188Channel

標題: 呢個女人出來做雞,我一定唔會叫佢 [打印本頁]

作者: Learing    時間: 2008-12-15 08:29     標題: 呢個女人出來做雞,我一定唔會叫佢

作者: hong17c2000    時間: 2008-12-15 11:46

作者: 中國香港人民    時間: 2008-12-15 13:52

作者: chriskit001    時間: 2008-12-15 13:56

點解兩個仔女學費要每月五千蚊?:smile_41:
依家d新聞為左營做慘情氣氛,亂寫d FIGURE
唔好當讀者係盲的
作者: him0423    時間: 2008-12-15 15:03

作者: smallcannon2002    時間: 2008-12-15 15:26

作者: owl_2005    時間: 2008-12-15 16:16

作者: yoyo2001    時間: 2008-12-15 21:38

作者: pat88888888    時間: 2008-12-15 22:26

作者: GUITAR佬    時間: 2008-12-16 03:00

作者: winhchan    時間: 2008-12-16 03:09

作者: garfun64    時間: 2008-12-16 11:24

作者: ltj    時間: 2008-12-16 11:25

作者: ryanlam8090    時間: 2008-12-16 14:30

正人渣…哩D報紙最好比反大陸D人睇...
等佢地日話我地搵錢小....如果小在哩D人..經濟都可能會好反小小
作者: someday_hk    時間: 2008-12-16 23:59

同意各師兄見解...
我交租連返工食飯都係5仟幾蚊
已經好好好慳.....
有成皮幾嘢綜援都唔夠一家開支???
咁呢家一定日日大魚大肉
又真係唔明點解個主編唔Scan吓有冇問題就俾佢出街........
唔通有「閹毛」?!
作者: DIULOMEI    時間: 2008-12-17 00:21

作者: DanielCraig    時間: 2008-12-17 01:35     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: 分身~茶    時間: 2008-12-17 01:38

作者: utto1234    時間: 2008-12-17 09:01

作者: nylonlover215    時間: 2008-12-17 09:16

作者: ha-ha-ha    時間: 2008-12-17 12:23

作者: EBYF    時間: 2008-12-17 15:21

作者: s.y.lau    時間: 2008-12-17 15:47     標題: 唔好當讀者係盲的???

作者: 雷曼兄弟苦主    時間: 2008-12-17 19:01

作者: onsunonsun    時間: 2008-12-17 21:50

作者: 布1111    時間: 2008-12-18 01:40

引用:
原帖由 Learing 於 2008-12-15 08:29 AM 發表
綜援婦:居香港慘過在鄉下耕田!

【明報專訊】「居香港慘過在鄉下耕田!」持雙程證、一家四口領取綜援 的鄧太表示,在鄉下耕田,動輒挑重50斤,在香港雖不用挑重擔,卻要承受歧視和冷嘲熱諷。「在樓下公園休息都 ...
樓主唔好on99.比人分化到啦:smile_38: :smile_38: .我以前都好似你咁諗.的高官成日話3.4人家庭係咁議都有萬幾.我把撚火.我今年.年頭叫我隻肥婆去申請.睇吓正府係唔係咁好水.
肥婆返嚟覆我係咁
單親家庭.基本金為
成人16xx,未成年14xx
房居津貼
如果住公屋.就自動轉將
私人樓就津貼2500.社處話之你幾多人住.交幾多租.多過2500就自己貼
學費
幼稚園學費最高1200每人.話之你讀邊間.多過1200自己貼
小學同中學生.每人每月有200午餐津貼.{要有收據}
要撘校巴就實報實消
聲完之後我問肥婆點解咁小嫁.同聲番嚟係两回事喎?
肥婆就話,我都有問過以個問題.社處啲人就答.邊個講.你咪問吓佢點計囉.
我諗吓諗吓又係喎.啲人從來無講過萬幾蚊係點計出嚟.淨係話幾多就幾多.
好彩叫肥婆問一問嘅.原來囉綜緩晤係傳言中的一回事:smile_39: :smile_39:
各位c.兄.係香港地.真係有疑問.就要問多啲.如果唔條好容易比人老點

作者: mondteam    時間: 2008-12-18 03:09

作者: cacoke    時間: 2008-12-18 04:30

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)