188Channel

標題: 北角懷疑跌錢之旅 [打印本頁]

作者: 武雷公司    時間: 2019-8-8 03:29     標題: 北角懷疑跌錢之旅

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: YuanYuan    時間: 2019-8-8 08:28

打飛支快餐,仲快過我食快仔喎師兄,開名啦
作者: iam46709394    時間: 2019-8-8 08:42

唔駛懷疑直頭係厄錢
作者: Simonhatesjazz    時間: 2019-8-8 08:53

深表同情,下次不要做白老鼠了,入門口時已知你是新手,下次與ad不符就走罷,不要種壞她們,當交學費。
作者: Theoneonly    時間: 2019-8-8 10:00

作者: 武雷公司    時間: 2019-8-8 10:03

引用:
原帖由 YuanYuan 於 2019-8-8 08:28 AM 發表 查看引用來源
打飛支快餐,仲快過我食快仔喎師兄,開名啦
好似無名的。。。
都係 wechat 比個地址我,去到樓下先話我知正確樓層。。。
Marble road。。。華寶對面。。。
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-8 10:08

引用:
原帖由 Simonhatesjazz 於 2019-8-8 08:53 AM 發表 查看引用來源
深表同情,下次不要做白老鼠了,入門口時已知你是新手,下次與ad不符就走罷,不要種壞她們,當交學費。
其實我骨齡唔淺。。。都有 6-7 年
但從來無試過起鐘係由入門口開始計。。。(講緊按摩+出火) 
最多都係按 90 分鐘比人偷 5-10 分鐘咁上下。。。
今次經驗都幾顛覆我一直既認知。。。
作者: 烈士暮年    時間: 2019-8-8 10:47

師兄,直頭係搶錢喎😅
作者: ScoutDant    時間: 2019-8-8 10:54

我自己就從來都係從到埗開始心裏計算時間,尼度有個受歡迎嘅骨妹(姑諱其名)閒談中講話計鐘佢會由入門一刻計,之後如果無客跟鐘揼耐啲或者傾吓計反而無所謂,佢話如果個個客沖涼十幾分鐘歎慢板會十分影響預算,特別如果約了下個客更加無灣轉:smile_34: 換上你係下個客會唔會接受雖已預約但要等,仲要遲幾耐入閘都無所謂?
開門做生意分分鐘都係錢,所以入門起鐘我完全接受,好似你未做前沖涼休息攤抖幾分鐘還算,反正識做嘅囡囡都會預鬆少少,但二十分鐘?我都覺得誇張,事後又沖多十幾分鐘咁點計?我去玩都會諗過得自己都要過得人:smile_34:
有啲塌有幾個囡囡嘅同你嗲吓先起鐘開工唔奇,因為再有客都有房有人招呼,但始終同你嗲係人情,唔嗲係道理,再講,佢點計亦只能隨佢心,單囡嘅一般熟都唔多會,房細空間少,亦無乜其他地方俾客攤抖:smile_27:
至於寫60,問其實幾耐,尼樣嘢我都從來唔問,結果最後被呃鐘亦無可奈何。問咗轉頭走係一件事,問咗照入去係你嘅決定,但瞓低心中已經有條剌,自然唔會咁開心,咁又何必呢?:smile_27: 無論點,雖然北角六魚都算係公價,六魚單鐘起機我會覺得貴 :smile_34:

作者: bs9    時間: 2019-8-8 12:50

通常入門就開始計時
作者: eg9523    時間: 2019-8-8 13:40

:smile_27:
係似跌左少少錢既.

時間唔足鐘係問題.
服務態度又係另一問題.

目測年紀幾大?
現今後生o靚妹仔客串多,佢老母敷衍了事多!
做壞做衰行規.

近期去開"住家式",
有家庭歸屬感,有茶有水奉上,
服務後可坐梳化休息下,吹下水至離開 !

另外,多口講句,
600.( dup 骨出火 (HJ))覺貴左少少,
幾多至合理則見人見智,貨色又難比較.
唔講喇.

作者: 凍朱古力    時間: 2019-8-8 14:50

師兄明顯跌錢,從來未試過入門口就起鐘,都係沖完涼訓落床先計
作者: gutgutss    時間: 2019-8-8 16:23

我就覺得約左幾點就幾點開始計,60分鐘就事乎你用左左幾多時間冲涼,咁様就公平D,如果唔足鐘,啋佢都有味!搵過第二個!
作者: 野性的氣水樽    時間: 2019-8-8 17:03

作者: eg9523    時間: 2019-8-8 19:03

引用:
原帖由 gutgutss 於 2019-8-8 04:23 PM 發表 查看引用來源
我就覺得約左幾點就幾點開始計,60分鐘就事乎你用左左幾多時間冲涼,咁様就公平D,如果唔足鐘,啋佢都有味!搵過第二個!
理論上實應該以約時及入門時間起計,對方揾食約客有預算,如有客人沖涼十幾至廿幾分鐘則下個點算,應該自負時間的.:smile_53:
作者: 三刀金主    時間: 2019-8-8 19:44

