188Channel

標題: 灣仔之虎。。蘭桂坊揼「洋腸」 ( 7 ) 法網 / 天網 ~ 完 ~ [打印本頁]

作者: 米高達    時間: 2017-11-2 20:59     標題: 灣仔之虎。。蘭桂坊揼「洋腸」 ( 7 ) 法網 / 天網 ~ 完 ~

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: 米高達    時間: 2017-11-2 21:00

( 1 ) 灣仔「猛虎」

( 灣仔的一個夜場 )

下晏,古惑仔剛食完「早餐」,返到「公司」打躉,場中七八人,有男有女,其中一名身穿西裝半頭金髮,坐在 sofa ,一眼望落,便知是一眾人之首。。無錯,正是「江湖」中,
有「灣仔之虎」的「孟虎」,外號「猛虎」

「細傑,呢兩日有冇特别嘢發生呀?」

一名眉精眼企的年青人,廿歲出頭,恭敬地回答:「阿大,琴日我哋有個馬欄,有條女畀兩條「洋腸」執屍,條女本來斷哂片,點知兩條撚様連佢「肛」都爆埋,痛醒咗,之後仲見到畀人拍緊片,所以事後去咗報警,警察到場做嘢,搞撚到我哋個場串哂。」

虎哥:「哈,咁撚搞嘢?」

警察到場,虎哥覺得無傷大雅,因為若然真的有事,麻煩早已經找上門,唔會只是現在聽自己手足「報告」。。虎哥,是「食腦」的。

細傑再道:「班皇氣都知唔關我哋事,知道我哋只係「純粹租房」,不過係「案發現場」,想我哋畀「料」啫,攞咗我哋「睇場」拍咗既錄影。」

虎哥笑:「屌,警民合作,「大廳」啲片咪任佢哋攞去睇囉。。」( 講完這句,則細細聲跟細傑「接耳」),「房裏頭「偷拍」嗰啲。。佢哋唔知道有吖嘛?」

細傑亦同様小心細聲地回答:「梗係無啦,阿大,仲好精彩添呀,條女正到痺,條「片」而家喺我手。」

虎哥笑得更燦爛:「醒目,啱哂,食飽嘢,鳩痕痕,攞出嚟睇下係咪真係咁精彩。」

細傑又再恭敬地將部手機交到虎哥手。

手機螢幕中,一名長直髪清純美女,年約二十多歲,打扮斯文,恤衫上,蓋著長袖毛衣,西褲,很有氣質,絕不似一般到「蘭桂坊」買醉尋歡的蕩女子,灘在床上,不醒人事,即使平横瞓在床上,毛衣胸口部位,仍嵪嵪高起。

另外,再有兩名西人,白種人,一棕一金色頭髮,二人都身形健碩高挑,正在急速除下身上西裝衣物。

單看「牌面」,虎哥已經覺得很有興趣,因為女主角,跟男主角們,都出奇於意料之外,不似「酒後亂性」之徒。

兩男人很快已經將自己衣服脫清,之後再「夾手夾脚」替床上女子寛衣,無耐,只剩下白色胸圍及底褲。。展露出保守服裝下的嬌人身段,白潔無瑕的皮膚,滿有彈性及線條,郤又給人一股「 玉潔冰清」的感覺。。可惜是,「狼吻」之前的「一塊肉」。

虎哥看到這裏已忍不住讚好:「屌,真係 OK 喎!!」

細傑和應:「屌,阿大,一陣間仲精彩呀,條撚樣一嘢插入條女個屎忽時,痛撚到佢醒咗,喺度狂掙扎,但條友唔理,㩒實佢係咁屌,嗌撚到劏豬咁撚樣呀!而另外嗰條佬就揸住部手機係咁影,又影「近鏡插菊」,又影「面部表情大特寫」,正呀!」

