188Channel

標題: * 心 * 水 * 交 * 換 * 站 ******(冷馬搏一搏) [打印本頁]

作者: beanman    時間: 2007-5-23 23:54     標題: * 心 * 水 * 交 * 換 * 站 ******(冷馬搏一搏)

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: karlton    時間: 2007-5-24 00:03

作者: beanman    時間: 2007-5-24 00:12

引用:
原帖由 karlton 於 2007-5-24 12:03 AM 發表

嘩!師兄,唔只有枓出,重要有相睇,超級支持!:131:今次賽事,我揀第三場 2. 牛精財星 原因係加程400m,狀態好,騎師...等!(詳解可到我biog睇)
感激karlton兄支持, "牛精財星"今季已傷左我幾次:023: , 唔敢再買佢囉, 不過我相信告仔今日都應有連串攻勢, 精神上支持你:122:
作者: princessnqueen    時間: 2007-5-24 02:25

作者: aanunes    時間: 2007-5-24 02:27

作者: beanman    時間: 2007-5-24 11:56

引用:
原帖由 princessnqueen 於 2007-5-24 02:25 AM 發表

醉激 should be there, and it should win two races ago and only KL Chui cost this horse a chance as he raced very stupidly....  however it's Prebble this time and with the jockey champion titl ...
多謝princessnqueen:071: , 你睇到我既簽名都知我支持"栢寶"今季攞冠軍騎師:097:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 11:57

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 02:27 AM 發表
我又黎捧你場,..:036:
aanunes兄有乜冷野介紹??:036:
作者: aanunes    時間: 2007-5-24 12:05

作者: beanman    時間: 2007-5-24 12:22

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 12:05 PM 發表

叫我aa得囉..:097:
如果要搏冷,我會搏第4場得眾冷p,呢隻馬應該唔係4班馬,而且上場嬴谷草1200,跑質多過跑馬,今場有得分,我一定用呢隻做冷膽..岩就玩番小小位置..:041:
呢場全部飛落晒喺"威利來", 咁有信心可單Q喎:071: , 個人覺得"得衆"上次贏得好好地, 不明為何馬房要改隻馬既配備(初綁脷):092: , 我呢場較鍾意"健康快馬", 兩次草地千二跑得有紋有路, 上次厩主安排跑場泥地大敗退熱成功:096: , 呢場即跑番正宗路程, 應有表現 小試條"健康快馬""得衆"Q及位置Q支持下你:097:
作者: aanunes    時間: 2007-5-24 12:37

作者: beanman    時間: 2007-5-24 12:46

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 12:37 PM 發表

威利來 太揚,一定會被人睇住黎跑,我怕佢始終太新,馬質就唔懷疑..呢d場合有隻咁既馬係到,其他人點諗真係好難估,而且得眾今場配備變動可能係因應環境作轉變,估佢用意應該係好,始終跑快活谷唔同跑沙田..:041:
呢場如"威利來"失準, 另一實力馬"功夫"又退出左, 其他馬真係麻麻, 呢條4-14真係幾大機會喎:036:
作者: aanunes    時間: 2007-5-24 12:48

作者: beanman    時間: 2007-5-24 13:32

補充番第七場投注策略:
正Q及位置Q:{11}醉激----{6}好霸, {9}燈膽王, {14}勁力寶蹄:097:

搏大霧.................:097: :097:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 14:14

栢寶二Win一Q了,  今日係栢寶日, 俾心機啊:071:
作者: aanunes    時間: 2007-5-24 14:29

作者: beanman    時間: 2007-5-24 15:44

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 02:29 PM 發表

今日岩哂你,柏寶搏老命...:036:
最緊要醉激:071: ........今日利外欄, 大家留意(唔知"蓮華""無敵"一二檔點跑:023: )
作者: hk1122    時間: 2007-5-24 15:46

作者: beanman    時間: 2007-5-24 16:06

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-5-24 03:46 PM 發表

平排跑:097: 你睇我..我睇住你:096: 先發力果個應該會贏:027:
會唔會跑條澳洲騎師三重彩?:122:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 16:24