咁貴600,打飛支傻架
作者: Neumann    時間: 2019-8-8 23:12

引用:
原帖由 ScoutDant 於 8/8/2019 10:54 AM 發表 查看引用來源
我自己就從來都係從到埗開始心裏計算時間,尼度有個受歡迎嘅骨妹(姑諱其名)閒談中講話計鐘佢會由入門一刻計,之後如果無客跟鐘揼耐啲或者傾吓計反而無所謂,佢話如果個個客沖涼十幾分鐘歎慢板會十分影響預算,特別如果約了下個客更加無灣轉:smile_34: 換上你係下個客會唔會接受雖已預約但要等,仲要遲幾耐入閘都無所謂?
開門做生意分分鐘都係錢,所以入門起鐘我完全接受,好似你未做前沖涼休息攤抖幾分鐘還算,反 ...
史兄咁講都有道理。
作者: 勁舞仔仔    時間: 2019-8-9 01:17

作者: dcat20    時間: 2019-8-10 00:05

引用:
原帖由 武雷公司 於 2019-8-8 03:29 AM 發表 查看引用來源
各位 ching,小弟尋日去左北角 dup 骨出火 (HJ) ,但有D野不吐不快,想大家比少少意見。。。

我 5:20pm 到達,明明四台寫 $600 有 60 分鐘,但入到去佢先話得 45 分鐘。。。咁我一場去到所以都話 ok。由於我身水身汗,所以我休息左一陣先去沖涼,出番黎 5:40pm。。。

跟住佢話我只剩番 20 分鐘時間,因為呢 45 分鐘係由我入門口開始計。。。結果 ...
咁嘅手法都有?認該俾各位師兄知道提防吓喎。
作者: dcat20    時間: 2019-8-10 00:06

引用:
原帖由 凍朱古力 於 2019-8-8 02:50 PM 發表 查看引用來源
冇錯,我幫襯過嘅場全部唔係咁樣嘅。
作者: 落雨無帶煙    時間: 2019-8-10 02:16

作者: eg9523    時間: 2019-8-10 09:48

引用:
原帖由 落雨無帶煙 於 2019-8-10 02:16 AM 發表 查看引用來源
點解唔去桑拿?六舊!冲個凉,浸下水,食埋野,灘頭下再入房,好過樓上骨啦!
冇錯,有d桑拿,六舊都唔使.
作者: wai177    時間: 2019-8-10 14:31

600蚊  打個飛機都話ok,都唔知諗乜。
就係你呢d人 寵壞晒。

渣又無得渣 ,錫下波又無, 摸下都要格手。

好心你啦, 去神秘房 300蚊任你揸 任你玩 ,幫你吹埋, 仲有得搞。

去完神秘房,再去正宗按摩場 好過啦
作者: 杜才    時間: 2019-8-10 22:02

引用:
原帖由 武雷公司 於 2019-8-8 03:29 AM 發表 查看引用來源
各位 ching,小弟尋日去左北角 dup 骨出火 (HJ) ,但有D野不吐不快,想大家比少少意見。。。

我 5:20pm 到達,明明四台寫 $600 有 60 分鐘,但入到去佢先話得 45 分鐘。。。咁我一場去到所以都話 ok。由於我身水身汗,所以我休息左一陣先去沖涼,出番黎 5:40pm。。。

跟住佢話我只剩番 20 分鐘時間,因為呢 45 分鐘係由我入門口開始計。。。結果 ...
其實好多都連埋沖涼計,不過你做45分鐘唔連沖涼得20分鐘就過分d,正常應該最小都30分鐘,沖涼前後10分鐘左右
作者: 超級泛黃的回覆    時間: 2019-8-12 16:16

作者: zzza    時間: 2019-8-13 23:18

引用:

算你除衫, 講多2句等等10分鐘
你沖涼沖成10分鐘都真係幾過份
當然佢咁呃你鐘, 佢都係衰
作者: zzza    時間: 2019-8-13 23:20

引用:
原帖由 eg9523 於 2019-8-8 01:40 PM 發表 查看引用來源
係似跌左少少錢既.

時間唔足鐘係問題.
服務態度又係另一問題.

目測年紀幾大?
做壞做衰行規.

