188Channel

標題: 就咁就一世 [打印本頁]

作者: 至Q    時間: 2018-4-9 02:28     標題: 就咁就一世

作者: 我是真的受傷了    時間: 2018-4-9 02:37

作者: nick歷    時間: 2018-4-9 03:31

作者: Newhorn    時間: 2018-4-9 06:26

作者: Klnqeman    時間: 2018-4-9 07:52

要加把勁啊!不能只坐,只想,只怒,但又不做。努力💪加把勁
作者: smart000    時間: 2018-4-9 08:52

作者: colourwolf1    時間: 2018-4-9 09:34

作者: dchome    時間: 2018-4-9 10:31

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-9 02:28 AM 發表
時間耐左,變左肥師奶……老公就無咩反應,唔通咁就一世無得做?
可能我肥左令佢唔多開胃,每次都係我強佢,佢至一野插入黎,一d前戲都無,點好呢?
我都想做下運動減下肥,但一個人又無咩上進心
c姐
运動當然要做
身体健康。做野都醒神D

另外溝通和氣氛亦好重要
有無同老公傾吓?
作者: dchome    時間: 2018-4-9 10:43

引用:
時間耐左,變左肥師奶……老公就無咩反應,唔通咁就一世無得做?
可能我肥左令佢唔多開胃,每次都係我強佢,佢至一野插入黎,一d前戲都無,點好呢?
c姐
运動當然要做
身体健康。做野都醒神D

另外溝通和氣氛亦好重要
有無同老公傾吓?
作者: 我不是灰姑娘    時間: 2018-4-9 10:44

引用:
又唔使一定要做好辛苦嘅運動,每日行多D,食得健康D,慢慢都會瘦
我用呢個方法最近半年都瘦咗10磅喇

你要有自信老公先覺得你sexy嘛

或者喺屋企做得悶,出去旅行散吓心,培養吓夫妻感情都好

祝你晚晚有飯開
作者: jj009394    時間: 2018-4-9 11:49

運動要有恆心,加上改善一下飲食習慣,一定可以減到。
我半年減咗 10 碚,有興趣可提供資料如何減肥。
作者: 樂勝    時間: 2018-4-9 12:18

樓主努力加油, 做多d運動
作者: Serigo    時間: 2018-4-9 12:20

傾吓溝通和氣氛要
作者: My-fan    時間: 2018-4-9 12:25

姊妹,我同你情況差不多㗎,早幾年因為受咗D打擊情緒唔好變得完全不顧身世,去到年半前肥到直情到變咗150磅。

唔好話老公連自己都嫌棄自己後來真係的起心肝一星期去跑3-4次每次大約3-5公里,初時快慢無所謂慢慢練快D,總之毎次起碼要有20-30分鐘,然後日日都舉啞鈴同一星期做一兩次同強度運動,朝早食麥皮其他餐就正常唔好太油就ok,4個月左右減咗咗25磅同4寸腰㗎,老公都好開心㗎!

不過呢半年因為搬屋又懶咗肥番10磅所以又要再努力過,我今朝一早到又去跑咗幾公里,做完出身汗都幾爽㗎。

總之女人夠靚就天下無敵,加油啦!

早兩日我開咗個post呻下我嘅情況, 不過依家俾版主close,有興趣就睇吓啦!

加油!加油!加油!
http://m.188channel.com/index.php?action=thread&tid=27361584
作者: colourwolf1    時間: 2018-4-9 12:47

作者: 斯德哥情人    時間: 2018-4-9 13:26

引用:
關係
係要保養嘛
身材更加
作者: 夢@@    時間: 2018-4-9 15:18

引用:
原帖由 至Q 於 9-4-2018 02:28 發表
好有同感呀。。。生完仔肥咗好多,俾起以前真係做少咗😣
作者: dragonbone    時間: 2018-4-9 15:35

引用:
其實無其他,做運動吧,亦注意飲食.最健康既方法.
唔好將焦點放係點解吸引唔到佢,而係應該令自己成為返一個有吸引力既人.
作者: ferrynferry    時間: 2018-4-9 15:38

做運動,均衡飲食
宜不而遲
上網學下,改變自己:smile_38:
作者: 至Q    時間: 2018-4-9 16:34

作者: ferrynferry    時間: 2018-4-9 16:48

:smile_14: 有心實得
作者: 至Q    時間: 2018-4-9 17:33

作者: foureyelover    時間: 2018-4-9 18:10

作者: poiujkl    時間: 2018-4-9 18:17

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-9 05:33 PM 發表

睇晒妳個post,同我情況差不多
但我生過,有肥紋,仲死
我識我老公個時佢巳經勁大隻,佢近呢大半年無運動,d肌肉紋都仲係度
唉~我同佢差別太大
你晚晚都出去行路,走一個月先