一出閘就"最激氣"(醉激)喇:046: , 栢寶根本無騎過, 唔知係唔係隻馬有事:029: :043: , 因騎師數度望馬腳, 輸左同當然唔開心:026: , 但希望隻馬無事:023:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 17:01

栢寶哥唔好玩野啦, 買你醉激就輸, 唔買你無敵就殺埋隻蓮華:023: .......Anyway栢寶已追平韋達:071:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 17:43

賴仔墮完馬都要騎番尾場隻"好芝味", 無機會唔會咁做...............買番多少先:097:
作者: aanunes    時間: 2007-5-24 17:56

作者: beanman    時間: 2007-5-24 18:02

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 05:56 PM 發表
都係你隻 聚寶駒 好野,中番冷QP:036:
大家合作愉快, 星期日再度下:071: , 我臨尾都補番多注"聚寶駒""好芝味"正Q位置Q, 最衰俾隻9號搞住晒, 不過中番條位置Q有廿二都好禾味(十分前仲有三十幾倍:023: )......啊係"好芝味":071: :098:
作者: beanman    時間: 2007-5-24 19:52

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-23 11:54 PM 發表
一時興起, 開個帖子講下自已啲心水, 如有閃失請多多包?img src="images/smilies//2006/lol.gif" smilieid="97" border="0" alt="" />

五月二十四日沙田日賽:
是日焦點一定喺"滙豐卓越理財沙田銀瓶"嗰場"蓮華"鬥"無敵":036: , 嗰場已較早時喺另一 ...
開鋪第一次成績總結:

醉激----次熱門包尾梗係失望:023: , 馬匹一出閘騎師按住無騎過, 栢寶仲不停望馬腳, 希望隻馬無事:026:

聚寶駒----臨場冷至三十幾倍(與"蓮華仔"輸左有關), 好彩入閘後突然一注飛落番去廿七倍, 咁都無咁驚, "好芝味"飛到馬到, 賴仔剛墮完馬都要騎梗有啲野:071: , 捉到佢正, 雖中唔到正Q但中番條廿二倍既位置Q都幾好味:097: :096:

總括成績一般, 希望週日再進一步,拜拜:097: :071:
作者: beanman    時間: 2007-5-25 19:26

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-24 04:24 PM 發表
一出閘就"最激氣"(醉激)喇:046: , 栢寶根本無騎過, 唔知係唔係隻馬有事:029: :043: , 因騎師數度望馬腳, 輸左同當然唔開心:026: , 但希望隻馬無事:023:
最激氣既賽後報告....:046: :046: :044:

"柏寶(「醉激」)說,出閘後不久他開始關注坐騎的動作,因為坐騎展步未如預期。他認為「醉激」的動作其後變差。他說,賽後「醉激」返回覆磅時並無顯示任何疼痛跡象。「醉激」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒並無發現任何明顯異常之處。「醉激」必須試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。"

我原本都好支持"栢寶"打低"韋達"攞冠軍騎師, 但呢個騎師越接近榜首就越似"韋達", 一隻機會馬(次熱門)一出閘就俾佢"搞掂", 初時我都認為隻馬有事, 算啦, 大家都唔想, 但見佢未段大鞭大鞭咁打隻馬, 就有少少懷疑隻馬係唔係真係有事, 今日賽後報告一出就真係都黎埋, 隻馬根本無事, 係騎練個心有事. 咁騎師要輸一隻馬根本好易, 一出閘望下隻馬腳拉慢就得, 馬會問兩句就算, 咁同"韋達"上次谷草拉停"黃鑽石"有乜分別?????????????:046: :023:
作者: hk1122    時間: 2007-5-25 19:35

作者: sssstttt    時間: 2007-5-25 19:43

作者: beanman    時間: 2007-5-25 21:53

引用:
原帖由 sssstttt 於 2007-5-25 07:43 PM 發表
入黎撐下場先 :071:
long time no see:071: :071:
作者: aanunes    時間: 2007-5-26 15:44

作者: beanman    時間: 2007-5-27 12:11

昨晚去左玩, 半夜行雷閃電落狗屎, 以為今日大爛地, 啱啱起身又見"太陽出來了", 咁究竟今日係跑乜野場地啊???:044: :028: :028:

夜晚見咁大雨, 即刻鉋左兩隻半冷"游水馬":071: ,大家參考下.......