虎哥笑罵:「屌你條撚様咪講哂啲「劇情」我知先得㗎,等我慢慢「追」吖嘛,睇,而家淨聽都聽撚到我鳩硬。」

細傑:「阿大硬咗?使唔使我哋行開一陣,叫條儬妹過嚟服侍下你呀?」

虎哥:「唔使行開喇,求其叫佢哋是但一個同我「吹」得喇,一路睇一路「吹」。」

圍內三四個妙齡少女,都是青春未過二十,聽到虎哥「說話」,已經「你眼望我眼」,其中一個自動企出嚟,講「唔使眼望望喎,輪到我吖嘛」。

虎哥好似唔多滿意其態度,喝:「「弗妹」我屌得你少呀?而家含我條撚係咪好失禮你?你唔撚想含既就同我躝出去,大撚把女排住隊想含呀!」

「弗妹」:「唔係呀,虎哥,我最鍾意就係含你條撚㗎嘞,又粗又大又有口感,啲精仲好好味,好想呑添呀。。你至緊要射多啲畀我就最好。」

「弗妹」講完,已經跪在地上,跪坐於虎哥兩腿之間,解其褲頭。

虎哥:「咁就差唔多,嗱,唔好吹得咁勁呀,我要慢慢嘆條片,如果條片完之前你吹撚爆我,罰你飲尿。」

「弗妹」聽到,即時打醒十二分精神,小心奕奕,只敢輕輕將虎哥陽具套入口中。因為即使佢未試過被罰飲尿,但是。。當中有人試過。

一切就緒後,虎哥再回到觀看「影片」中,正當享受時,突然有兩人步入夜場大廳,近門的兩名「手足」迎上,問:「邊位?」

兩人中,行頭的答:「「油麻地」重案。」

細傑一聽到警方「撻朵」,略有「江湖知識」的他,就問道:「「油麻地」陳 Sir ,「鳳凰」?」

行頭的「便衣」探員答:「你睇「網劇」睇到你 short 咗呀,我叫「鵬 Sir」,你答嗲?乜呢度你最大咩?你當你大佬死㗎?」

所以話,『大既喺度,幾時輪到啲細既講嘢』 是有道理的。細傑聽到這回答後,才後悔已經太遲。

~ 待續 ~

。。。。。。。。。。。。。

哈,見番有人摑 2015 年的「接龍風雲」條 link 出嚟,眾大大龍爭虎鬥,回顧當年「鋒馬」筆下的「神探」 鵬Sir,  靈機一觸,都好想「借角」,大胆加佢落呢篇玩一玩。若果大家未認識「鵬 Sir 」,大可到「接龍文」睇一睇,很可愛的角色,所以很想借用。

作者: 米高達    時間: 2017-11-2 21:01

追網劇「反黑」,見到「小羽」正到呢  :smile_o06:。。。又大波  :smile_47::smile_47:

又腳長,又好籮

作者: 肯尼先生    時間: 2017-11-2 21:07

引用:
原帖由 米高達 於 2017-11-2 08:59 PM 發表
灣仔之虎。。蘭桂坊揼「洋腸」

序:

首先聲明!!本故事純屬虛構,應該不會有咁巧合,出現雷同,所以不需尋根問故,人物及故事,皆由筆者創作。

近日寫「米仔趣事」之餘,連衝十一章後 ...
米兄,等你篇文,出咗好睇即有洋蔥頭支持。:smile_34:
作者: 過路人文迪    時間: 2017-11-2 21:17

作者: 水喉大隻仔    時間: 2017-11-2 21:50

點都要支持下
作者: 米高達    時間: 2017-11-2 22:07

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-11-2 09:07 PM 發表
米兄,等你篇文,出咗好睇即有洋蔥頭支持。:smile_34:
肯兄你好呀:smile_o15:,咁我都多謝定先,一定好睇,時間好寶貴,唔會嘥嚟寫廢物,哈哈 :smile_34:
作者: 米高達    時間: 2017-11-2 22:09

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2017-11-2 09:17 PM 發表
報個到比埋洋蔥頭先啦
多謝文迪大師兄,都係你對我有信心 :smile_o05:,實撐得住你厚意,唔會叫外人以為你 :smile_04::smile_04: 做馬的
作者: 米高達    時間: 2017-11-2 22:11

[quote]原帖由 水喉大隻仔 於 2017-11-2 09:50 PM 發表 [quote]
多謝多謝水喉大隻仔 師兄
作者: 肯尼先生    時間: 2017-11-2 22:17

