配馬房殺手之一冼毅力,可留意。

第九場:零用錢三班無理由無頭馬,今仗易配杜利萊再加個眼罩,有變身能力;正隆唔係咩好馬,但韋達可棄質新既獲利多而就,可看高半線;鐳射寶進步幅度未有如期中理想,但仍屬準繩兼未盡,可再爭入位;勝利雄威又一馬房自購馬,大摩今日籌碼不弱,加上冼毅力一手操足,不明物體作配無妨。

第十場:喜嘉寶馬房前陣子安排二班減分,今次落三班後初跑千八,有力在此出冷;加州好運外地已贏二千,操好才來港,初出配馬主及馬房新愛將柏寶,可吼實;同馬房上海金告東尼肯收果然有料到,上仗馬上打破其處女之身,七歲無保留價值,續可跟進;九龍飛跑番田草千八兼上仗慘敗,賠率上應有適當回升,論馬尚算準繩,屬正路配腳。

總結:
第一場:好有勝、特區寶榮、進寶寶
第二場:金星、馬威力、光速
第三場:火焰之星、一口田、五穀豐收、浦東精神
第四場:狙擊手、多樂寶、東方名駒、森林精英
第五場:黑鷹、天域、濰坊
第六場:甜心、光明快車、爪皇泓金、首騎士
第七場:勝利飛駒、天仲之寶、祝福、詩情畫意
第八場:將軍、財到得勝、金獅勇將、一鳥在手
第九場:零用錢、正隆、鐳射寶、勝利雄威
第十場:喜嘉寶、加州好運、上海金、九龍飛
紅色為同場機會較高,有坐位望贏能力,可作膽。

引用:
原帖由 yelo@411 於 2006-3-17 07:22 PM 發表
你?嬼羲k我都十分認同..隻火焰之星實力確係好高(同天仲之寶串Q果兩場己經係最好例証)但會唔會博多?�?(小弟比較仲意一口田,之後就火焰之星.浦東精神.五榖豐收):013:
又係一模一樣個四隻, 一齊等收錢!
引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-17 08:22 PM 發表
頭先出POST o個陣睇唔到TIM..原來你同我D心水一模一樣...:014:
係囉, 只係次序唔同, 不過我相信大家一樣有錢收
引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-17 08:26 PM 發表
估唔到你今次又係推介呢隻WOR, 睇黎上次退出你有心今次本利歸還BOR..嘻嘻, 上次都講過, 唔知點解上場HV表現咁差, 128磅都唔係輕, 我比較鐘意一口田, 一Q番黎啦...:014:
我等佢出好耐囉, 早排已吼住佢退出後復課快, 諗住應該唔嚴重, 小休千六可能仲跟得好衝得勁! :014:

下午起我又不在港了, 要明晚或後天才能再上網, 祝各位贏多d啦! 沈集成可能坐二望三, 留意下無壞!

第一場:好有勝特區寶、榮進寶寶 ----------------------> Q
第二場:金星、馬威力、光速 -------------------------------> P
第三場:火焰之星一口田、五穀豐收、浦東精神 ----> Q
第四場:狙擊手、多樂寶東方名駒、森林精英 -------> PQ $610.5
第五場:黑鷹、天域、濰坊 ----------------------------------> P
第六場:甜心、光明快車、爪皇泓金、首騎士 ----------> PQ
第七場:勝利飛駒、天仲之寶祝福詩情畫意 -------> T $1,252
第八場:將軍財到得勝金獅勇將、一鳥在手 -------> T $2,287
第九場:零用錢、正隆、鐳射寶、勝利雄威 -------------> Q
第十場:喜嘉寶、加州好運、上海金、九龍飛 ----------> W

今次十場心水, 都算有交代, 我今日自己買個d, 火焰之星輸win輸到應, 跟住勝利飛駒都香雞左, 好彩之前心血來潮買落第八場直落三重彩, 指定第一將軍, 第二財到得勝, 第三金獅勇將和一鳥在手, 咁就廿蚊中二千幾, 算係近期傻更更既代表作囉! :014::014:

引用:
原帖由 hkthomas 於 2006-3-18 08:16 PM 發表
真係到火焰之星出頭啦
有戴勝狂鞭之助~加上路程首本
坐位望win~~
火焰之星輸狀態未十足, 目前評分必有頭馬, 下仗幾熱都再買!

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-17 01:16 PM 發表
總覺得今場自家飛有冷味... :004:
好野喎, 真係有味, 我自問點捉都捉唔到!

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-3-18 06:42 PM 發表
第九場除左零用錢同鐳射寶外,我會要埋隻上浦福星;)
中條熱既, 二串三應該歸唔到本, 下次再努力! :022:

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-3-19 10:10 PM 發表

又會咁岩o既,我又臨尾買返第八場將軍、財到得勝串第九場:零用錢、鐳射寶連嬴加位置Q 再執埋天仲之寶同詩情畫意單頭Q同位置Q,最衰冇串暈咁多場(筆直有限;)),唔係就真係和味羅。不過今天都執番一千,睇o黎 ...
好! 一於殺個佢片甲不留! :014::014::014:

引用:
原帖由 拜金 於 2006-3-20 03:52 AM 發表
你買親都好熱wo,d馬..........我今日第4場貼左隻33倍跑第2........又冇睇小飛像行圈.....-.-'''唔係實走去買連勝......最後我都係冇買.......如果早d起身.........呢場連羸 賺4200幾.........我會買100蚊..你地可以計計-.-''
我d 拍拿簡左4埸..中曬頭1,2位.......<<佢走佢買20蚊........夜馬冇咁好賭...都係再遲下先買.....總要抄股票...日日d時間比曬呢兩樣野...真煩
我買d馬有冷有熱, 全睇心水咋! 火焰之星和勝利飛駒當然熱啦, 但將軍和零用錢雖唔係冷, 但都算有肉食, 我冷個d狙擊手, 黑鷹等跑唔出都無辦法.........:022::022: 第四場隻東方名駒前仗跑得咁好, 今次實要拖, 我都貼左佢, 不過無膽...............:011:

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-19 11:43 PM 發表

就係冇信您 , 十蚊單 T 都冇得中 , 失敗...

中唔到單T唔緊要, 最緊要有錢收! :014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