沙田威威----未交代過既馬, 馬主團體已第三次轉會, 都係想開齋啫,隻馬跑法被動, 每每"撻着"已到直路尾, 求出頭要有天時地利帮助....隻馬加盟"薛厩"後表現水準穩定, 記得以前試過大爛地後上如飛, 今日偏黏場地有助, 磅位輕, 四班以前都入過位, 唯一擔心用"嚴顯強":044: , 希望佢唔好玩野, 另呢場"李厩"三路興兵, "鋼意"三歲馬一三三磅, 大忌, 都係唔理佢上賽初嘗勝利既表現, 大膽放棄, "李厩"另兩隻亦係"剛勝馬", "衝勁寶"、"開心天地"成大冷就要拖番喇, 呢個李厩出名熱倒冷爆:097:

再領風騷----已連續四場不勝有位, 成績表現唔使多講, 以往兩番軟爛地上名, 今次用大紅人"栢寶"都唔使做大熱門(大熱門係3號仔), 追多次, 雖則今次要負一三零磅上陣, 但本身係一千一百幾磅馬, 以往亦試過負一三三磅一放而回, 賀厩全力支持"栢寶"爭"冠軍騎師, 唔用"冼毅力"可理解, 希望"栢寶"唔好再做出"最激"行為......:025: :122:

作者: aanunes    時間: 2007-5-27 12:18

作者: beanman    時間: 2007-5-27 12:19

有乜"鐵膽"介紹, 大家夾一夾:071:
作者: beanman    時間: 2007-5-27 12:28

第一場"吳厩"好似有古惑, 一於買隻冷門3號:071:
作者: aanunes    時間: 2007-5-27 12:41

作者: aanunes    時間: 2007-5-27 12:42

作者: beanman    時間: 2007-5-27 12:50

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-27 12:41 PM 發表

唔好意思,我去左我自己既post..:023:
我會周圍走:071:
作者: beanman    時間: 2007-5-27 12:51

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-27 12:42 PM 發表
第2場 鐵膽 一定係2,..現在要搵腳,我番去我到先..:023:
臨場"葵扇煙"騎練馬主們動態緊張, 留意:097:
作者: beanman    時間: 2007-5-27 13:15

天色轉暗, 跳番part求雨舞先:097: :096:
作者: aanunes    時間: 2007-5-27 13:17

作者: beanman    時間: 2007-5-27 13:29

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-27 01:17 PM 發表

比你求到啦...:036:
因為買左好多游水馬, 對唔住都要做一次:027: :071:
作者: beanman    時間: 2007-5-27 13:37

今日係韋達大摩日:027: :027: ???
作者: beanman    時間: 2007-5-27 15:41

落雨後啲"牌仔"座騎跑晒出黎:030: :122:
作者: aanunes    時間: 2007-5-27 15:43

作者: beanman    時間: 2007-5-27 15:49

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-27 03:43 PM 發表

小心牌仔陸續有黎,佢地夠勇.唔同其他師傅太錫身..:092:
加上有磅減, 輕飄飄跑爛地最好:071:
作者: beanman    時間: 2007-5-27 16:59

韋達第九場好穩陣, 腳難搵, 告仔幾隻拖晒:071:
作者: aanunes    時間: 2007-5-27 18:37

作者: beanman    時間: 2007-5-27 19:07

輸晒無交艾:027: :027:
作者: princessnqueen    時間: 2007-5-28 11:42

作者: beanman    時間: 2007-5-28 19:13

引用:
原帖由 princessnqueen 於 2007-5-28 11:42 AM 發表

today's loss is for the winning in the future :098:
:043: 多謝你既安慰...................:023:
作者: aanunes    時間: 2007-5-28 19:17