近期去開"住家式",

另外,多口講句,
幾多至合理則 ...
北角個堆, 40+啦
作者: eg9523    時間: 2019-8-23 14:23

引用:
原帖由 zzza 於 2019-8-13 11:20 PM 發表 查看引用來源

北角個堆, 40+啦
咪係咯, 40+ 真係把鬼,
旺角住宅絕對全是 40 - 以下.
最懂人事之 30 上下.:smile_44:
作者: timtim19    時間: 2019-8-26 21:11

600. , 貴
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 11:46

引用:
原帖由 Simonhatesjazz 於 2019-8-8 08:53 AM 發表 查看引用來源
可能我個樣怕怕醜醜咁
因為電話 book 左,所以覺得去到先 say no 會唔係咁好。。。雖然條女好明顯係第二個人,但樣貌都叫可以既。。。
下次會學精 D...
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:01

引用:
原帖由 ScoutDant 於 2019-8-8 10:54 AM 發表 查看引用來源
開門做生意分分鐘都係錢,所以入門起鐘我完全接受,好似你未做前沖涼休息攤抖幾分鐘還算,反 ...
其實我出呢個 post,  其中一個主要原因係想同大家分享一下,再聽聽大家以往既經驗。
CHing 既意見係合理既,但如果係咁的話,係咪即係無可能會按足 60 分鐘?
按摩前後換衫+沖涼都已經無左 10 分鐘了啊。。。
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:02

引用:
原帖由 bs9 於 2019-8-8 12:50 PM 發表 查看引用來源
通常入門就開始計時
Thanks
只係想想睇睇大家既經驗,同意見
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:05

引用:
原帖由 eg9523 於 2019-8-8 01:40 PM 發表 查看引用來源
係似跌左少少錢既.

時間唔足鐘係問題.
服務態度又係另一問題.

目測年紀幾大?
做壞做衰行規.

近期去開"住家式",

另外,多口講句,
幾多至合理則 ...
目測應該 23-26 歲吧
之前都係去開荃灣。。。係平 D 既

不過果日咁岩係北角附近
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:09

引用:
原帖由 凍朱古力 於 2019-8-8 02:50 PM 發表 查看引用來源
我之前大部份都係落床起計
當然會有唔足鐘既情況

但唔足鐘既原因,
係因為佢由我入門口已起鐘?
定係佢懶惰偷時間?

呢個 point 我係想搞清楚姐,起碼得個知字都好
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:13

引用:
原帖由 gutgutss 於 2019-8-8 04:23 PM 發表 查看引用來源
謝謝意見~
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:19

引用:
原帖由 eg9523 於 2019-8-8 07:03 PM 發表 查看引用來源

理論上實應該以約時及入門時間起計,對方揾食約客有預算,如有客人沖涼十幾至廿幾分鐘則下個點算,應該自負時間的.:smile_53:
謝謝意見
咁其實實際按既時間
扣除換衫沖涼
就可能得番 50 分鐘

可能我經驗有D唔同,
好多囡囡都係按足時間,
不論我沖 5-10 分鐘都好
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:20

引用:
原帖由 三刀金主 於 2019-8-8 07:44 PM 發表 查看引用來源
咁貴600,打飛支傻架
港島區比較少去,唔熟路 ~
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:20

引用:
原帖由 勁舞仔仔 於 2019-8-9 01:17 AM 發表 查看引用來源
條女好後生? 如果唔係唔值,,,,
目測 23-26 果D
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:23

引用:
原帖由 dcat20 於 2019-8-10 12:05 AM 發表 查看引用來源

咁嘅手法都有?認該俾各位師兄知道提防吓喎。
其實早幾個 reply 度有 CHing 估中左邊間
不過已經被遮蔽左了 hehee
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:26

引用:
原帖由 落雨無帶煙 於 2019-8-10 02:16 AM 發表 查看引用來源
點解唔去桑拿?六舊!冲個凉,浸下水,食埋野,灘頭下再入房,好過樓上骨啦!
香港?
Dup 骨出埋火 $600 係咪落到樓架。。。
(唔好開名,會遮蔽的~) 
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:27

引用:
原帖由 wai177 於 2019-8-10 02:31 PM 發表 查看引用來源
600蚊  打個飛機都話ok,都唔知諗乜。
就係你呢d人 寵壞晒。

渣又無得渣 ,錫下波又無, 摸下都要格手。

好心你啦, 去神秘房 300蚊任你揸 任你玩 ,幫你吹埋, 仲有得搞。

去完神秘房,再去正宗按摩場 好過啦 ...
CHing...小弟不才。。。
請引路 
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:28

引用:
原帖由 杜才 於 2019-8-10 10:02 PM 發表 查看引用來源

其實好多都連埋沖涼計,不過你做45分鐘唔連沖涼得20分鐘就過分d,正常應該最小都30分鐘,沖涼前後10分鐘左右
所以我係想聽聽大家既經驗同意見。。。
謝謝 CHing
作者: 武雷公司    時間: 2019-8-27 12:30

引用:
原帖由 zzza 於 2019-8-13 11:18 PM 發表 查看引用來源

算你除衫, 講多2句等等10分鐘
你沖涼沖成10分鐘都真係幾過份
當然佢咁呃你鐘, 佢都係衰
係。。。我自己果日真係行到好熱
Cool down 個人再沖埋涼真係去左 20 分鐘。。。

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)