188Channel

標題: [版主推薦-加分] 唉,睇佐咁多POST....我都係沉佐.... [打印本頁]

作者: 沉船人    時間: 2008-4-29 22:01     標題: [版主推薦-加分] 唉,睇佐咁多POST....我都係沉佐....

作者: 零瑕疵    時間: 2008-4-29 22:08

作者: 沉船人    時間: 2008-4-29 22:13

作者: lyc1000    時間: 2008-4-29 22:16

作者: 零瑕疵    時間: 2008-4-29 22:23

作者: best200    時間: 2008-4-29 22:25

作者: 沉船人    時間: 2008-4-29 22:32

作者: 沉船人    時間: 2008-4-29 22:35

作者: 零瑕疵    時間: 2008-4-29 22:42

作者: 沉船人    時間: 2008-4-29 22:52

作者: sasm478    時間: 2008-4-29 22:56

作者: camparinorton    時間: 2008-4-29 23:17

作者: pennyto    時間: 2008-4-29 23:35

小兄弟最好就玩下算喇!你會同她結婚嗎?
忍受得到以前的事,以後呢?
你會給她好多錢洗嗎?你係住係半山區,開靚車?
結婚後落到香港,你可以給她什麼呢?
初初或會無問題出現,因為重愛你,但時間耐左,接觸其他人多左,有得比較,見到D同鄉或姊妹用名牌袋,著靚衫,受唔到物質誘惑,咪出返黎做,
有人追求,見到對方好環境的話,跟佬走添!
就的要好好想清楚!係唔之前的事唔介意就得,仲要想理以後可能會發生的事!
祝你好運
作者: viscose    時間: 2008-4-29 23:58

作者: 粗麵    時間: 2008-4-30 01:02

唔知why佢咁吸引你....屌又屌過啦:smile_39:
有時間搵多幾條女玩仲好啦...:smile_38:
沉一陣好la...希望未有什麼大損失前能夠抽身
作者: godofgreyhound    時間: 2008-4-30 08:48

師兄,何必諗咁多呢?咪當拍下散拖law . . .
你驚比人呃,呃得幾多?
有D香港女仔都係呃呃 ga la . . .
總之,自己執生喇。
開口埋口一萬幾千既,你就好走喇。。。。
其實,你係咪真係唔介質她的過去?
當你找到個比她更好的女人,你就會發覺佢都係不外如是 ga ja . . .
作者: cuthbert2006    時間: 2008-4-30 09:43

作者: cuthbert2006    時間: 2008-4-30 09:48

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 13:11

作者: lok19812000    時間: 2008-4-30 13:29

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 13:37

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 13:49

作者: radiohead    時間: 2008-4-30 13:50

作者: viscose    時間: 2008-4-30 16:12

作者: 絕世好劍    時間: 2008-4-30 17:21

作者: 咸濕腸仔    時間: 2008-4-30 17:47

作者: biglegend    時間: 2008-4-30 18:38

作者: bigchun    時間: 2008-4-30 18:55

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 20:26

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 20:28

作者: viscose    時間: 2008-4-30 20:51     標題: 回覆 #30 沉船人 的帖子

作者: 沉船人    時間: 2008-4-30 22:20

作者: viscose    時間: 2008-4-30 22:39

作者: flashbee    時間: 2008-5-1 06:12

兩地相思,怎樣慰寂?
你說你年青,個樣又得,香港大把女等候你上!
假如你們結了婚,你介意她的過去嗎?
有可能你有很多朋友,亦是她的入幕之賓呢!
請清醒吧!
作者: 水靈姐    時間: 2008-5-1 12:02

作者: 超級速遞員    時間: 2008-5-1 21:38

作者: LIUZEE    時間: 2008-5-1 22:36

作者: 3仔    時間: 2008-5-1 23:49

作者: OKOKYIP    時間: 2008-5-2 00:44

作者: Obi-Shady    時間: 2008-5-2 02:45

作者: kevinsiu    時間: 2008-5-2 06:33

作者: 沉船人    時間: 2008-5-2 10:41

作者: 沉船人    時間: 2008-5-2 10:46

作者: bennylee_hk    時間: 2008-5-2 13:58

作者: pennyto    時間: 2008-5-2 16:19

引用:
原帖由 Obi-Shady 於 2008-5-2 02:45 AM 發表
就算佢真係鍾意你啊...咁點吖?我可以話你知,一個女人連雞都可以做,冇嘢佢係做唔出㗎。我識一條女,佢十年前喺東莞搵倒個算做有錢嘅香港人上岸,連仔都生埋諗住做少奶奶,點不 ...
十扑:smile_38:
簡直是我的故事:')
作者: pennyto    時間: 2008-5-2 16:32