作者: beanman    時間: 2007-5-28 22:03

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-28 07:17 PM 發表

賭馬輸嬴梗有..我周時都輸下嬴下架啦...:032:
星期三再黎過:071:
作者: dehum    時間: 2007-5-28 22:07

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-28 07:13 PM 發表

:043: 多謝你既安慰...................:023:
我呢排刨果啲瓜晒,唔刨果啲走晒出嚟!:096:
作者: beanman    時間: 2007-5-28 22:10

引用:
原帖由 dehum 於 2007-5-28 10:07 PM 發表

我呢排刨果啲瓜晒,唔刨果啲走晒出嚟!:096:
教主呢嗰次一鋪"晒冷"功力我都仲記得, 你既評馬能力呢度好多人都肯定:071:
作者: 咪當我傻    時間: 2007-5-29 22:36

作者: beanman    時間: 2007-5-29 23:08

引用:
原帖由 咪當我傻 於 2007-5-29 10:36 PM 發表
有贏有輸,細細地玩下:098:
我一直都係..........."雞仔注":027: :071:
作者: 四眼輝    時間: 2007-5-29 23:16

作者: beanman    時間: 2007-5-29 23:26

:035: 星期三谷草夜戰..................出野啦(啊, 係出招啦:097: )

靚花紋----呢啲五班賽, 買放頭一定好過買後上馬, 有能力追馬既良駒就唔使喺五班捱啦, 而今次介紹既靚花紋前速銳利, 呢場步速操控喺佢手, "啊巫"放馬有一手, 加上佢同"啊胡"合作成績都唔錯, 無記錯佢地上季都係拍檔, 今次胡新搵大鼻仔操刀應有心搏一搏, 入三甲無難度, 好彩啲贏埋都得:098:

新勝威----上仗出閘意外當無跑過, 跑完騎練立即要求小組查看出閘影片, 可見騎練都認為出閘唔公平而大敗, 並非馬匹實力不足而大敗...., 今次有上次咁差劣既賽績實成半冷門, 形勢有變, 呢次有倍率同場今次抽得靚檔就追多次佢, "滇仔"已成葉厩殺手, 亦係近期當旺騎師, 今次一出閘守番個靚位叫糊(另一快馬"起得勁"抽衰檔十一位), 機會相當樂觀, 小弟週三投注重心馬, 希望有所收成......:071:

買個孖寶都好喎..........:098: :097:
作者: 四眼輝    時間: 2007-5-29 23:29

作者: princessnqueen    時間: 2007-5-30 11:18

作者: beanman    時間: 2007-5-30 18:36

引用:
原帖由 四眼輝 於 2007-5-29 11:29 PM 發表

新勝威,,,,,暫時7.3倍,,,我都鍾意:131:
嘩!依家仲"正", 有十二倍啊, 咪走雞:071: :098:
作者: beanman    時間: 2007-5-30 18:37

引用:
原帖由 princessnqueen 於 2007-5-30 11:18 AM 發表

I like both of the horses you selected.

Class 5, cheap horses, haha

as you said, it'll better to bet on some frontrunners than choosing horses coming from behind...

Good luck!: ...
希望今晚你我有一個愉快既晚上(齊齊贏錢):097:
作者: ooappleoosm    時間: 2007-5-30 18:39

作者: ooappleoosm    時間: 2007-5-30 18:42

作者: beanman    時間: 2007-5-30 18:46

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2007-5-30 06:42 PM 發表

3場7新勝威 用好過,上次一開閘... :046:
今次如果跑1000米仲
葉廄吾會收埋呢隻馬,今季嚫有狀態必用盡,?br /> 自己覺得此馬跑1200米未必係最好路程,如果臨埸係8倍以下可以拖一票,如果超過10倍樓上,就要小心.:025:  
超過十倍喇........但一樣有信心搏一鋪:097: :071:
作者: ooappleoosm    時間: 2007-5-30 18:51

作者: beanman    時間: 2007-5-30 20:32

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2007-5-30 06:51 PM 發表

呢埸自己吾賭,不過同兄弟打氣.