引用:
原帖由 米高達 於 2017-11-2 09:00 PM 發表
http://p1-q.mafengwo.net/s6/M00/84/B1/wKgB4lKwF8-AU3D-AAZWZMBRvxs55.jpeg?imageMogr2%2Fthumbnail%2F%21690x370r%2Fgravity%2FCenter%2Fcrop%2F%21690x370%2Fquality%2F100

( 灣仔的一個夜場 )

下晏,古惑 ...
咁......好睇,點唔比洋蔥頭呀!:smile_38:我好似睇緊漫畫古惑仔,米兄,keep住,你這篇文,我諗又過百洋蔥頭!
作者: 米高達    時間: 2017-11-2 22:57

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-11-2 10:17 PM 發表

咁......好睇,點唔比洋蔥頭呀!:smile_38:我好似睇緊漫畫古惑仔,米兄,keep住,你這篇文,我諗又過百洋蔥頭!
嘩哈,一集就「㘉」出咗,嘻,多謝多謝咁爽手 我都睇《漫量古惑仔》,亦喺牛佬本嘢偷唔少師,可惜條友回哂磄 :smile_39:應該唔會過百,五十已經偷笑,因為唔會太長,主要係自己過過瘾,抖一抖「米仔」既思路,活動吓腦既另一啲地方

仲有「小羽」,唔搞搞佢,有枉是揸筆人啊 ~ :smile_30::smile_30:

作者: 肯尼先生    時間: 2017-11-2 23:15

米兄,其實你一出文,我已想比洋蔥頭,但我冇文迪兄咁脫俗,我驚比其他人話我做馬,所以做樣都要先睇睇你篇文先,果然冇令我失望,咁個洋蔥頭梗係要即時比你啦!
作者: farm1615    時間: 2017-11-3 00:36

終於等到👏👏👏👏👏👏👏
作者: tomwinghk    時間: 2017-11-3 04:38

作者: taikongbaby    時間: 2017-11-3 05:34

作者: taikongbaby    時間: 2017-11-3 07:03

作者: 過路人文迪    時間: 2017-11-3 09:01

作者: 京兆韋氏    時間: 2017-11-3 09:29

作者: 米高達    時間: 2017-11-3 19:37

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-11-2 11:15 PM 發表
米兄,其實你一出文,我已想比洋蔥頭,但我冇文迪兄咁脫俗,我驚比其他人話我做馬,所以做樣都要先睇睇你篇文先,果然冇令我失望,咁個洋蔥頭梗係要即時比你啦!
冇失望就好啦 , 文迪兄真係好脫得 ,又俗得 :smile_30:
作者: 米高達    時間: 2017-11-3 19:38

引用:
原帖由 farm1615 於 2017-11-3 12:36 AM 發表
終於等到👏👏👏👏👏👏👏
farm 師兄,係呀,心血來朝要爆下「小羽」 :smile_47::smile_47:
作者: 米高達    時間: 2017-11-3 19:39

引用:
原帖由 tomwinghk 於 2017-11-3 04:38 AM 發表
好正。。。期待
謝 Tom師兄,好正?「葱」咗未?:smile_35:
作者: 米高達    時間: 2017-11-3 19:42

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2017-11-3 07:03 AM 發表

米兄出品,必屬精品!!不客氣老實說,比上次參賽文仲要好好多....

最正既當然係充滿江湖味既對話,亦因為咁,相對於比人執屍既"小羽",
小弟更想睇"弗妹"
泰師兄過奬了,你招「儲氣爆珠」我聽都未聽過,一定好勁 江湖味其實幾好寫,可以放盡去描寫,亦好有寫實感。我又講老實話吖,唉,「比賽文」,支筆畀題目同啲相括住限住,寫得唔暢快 :smile_42:,志在參與撐版主啫 ,都係自由發揮爽。
小羽咪就係正到我「中途開筆」,仲打真軍,live 去寫囉

作者: 米高達    時間: 2017-11-3 19:49

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2017-11-3 09:29 AM 發表

我都鐘意"弗妹"多D,我等緊睇虎哥口中既"大懲罰"
:smile_47::smile_47::smile_47::smile_47::smile_47:

"小羽"索就係幾索既,不過可惜丫。。。大陸妹黎既!
京師兄,「重味皇」,知道一出「懲罰」,你就衝入場,估唔到未出,你已經衝咗入黎,而家可以慳番 :smile_o10:
發覺你同泰師兄,對「弗妹」興趣仲大喎,口味好「地道」,啲「陀地妹」之嘛, 砵蘭街大把啦。。( 所以唔揾相喇,貼錯相,畀人X 㗎 )
師兄,女,睇故J吓啫,唔使太認真,唔係揾人「傳宗接代」

作者: 京兆韋氏    時間: 2017-11-3 20:35

作者: 口腔笨拙的烈女    時間: 2017-11-4 00:38

期待米兄第二集
作者: assault    時間: 2017-11-4 07:02

作者: 米高達    時間: 2017-11-4 18:30

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2017-11-3 08:35 PM 發表

講真喎 , 如果係真人既話 , 我一定BUY小羽多過弗妹 ...
果D又假波又染髮又馬騮屎忽果D , 我好頂唔緊 ; 不過E+係 "情色文學" 麻
係文藝創作麻 ... 弗妹果D先係真正底層社會既生活 !!!

又咁講丫 , 小弟早期D文( ...
咁,我哋 ( 起碼小弟啦 ) 都好「底層社會」啫,成功或上流,就唔會有時間喺呢度「玩版」啦,唔發下啲「小羽」夢,仲有乜好做?
京師兄都可以用「黑社會」為背景,寫「重口味」,咪合情理囉,但,可以話你知,讀者仍然會有限,因為你想重筆賣點係「重口味」,所以收視必定打節扣。

喺呢度借個位跟「品文」既其他高手/讀者,分享些少「第一章」( 及今次故仔 ) ,等大家知我因何為何用上,「文學」上我今次選用的「手法」( 若有人上次睇咗我用「煎蛋」去「論文」,我就略為「分拆」今章 )。

「琴、棋、書、畫」都有不同「方法」,去帶出背後股「意」。如「琴」(或「音樂」),不同的音、調、節奏、旋律能顯生牽連人既「七情」。「棋盤」上攻、守,盡顯棋手性格。「畫」的「 工具」,落色,筆氣,是鋼筆,毛筆,鉛筆,都有不同較果。「書」,就是「文」,當然亦有其「玩法」。

首先好明顯,今次玩「江湖味」,因為人物會頗多,「第三稱全知」(劉Sir 推薦既手法)就一定係首選,若果唔係,會好難操控。另外,我選用較「書面」既述說,會使閱讀時更明快,易讀,配合番節奏,亦有一種較「冷」感覺 (因為「江湖味」本身,就含有嗰啲明快,冷,感覺。)
但對話「內容」,我保持用番「廣東日常口語」,先能保持寫實,親切,更重「江湖味」。

第一章故事中兩條女有 action ,一條為「玉潔冰清」純情女,一條為「江湖女」,一條「被動」,一條「主動」(即使唔多老like啦,嘻)。。(呢啲 parallel 其實係滿足自己個人「寫作滿足感」層次既啫,跟大眾睇故很少人去理會既 )。

故事發展,都會玩啲「好」人做「壞」事,「壞」人做「好」事呀咁既 ironic / parallels 去滿足自己「舖」癮既。(「倚天屠龍記」就最多呢類嘢 ),若喜歡「品文」既,可以留意 ( 如「品茶」,㗳真故中既「味」),不然,單睇故事,就係「 灣仔之虎。。蘭桂坊揼洋腸」咁簡單。

噢,最後一講,就係「色情」,我是特登去到「點到即止」( 所以 J友們 ) 知道有乜「指引」,卻又未到一啖咬落去,就滿口「肉」。( sorry,所以減輕咗描寫 action 本身,特登的,即使會影響銷路 ,因為想較「明快」 ),所以兩條女「埋牙」時,「套路」是打出咗,但拳頭擊中後,卻無發力咁打落去既,嘻。
作者: 米高達    時間: 2017-11-4 18:32

引用:
原帖由 口腔笨拙的烈女 於 2017-11-4 12:38 AM 發表
期待米兄第二集
如無意外,三五七日應可寫到一章,再次多謝大家捧場
作者: 米高達    時間: 2017-11-4 18:33