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-2 10:46 AM 發表

真係吾知佢真心定假意,聽完咁多ching講,當然覺得佢係假啦
不過佢日日都同我sms,感覺真係幾sweet,佢好似幾關心我
不過我已經不停咁同自已講佢係扼我既
真係好辛苦依家
昨日假期,佢又叫我上去同佢 ...
樓主:
你有無睇過我回覆
要認認真真想清楚
唔好重複我的過去
沉船真的好9痛苦
仲要係大6的女人
她們的想法好恐怖
你永遠不能猜想到
已我個案為例,生了兒子,年紀都38歲,都會出黎做!:')
最后祝你好運
作者: 沉船人    時間: 2008-5-2 23:25

作者: Obi-Shady    時間: 2008-5-3 00:26

作者: ressty    時間: 2008-5-3 01:47

作者: 超級速遞員    時間: 2008-5-3 01:52

作者: 沉船人    時間: 2008-5-3 06:55

作者: 沉船人    時間: 2008-5-3 06:56

作者: pennyto    時間: 2008-5-3 09:00

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-2 11:25 PM 發表

我有睇過你REPLY
好多謝你
我認同真係好痛苦
我今日開始已經好少SEND SMS比佢,但係個心成日都"羅羅亂"
吾知點咁...
"羅羅亂"梗有啦!我依家仲痛緊
SMS咪照玩囉,唔好上去,都幾危險家
佢落黎咪執多幾劑
做一個絕情嫖客,最好通知理我地,你就知道佢真面目:smile_38:
作者: 9116    時間: 2008-5-3 10:34

作者: 超級速遞員    時間: 2008-5-3 12:55

作者: promise_you    時間: 2008-5-3 14:16

作者: pennyto    時間: 2008-5-3 14:57

引用:
原帖由 9116 於 2008-5-3 10:34 AM 發表

同意佢地對出來做吾會有太多考慮
不過我之前個女仔都吾做了4年, 食住都是我的, ok啦
不過家人要佢回鄉結婚, 我又冇打算, 所以放棄了

是不是一定是不好結果呢?
她們是不是一定就貪錢呢
有沒有真心愛 ...
C兄
世事無絕對!我當然相信會有好結果!但會有幾多?
認識我太太時是當髮花,我以為真心相愛,亦可忘記她的過去,所以我先和她結婚。
在深圳相夫教子,時實亦過了幾年開心溫馨日子。
最慘是不自量力,在深圳買樓狽了一身債。
她持單程證黎港時我環境又太好,終日卡捂卡,她便出來工作,
學歷唔高,年紀又不小,可以做什麼?
骨場!初初只是做手作仔,久而久之見到D所為姊妹個個用名牌,
會眼紅、心紅,同埋你相唔相信佢有無做D對不起你事?
有時行行下或食緊飯,電話響有客找她,你又會點想法呢?
我沉左13年船,果種痛苦真的非筆墨所能形容:')
如果唔貪錢就會出來做,有好多時唔係們所能控制
交租、食飯、子女教育、水、電、煤這是基本開支
錢錢錢…錢需不是萬能,無錢就萬萬不能!貧賤夫妻百事哀
當她找到一個好條件的水泡(魚),你們都知道會發生咩事
她未決定離開你時一定說很愛你,要走時會說從來沒有愛過你,1丁兒都沒有(我領教過)
所以在未曾深愛的時候,及早抽身離去!
或者有C兄沉船已深,不能自拔!好自為之!
到現在我還很…痛,還深深愛她,愛多一次痛多一次!唔知過唔過到尾!還希望位C兄善待D囡囡,  她們都是人,唔好玩咁盡!      
最後贈們幾句,剛剛學的
                                  長相知  不相疑
                              長相知     才能不相疑
                              不相疑     才能長相知
作者: Obi-Shady    時間: 2008-5-3 16:27

作者: Obi-Shady    時間: 2008-5-3 16:33

作者: 沉船人    時間: 2008-5-3 23:38

作者: 沉船人    時間: 2008-5-3 23:39

作者: 沉船人    時間: 2008-5-3 23:45

作者: pennyto    時間: 2008-5-4 09:14

引用:
原帖由 Obi-Shady 於 2008-5-3 04:33 PM 發表

老友...睇開啲,佢可能冇你想像之中咁愛你,但並唔代表佢唔愛你........最起碼佢喺佢最黃金嗰啲時候,選擇同你一齊吖.....
多謝C兄意見!
面包與愛情,:smile_39:
有問過她有無真心愛過我,斬釘截鐵說沒有,只是想找個人結婚
或者是負氣說話,算啦都攪緊離婚
從來沒有怨她恨她,反而重有點對不起她的感覺!
我所說只是提醒后來者而已
作者: pennyto    時間: 2008-5-4 09:28

