188Channel

標題: 想問一個少問題..但係小弟真係唔知.. [打印本頁]

作者: edwin520    時間: 2009-1-15 10:38     標題: 想問一個少問題..但係小弟真係唔知..

作者: 馬大爺    時間: 2009-1-15 10:42

作者: edwin520    時間: 2009-1-15 10:49

作者: sli6366    時間: 2009-1-15 12:41

引用:
原帖由 馬大爺 於 2009-1-15 10:42 AM 發表
會....但如果條女夠18歲佢地唔會告你 但會打去你屋企叫你屋企人接你走:smile_27:
叫雞無罪,差人無權扣留你,更加無權打去你屋企叫你屋企人接你走.
作者: 戇旋周伙記    時間: 2009-1-15 13:12     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: JockeySmart    時間: 2009-1-15 14:49

香港叫雞無罪嗰喎 ! 通常循例睇下你同條女身份證, 就叫你哋閂門繼續happy, 假如咁唔好彩條女逾期居留嘅話, 你就麻煩少少, 通常要你哋著返衫, 條女當然要被扣留啦 ! 至於你就要嘥少少填張俗稱嘅"雞紙"嘅嘢, 證明你幾時幾日喺邊度叫雞, 對方正是嗰位逾期居留嘅囡囡, 之後你就可以拍下籮友就走得, 至於填咗嗰份"雞紙"有冇手尾跟?通常就唔會有囉 ! 除非條囡囡不認逾期居留啦 ! 不過呢個機會真係極之微, 假如咁唔好彩嘅話, 你就會收到信要你上庭幫手作證, 當然亦不會負上刑責的, 不過, 俾老婆發現信件就真係幾大檸樂喇...
作者: guava    時間: 2009-1-15 16:00

no problem wor enjoy la
作者: 超級速遞員    時間: 2009-1-15 16:41

作者: hdd36    時間: 2009-1-15 20:11     標題: 回覆 6# 的帖子

作者: Lovedolove    時間: 2009-1-15 22:07

作者: Alex-II    時間: 2009-1-15 23:57

作者: 大Ben周    時間: 2009-1-16 00:23

作者: 鐵郎    時間: 2009-1-16 00:35

作者: Jimmychan05    時間: 2009-1-17 16:35

ching 厲害 咁都知
作者: yeyau    時間: 2009-1-18 19:09

引用:
原帖由 馬大爺 於 2009-1-15 10:42 AM 發表
會....但如果條女夠18歲佢地唔會告你 但會打去你屋企叫你屋企人接你走:smile_27:
吾好嚇九人啦 .....
作者: 南磨丙    時間: 2009-1-18 19:42

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)