引用:
原帖由 assault 於 2017-11-4 07:02 AM 發表

真係好靚,個姿勢都好特別😳
assault 師兄都嚟埋,多謝呢張有大 size 既,可以「睇」得較舒服 :smile_47:

作者: 米高達    時間: 2017-11-4 18:36

上文提要: 「灣仔之虎」頭馬,細傑,口多答嗲,厡來來者是「九龍區」便衣警探中的「猛人」。細傑不知情下被轟到一面屁。
。。。。。。。。。。。。

( 2 ) 「辣手神探」鵬 Sir

鵬 Sir 一句『你當你大佬死㗎?』頓時將細傑「打窒」,話哂都是「頭馬」,唔似其他儬仔,在自己「地頭」,豈能被人一句說話就打「巢」,唯有「死撐」多句。

細傑:「我大佬喺度「梳乎」緊,你有嘢就講啦。」

豈知講多一句,衰多一句,今次更連虎哥都 「連累」埋。

鵬 Sir:「你大佬畀人含緊啫,唔係佢含緊人吖嘛,佢有口講嘢,幾時輪到你出聲呀?!」

細傑面紅面黑,卻已不敢再「發作」。此時虎哥竟然笑一笑:「鵬 Sir ,咪玩啲細㗎啦。。點呀?有乜貴幹呀?搞到要「過江」呀。」

虎哥資歷何等深,一早已聞鵬 Sir 背景底細,只是多年無見,且由得細傑先去探探,一見勢色不對,招架不住,即時出「口」解圍,一個「玩」字,已將自己,及細傑,一齊漂亮下台。再以一句「過江」,表明大家「河水不犯井水」。。就是知道不可以跟鵬 Sir「硬碰」。

鵬 Sir:「「猛虎」,你都好「大支嘢」啫,見到我入嚟都仲喺度「梳乎」,信唔信我「的」你返去,落條『 公眾場所行為不檢』吖嗱?」

虎哥繼續笑:「鵬 Sir,我哋仲未夠鐘開門做生意㗎,而家仲係「私人地方」嚟㗎,你咪屈得就屈呀。」

鵬 Sir:「我哋入得嚟,你哋度門又無鎖,仲話「私人地方」?」

虎哥:「哈哈,好笑嘞,我哋灣仔治安好,我不嬲都好少鎖門,附近幾條街都係我啲「街坊」,好安全既,唔似有啲「差館」治安好差。」

當然,鵬 Sir 跟虎哥都知是指某「差館」曾登生「强姦」事件,看來,這一 round 虎哥佔回「上風」。剛才失去的「面」,挽回了。。

「好喇,鵬 Sir,由入門口到而家,你都未有攞過「証件」出嚟,你有「辣手神探」之稱,每次出隊,
都成 team 人跟尾,於我睇嚟,你今次應該係「私人名義」揾我,唔知有乜嘢幫到你呢?」

見好就收,之後,再畀足「面」,來一記「打完場」,免得沒完沒了。

鵬 Sir:「係,我哋可唔可以單獨傾兩句?」

無錯,其實由鵬 Sir 一入門口,即使虎哥好似不聞不問地享受緊,但並未走漏每一個細節。。包括「弗妹」( 向她講 ):「「弗妹」,你係咁含住我唔郁,你唔攰既咩?你細個嗰時係咪成日「啜」住啖飯唔呑㗎?乜你阿媽冇教你既咩?」

「弗妹」:「係呀虎哥,我細個好鍾意「啜飯」㗎,食飯使乜阿媽教喎。。」

虎哥:「食飯梗係唔使啦,我講含撚呀。。算喇算喇,我同鵬 Sir 有嘢傾,你休息一陣先啦。」

。。。。。。。。。。。。。

二人入到一「VIP」房。。

虎哥:「嗱,呢度得番你同我,有乜嘢可以直接講,剛才出面喺啲細既面前,「超哥」你要攞威,都唔使踩得咁盡啩。」

鵬 Sir :「阿虎,你同我既立場,喺人面前「劃清界線」好啲,對你對我都好啲。」

鵬 Sir 亦較為輕鬆,竟然叫虎哥做「阿虎」,而虎哥亦稱他為「超哥」,表示二人間,有「關係」?

