上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
387  61.9k

引用:
原帖由 wenfai 於 2006-3-15 03:56 PM 發表
請分析第7場只卓越成就,今次賠率熱左好多.
熱左可能係因為騎者多人留意, 再加上今場無重心馬, 全場最冷已經係去到只有38倍既聚寶駒, 而佢上次冷到八十倍, 係因為有廿二蚊既寶樹勁盈和四倍既財到得勝同場, 乜飛都扯走哂, 所以表面係八十幾倍變今次廿倍, 實則唔覺係落飛搏殺個種, 而且隻馬近都無近過, 難有信心!
今場我會試下上次存心熱倒既同心拍檔, 韋達有心機當然可以克服十二檔, 加上一早都知一哩掂, 縮程都可以搏殺得手, 明顯有手係手, 今場熱極有個譜, 有得諗!

引用:
原帖由 wenfai 於 2006-3-15 02:40 PM 發表

多謝師兄的意見.
我唔係師兄, 仲係度學緊野, 得閒多點一齊黎研究下仲好, 唔好齋我講嘛!

雙T場合果然衰格, 過唔到自己既感情飛, 都係死落喜樂趣度, 明知山有虎, 偏向虎山行, 自己攞黎衰, 希望一尾場隻好樂意幫我復仇成功!

引用:
原帖由 birman 於 2006-3-15 09:19 PM 發表
鑽石 @@".......爆冷

197倍............
估到果然好死硬, 但點都捉唔到粒鑽石! :022:

好樂意梗頸四, 唯有等出排位再努力過啦!

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-3-15 01:42 PM 發表

隻鷹隼真係令我心思思,呢隻黑仔馬近呢10場都未試過抽過6檔以內,但隻馬有幾場未段都有22秒幾,非常凌厲,係搏就係搏呢o的冷腳入位,咁先有得執,唔係就好似上次咁黑仔中晒三隻連單T補埋都回唔到本,返正呢排 ...
好野喎! 鷹隼都俾你捉到, 有無買少少win, 好樂意梗頸, 你條位置Q欠少少呀陰公! :022:

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-3-16 10:18 AM 發表
隻鷹準今次改變左跑法,以往都係跟住領頭馬 保持 3、4位置,未段時唔時o黎一個凌厲衝刺,唔係次次得o既原因係呢條馬頗為黑仔,我講過呢隻馬抽到內檔o既機會係少之又少,所以一開閘要衝一段插入內欄保住3、4位置比 ...
今次匆出明顯處心積慮, 唔係爆軚, 爆冷食到應, 下仗多數無影!

第三場: 火焰之星
火焰之星有卡士, 實力已證明值頂班, 今季不論千六或是千八, 場場都能做到極佳時間, 係好好個種, 屢遇強敵亦接近, 級數冠全場, 戴勝兩戰全勝, 人馬合拍, 更難得係戴勝能做到留前鬥後的最佳跑法, 前仗更在此組合下輕勝喜得法, 而上仗雖然於二月十九號退出, 但廿二號已開以踱步, 廿八號更已快跳, 相信上仗右前腳不良於行退出, 並非太嚴重, 埋門戴勝親踱親跳更試埋大細閘, 可謂已備戰充足, 再著此駒其實已非一哩馬, 應為千八二千更佳, 但今仗小休而來, 在新鮮感下剛好適合在此場一哩出擊, 本身十一戰四勝三位, 準繩度極高, 再加上馬房對此駒並不急進, 讓其自然地逐步向上, 至今雖然已介五歲, 但用得未算盡, 且實力仍未見底, 今次負磅雖無著數, 但以其能耐絕對有力在此稱雄! 配腳方面要番隻輕上加輕既一口田, 上仗在黎海榮跨下跑得不差, 今仗再戰一哩應有更佳表現, 再著黎海榮延遲停賽, 今次賽事應有天子在其中, 或許是此駒也不奇! 五穀豐收繼續忠心馬本色, 經常後上接近, 只要留到實有段衝俾你睇, 重磅本應用楊啟棠減磅, 但刻意找來韋達壓陣, 可能想藉今場對手較次, 盡力再煲一煲, 正路配腳! 浦東精神上仗久休表現仍不差, 今仗換上柏寶增至較合適一哩, 磅重可視為冷腳!

引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-3-16 09:30 PM 發表
隻 "莎朗之駒" 點睇 ??

今次磅輕, 配上 "杜利萊"  ~
今季只跑三仗, 十月跑完等到十二月先跑, 再出又等到二月, 健康成疑, 而上仗慢步速都跑到散哂, 令人欠信心, 而且盛年已過, 真係要等佢跑得番先再留意, 個人不選擇作配!

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-3-17 01:16 PM 發表
總覺得今場自家飛有冷味... :004:
前仗近水準不高, 雖強配亦乏信心, 久沉馬亦未有理據令我在此組作配, 若然真係入位, 自問必捉唔到一類!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