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-3 11:38 PM 發表

唉唉,我依家明白GA LA
當初,我無知...我真係以為佢對我講既係真話,真心話
但係聽完各位CHING既意見,佢地講既,哄人既說話都係差吾多
真係好吾開心,我真係吾想自已相信...
不過實在太似CHING所講 ...
識得咁諗就goodboy喇,天涯何處無芳草!
大多數都是做髮花,骨女應該會少D
她們的感情較複雜,但都會是真的,都想埋街食井水,只是分散投資唔同人身上
睇下邊個上釣咁解者,這樣的囡囡已是好!
有一些感情騙子,還會和人串通謀財害命,所以先叫你不要上去會她:smile_38:
作者: b93562881    時間: 2008-5-4 11:02

作者: wallacepigpig    時間: 2008-5-4 14:30

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-3 11:45 PM 發表
我有野真係好吾明,佢地既對話
不論係QQ/ SMS都係好真
比我個感覺真係好似拍拖咁....
佢地騙人手法點解可以高明成咁......

吾通佢地真係一點感覺都無?
佢地真係一點都無鍾意過我地??
如果係真.....依個 ...
老友,講來講去都係呢句,快d忘記呢條女。可以的話,換過d電話號碼,qq,email number,等條女以後找你唔到。  仲有,好明顯閣下出來玩得少,見得女人少,所以你呢段時間唔好出來玩,以免係呢個失落時間俾第二條囡囡呃。 有時間call d fan陪你,過一排你就唔記得呢件事。
作者: shun08    時間: 2008-5-4 14:48

作者: 林源三仔仔    時間: 2008-5-4 14:51

作者: mitsushimah    時間: 2008-5-5 11:44

作者: aawwron    時間: 2008-5-5 15:40

作者: 沉船人    時間: 2008-5-6 20:21

作者: 沉船人    時間: 2008-5-6 20:23

作者: 朗拿丹尼    時間: 2008-5-7 01:42

作者: mitsushimah    時間: 2008-5-7 14:46

作者: pennyto    時間: 2008-5-7 21:10

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-6 08:21 PM 發表

CHING
我想問下你指佢現形即係點??
你介吾介意詳盡少少講比我聽???      thanks
我依家開始清晰啦,雖然我地依家都仲有KEEP 住SMS
前幾日,係QQ度傾開,無啦啦講到點解佢要出黎做
佢話佢因為欠人錢,所 ...
唔見左錢唔緊要,可以搵過
感情受傷有排醫
假如13年前有這樣多網上論壇,可能我都唔會沉船
依家直頭係地獄邊緣徘徊!
今天仲如辦理離婚手續!
所以希望小兄弟你不要步我後塵:smile_38:
作者: 沉船人    時間: 2008-5-7 22:17

作者: 絕世好劍    時間: 2008-5-9 17:08     標題: 回覆 71# 的帖子

作者: lu...    時間: 2008-5-15 18:08

作者: 加卡    時間: 2008-5-16 04:17

作者: 加卡    時間: 2008-5-16 04:20

作者: pennyto    時間: 2008-5-18 00:15

引用:
原帖由 加卡 於 2008-5-16 04:20 發表
呢個post第一次睇!都睇到我明白好多野!哇卡卡
多謝哂所有師兄!
又唔駛咁客氣,重緊要你地明白歡場無真愛,婊子無情道理o者!當然會有例外,會唔會係你?
大家歡場見喇:smile_47:
作者: GS500E    時間: 2008-5-18 02:07

作者: 9116    時間: 2008-5-22 04:59

作者: ALEXAU    時間: 2008-5-22 08:40

作者: yan13    時間: 2008-5-23 03:21

作者: pennyto    時間: 2008-5-23 22:38

引用:
原帖由 yan13 於 2008-5-23 03:21 發表

又唔可以一竿子打沉成船人,如果可以接受到她的過去,同埋又可以承受輿論的壓力,其實可以俾大家一個機會。如果一個人想呃人錢或感情,唔理她是什麼職業都會照呃嘅啦,其實都有好多人是正經職業但一樣都會呃 ...
:smile_30: 無錯喇!世事無絕對,只有真情趣
會唔會咁好彩,你係例外果個咁解:smile_38:
作者: dubainium    時間: 2008-5-24 23:13

作者: iamyoung    時間: 2008-5-25 02:48     標題: 回覆 1# 的帖子

LI個post仲係咁高既?
你仲未解決到問題咩?
作者: ivan1204    時間: 2008-5-27 23:54

作者: IamCS    時間: 2008-5-28 16:23     標題: 回覆 1# 的帖子

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)