原來鵬 Sir 全名「鵬超」,曾是虎哥當年的大佬,同期「江湖人物」,當年行走「江湖」時,以「地下拳皇」身手「上位」,戰無不勝,只曾輸過一塲,就是「打假拳」,使其「字頭」賺了大錢後,「收山」成為該「字頭」首腦人物的「近身」保鏢,為其辨事,取得犯罪證據。當然只是「無間道」角色,最後更將某某「字頭」玩㴬。回到警隊後,亦曾因其「二五」所為,及(失去「字頭」撐腰後) 另外仇家以「刀手」伏擊多次,但每次皆失敗,更連「主控人」亦被「消滅」。「辣手」神探,智勇雙全。

所以「黒道」中人,免得過都避之則吉,但亦恩怨分明,很多沒有「利益衝突」,及對其「幫助」過的人,鵬 Sir 都會「放過」或回報的。

亦因為其辨事行徑很多時用上「不正途」手法,「Fi 佬」( file ) 早就花哂,卻又屢建奇功,高級督察,已成其警隊終極升級位置,所以「黑白二道」,都「怕」了這個人。

這様「辣手」的人,有「弱點」嗎?

有。

其實也只是一般男人的「弱點」。。好色。

很好色。

至於,某某「差館」的「强姦」事件跟鵬 Sir有無相關,則無從稽考了,只知道「當事人」並非高級,而鵬Sir在此事發生後,被調往「油麻地」。

~ 待續 ~

第二章寫後感 :
今章主要是一場「文鬥」,表面上虎哥佔上些少「上風」,之餘亦顯出其手腕「能放能收」,較屈機。借「警局强姦」事件為最激武器。另外再描寫鵬Sir背景底細。一來顯出他來頭不少,二來相比下,再將虎哥同時被拉高。
鵬Sir 猛料是由「描述」出來。虎哥猛料則用「動作」/「相比」表示出來。
但自己睇完後,少咗啲「鹽」確實少咗種「味」,希望能快快傾掂數,加返啲「娱樂性」。多謝捧場 :smile_o07:

作者: farm1615    時間: 2017-11-4 21:02

未入正路?
作者: 過路人文迪    時間: 2017-11-4 21:10

作者: 米高達    時間: 2017-11-5 09:11

引用:
原帖由 farm1615 於 2017-11-4 09:02 PM 發表
未入正路?
當然未,哈哈,但亦應唔會有極級床戲,先前兩章,及下一章都只在介紹人物和「搭棚」 :smile_35:
作者: 米高達    時間: 2017-11-5 09:12

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2017-11-4 09:10 PM 發表

好一場文場武鬥,米兄,掂啦

:smile_o12::smile_o12::smile_o12:
有文迪哥話 OK ,我心定好多 :smile_35:
作者: farm1615    時間: 2017-11-5 21:04

引用:
原帖由 米高達 於 2017-11-5 09:11 AM 發表
當然未,哈哈,但亦應唔會有極級床戲,先前兩章,及下一章都只在介紹人物和「搭棚」 :smile_35:
Thx 
作者: 犯了錯的獅子    時間: 2017-11-6 22:47

引用:
原帖由 水喉大隻仔 於 2017-11-2 09:50 PM 發表
點都要支持下
米兄有新作,支持支持
作者: 米高達    時間: 2017-11-6 22:55

(3) 「如」在夢中

( 網劇剪圖,與本故事無關,純粹手痕,見大家睇呢條女睇得咁開心 )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

小如在睡夢中,噩夢。

夢見女人最不想夢見的。。夢中「無面目」的人,將自己「强暴」,最可怕的是身體動彈不得,任由男子在自己的身上「為所欲為」,佔有,强迫地佔有。進入,强迫地的進入。。抽出,再進入。。一浪又一浪地不停被衝撃。

奈何只能默默忍受,不能動彈。

狂風暴雨,好像,突然停止了。

可是,接下來,是一種嘔心的感覺,由咽喉深處開始,一股熱流從「食道」,流入胃中。

想嘔吐,卻被硬物塞在口中。

忽然間,又再來一股前所未有的烈痛由下半身,直撕上心。。撕心裂痛,痛烈撕心。

痛至從噩夢中醒過來。。淚,早在醒前失控流滿美麗的臉。

夢已醒,可是,烈痛才真真正正在現實,完完全全感受到。

夢中沒有「面目」的人,現在有了「面目」,不是一個,是兩個!!