第一埸兄弟可以用伯峻寶]做膽,拖同.
三十倍Q食到口邊都跌番出黎:023: :043: , .......XYZ"全德"--點都買唔到呢隻:023:
作者: beanman    時間: 2007-6-3 00:02

今期遮打盃單打獨鬥無肉食, 其餘場次"立立亂", 兄弟們小心連場勁爆冷:071:

提供冷門兩匹:
第六場:{2}號新勝利:
此駒谷戰實成熱門, 但轉戰沙田竟成廿幾倍冷門馬, 有啲意外, 其實隻馬季初150場次跑沙田千四得亞軍, 只輸俾"富貴玲瓏", 其後"富貴玲瓏"再出已得到兩贏三位既成績, 證明該場(150場次)係輸俾一隻實力幾超既馬, 換言之, "新勝利"跑沙田並無問題, 上兩場跑得差, "586場次"因谷草排大外檔, 上仗重試"頭罩"失敗, 今次即除掉, 明日排好檔出閘守好位, 應穩位望贏, 咁冷搏得過:097:

第十一場:{7}馬威力
呢隻馬真係又愛又恨, 季初為我贏過唔少錢, 但偏偏要喺追數嗰場(262場次), 小弟大大力重注佢位置時跑個第四:044: :030: , 當場幾乎"吐血"咁際...:023: :043: , 之後馬房可能都覺得佢需要休息一下, 上仗見佢小休復出又跑得幾好, 季尾體力好重要, 另類小休馬有體力上既優勢, 況且馬匹本身今季大熟大勇, 呢場馬房另一明星馬"旺國手'擔飛但用牌仔, 有啲驚牌仔搞唔掂"旺國手", 因為隻馬都幾難騎, 前幾仗見戴勝又推又打先"撻"得着隻馬, 今次湯智傑無戴勝既功力, 因此, 同馬房"馬威力"用熟手騎師賴仔, 但聲東擊西之局, "馬威力"估計到時都有十倍左右, 真係好肥美:071:

作者: beanman    時間: 2007-6-23 22:06

仲有三個賽馬日就收爐, 今次有隻勁冷腳大膽提供俾兄弟們參考一下---第十一場"成功綱絡", 隔夜有四十幾倍, 臨場有可能九十九倍啊:030: :122: , 當然呢場鐵膽人人都買既係"威利來"(十幾蚊既大大熱門)有咁熱既膽, 唔拖冷腳邊有肉食??:097: :097: .....當然"成功綱絡"十足信心談不上, 但都有理據搏佢, 明日一於小注一試:071: :131:

"成功網絡"上次跑第十輸十個幾馬位, 表現上力不足(可能未夠成熟), 全無威脅咁, 點解今次對佢有幻想呢? 大膽選此駒做心水其實基於以下幾點, 希望佢今次有"脫胎換骨"既表現.......

(1)上次跑黏軟地, 有機會此駒唔鍾意或唔適應呢種地, 今次跑番快地, 呢匹澳洲馬可能會啱啲:097:

(2)今次初戴眼罩, 查此駒來港一直有用此配件操練, 但上次上陣無用眼罩, 今次賽前試大閘(柏寶)再試此配件, 今次即申請用罩, 有啲野:071:

(3)上次一千出閘都幾快, 天生速度不弱, 今加強配搭用賴仔, 希望出閘順利跟前少少埋番個好位....

(4)一直有留意姚本輝啲馬, 晨操要表現得有火有力, 拉住都跳出快時間既馬先至好, 事實上今次留意此駒都係因為晨課見到呢隻馬好靚, 操練完整, 尤其係拍"金津寶"嗰課, 副練馬師拉住"成功綱絡"都過"金津寶"未段跳出23.8秒, 好吸引:071:

刀仔鋸大樹買下隻馬位置、位置Q拖幾位熱門應幾好味.......:025: :122:

作者: aanunes    時間: 2007-6-23 22:18

作者: beanman    時間: 2007-6-23 22:23

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-6-23 10:18 PM 發表
終於見到你又出料,重要咁冷..岩我,點都買番小小搏大霧..:131:
感激兄弟支持:023: :023: :023:

我都係搏大霧之人:096: :096:

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)