等身體習慣返運動

再開始返跑步游水,小心膝蓋頂唔住
作者: colourwolf1    時間: 2018-4-9 18:26

作者: 床上大大盡頭    時間: 2018-4-9 18:29

作者: Klwong137    時間: 2018-4-9 18:34

作者: My-fan    時間: 2018-4-9 20:43

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-9 05:33 PM 發表

睇晒妳個post,同我情況差不多
但我生過,有肥紋,仲死
我識我老公個時佢巳經勁大隻,佢近呢大半年無運動,d肌肉紋都仲係度
唉~我同佢差別太大
囉我咪又係咁,個老公咁大隻自己又係咁大隻真係灰灰地,我早七八個月又係試過傷咗膝頭哥到依家到仲會痛,不過運動嘅嘢可以慢慢段練,我老公話齋一開始唔好令自己感覺太辛苦之後先可以有動力keep住做。肚紋個到唔係首要減靚咗先在處理都未遲。
作者: Billyb1975    時間: 2018-4-9 20:53

引用:
可能唔係因為你肥左!只係你無花D心思去引佢姐!!
作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:10

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:21

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:24

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:26

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:30

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:34

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:38

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:42

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:46

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:50

作者: 至Q    時間: 2018-4-10 04:52

作者: colourwolf1    時間: 2018-4-10 08:43

作者: colourwolf1    時間: 2018-4-10 08:46

作者: taifai88    時間: 2018-4-10 09:23

你話你肥,整幅相嚟,睇下🈶幾肥,🈶無🉐攪!
作者: dragonbone    時間: 2018-4-10 11:22

樓主好返,戒口,游水就好有用.持之以恆,肥最怕係恆心,妳有就得,無就講咩都無意思.
作者: 豬扒飯1111    時間: 2018-4-10 12:29

作者: 卜P笠    時間: 2018-4-10 12:58

難得呢個帖咁勵志!
支持。。。努力就會有好人生
作者: cococaobrownie    時間: 2018-4-10 13:40

唔好放棄自己,搵返個動力,未必一定係為老公,可以係為自己而減都得
就算減完你老公無對你增加性趣,至少自己有返自信,已經係兩回事

注意飲食,少糖少油,多做運動,你呢條路我都行緊
沒有醜女人,只有懶女人
作者: 活死男    時間: 2018-4-10 14:07

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-10 04:21 AM 發表

我係腳背肌腱斷左.......拉筋,扒地都會有拉扯痛
點解搞到咁傷???
作者: dchome    時間: 2018-4-10 16:45

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-10 04:50 AM 發表

所以要介下口,唔健康既野食通常都係好味d試過連續兩星期過6點唔食,5點幾個時就食飽麥片,生果,但夜左就好肚餓
揾營養師傾吓

或去FB的營養師看多的资訊
現代新派的營養師会教人煮
又健康又好味的餐
吾會有以前那些什麼白烚鳮肉和水煮馬玲薯

你揾吾到再pm 我
我都常看
真是知多左。無甘易吃了易肥的食物
真心支持楼生揾返健康的身體
作者: dchome    時間: 2018-4-10 16:48

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-10 04:46 AM 發表

唔知點氣氛,我係笑底,郁少少就笑,仲要唔識細聲笑溝通.........唔識,話晒咁多年點講?開口講咪好似佢唔識做咁?男人要面子...
作為男人
是有責任另太太幸福
為什麼不可跟丈夫說

另外。我太太high D
我都感受到 
我都会high D 

这此事是双方的
作者: dchome    時間: 2018-4-10 16:51

引用:
原帖由 豬扒飯1111 於 2018-4-10 12:29 PM 發表
挨餓未必有幫助, 否則好易口痕搵野食變相食多左

應該食多少少高纖食物增加飽肚感(例如: 麥皮同西蘭花)及白肉(例如: 雞肉)

支持你, 加油呀
楼上説得对
不可捱锇
肚餓会吃零食
重易肥
作者: colourwolf1    時間: 2018-4-10 17:00

作者: jachan226    時間: 2018-4-11 22:38

作者: poiujkl    時間: 2018-4-12 08:57

引用:
原帖由 至Q 於 2018-4-10 04:50 AM 發表

所以要介下口,唔健康既野食通常都係好味d試過連續兩星期過6點唔食,5點幾個時就食飽麥片,生果,但夜左就好肚餓
夜晚如果肚餓嘅話就飲杯水或者係食一片面包咁就ok㗎喇
作者: 至Q    時間: 2018-4-12 18:36

作者: 至Q    時間: 2018-4-12 18:41

作者: 至Q    時間: 2018-4-12 18:41

作者: dragonbone    時間: 2018-4-13 15:44

樓主一開始,先做運動,戒口既野慢慢黎,少糖少煎炸,再有進步先去下一階段都唔遲.妳做運動,身體都要時間配合.
作者: littlemomoko    時間: 2018-4-14 10:41

唔好比藉口自己 有恒心毅力去減無話減唔到

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)