夢中不能動彈的小如,現在,可以拼命地掙扎。。可惜,一切已經沒有用了。。唯一能做的,只有破喉哭叫。。

在身後的暴雨又再停止打在身上,被塞至爆裂的感覺,突然成為空虚失脫。

一股「惡臭」,一瞬間由口外,到口中。。剛才夢中嘔心的感覺,此刻,是感受。

口中硬物一陣痙攣震抖,同時熱流再次被强射入胃中。

當小如明白到是因何有此感受時,她,已再受不了,在極度痛楚創激下,昏暈過去了。

人的身體,是有極限的,當衝破了這極限時,身體就支持不住。。小如,支持不住了。

但侵犯她的「人」,卻開心興奮得如在夢中,而,這只是剛開始,刺激,快感,才是剛剛完成每人的第一次。。到最後,多少次已經忘記。

到小如再次回醒時,她只夠氣力打電話給她的男朋友。由內地到香港定居了一年,除了一個年老婆婆外,至親的人,就只有這位當差人的男朋友。

而當男朋友到小如「受害之地」時,心中的痛,恨。。絕不比小如身上所受的少。但是,他只是一個「差人」,起碼,他「現在」,只是一個差人,他只可「報警」。

( 以上,已經是兩天前的事 )

。。。。。。。。。。。。。。。。

( 以下,又回到「夜場」中 )

鵬 Sir 將「馬欄」强姦部份情况告知虎哥。

虎哥笑:「乜撚嘢話?哈哈哈哈,唔係呀嘛?條女醫院都未出,就已經要「消案」?」

鵬 Sir 答:「無錯,香港「中區」接到「驗身報告」後,「受害人」無疑受過劇烈性侵犯,但係喺身上,揾唔到最有力「証據」,証明事件係强姦,所以只能夠 charge 「 傷害他人身體」,而且仲派咗畀一組出哂名 hea 既team去調查。。所以,好明顯「中區」有人想將呢件事「冚」住。。甚至,包庇佢哋。」

虎哥不停的笑:「『揾唔到最有力「証據」』?。。屌,梗係畀條女呑哂啦,唔通掉落屎坑沖哂落大海咩,哈哈哈哈。。包庇鬼佬?唔好話我知咁老土又係啲乜撚「政治部」陰謀,去强姦啲「港女」呀。」

鵬 Sir:「無錯,我都係咁諗,啲「証據」一定係呑哂。。我唔知道背後有乜原因,我只知道如果交由「中區」處理,只會「石沉大海」,所以。。決定先盡快「消案」,若果唔係,任何人插手,「中區」既人,一定用「 妨礙司法公正」,同「 不服從上司命令」去阻止其他差人處理。」

虎哥:「咁超哥,呢壇嘢,關我乜事先?」

鵬 Sir:「我都知唔關你事,但之不過壇嘢喺你個場發生,唔同你攞料,你話我揾邊個?」

虎哥:「屌,超哥,我啲料,咪已經畀哂警方囉。。無㗎喇。」

鵬 Sir:「嗱,阿虎,我念在你死鬼「大佬」同我同期,你叫我一聲「超哥」我都仲應你一聲,你咪同我玩嘢呀。。喺間房度「偷拍」呢招,都係我教你大佬㗎咋,唔好忘記我都行過「古惑」,嗰時,你仲係「四九」咋。」

虎哥一嘢被鵬 Sir 篤爆,只好「 以笑遮醜」,硬著頭皮認了,因為,鵬 Sir 私底下向他要「片」,已是「手下留情」,不然,大可以一句也不通知,一張「 搜查令」,到「馬欄」一掃,手尾就大不如此。

虎哥:「屌,偷乜鬼拍吖,啲「保安系統」啫,驚啲「房客」玩嘢, 收埋啲唔知乜嘢違禁品喺我個場啲房度,裝我彈弓, 所以昅住下啫。。超哥想睇,我哋大家一齊睇,大家一齊「硏究」下,跟超哥你學下嘢。。你唔好爆畀「差館」知道我有呢啲「保安系統」就得㗎喇,哈哈。」

鵬 Sir:「你知道就得啦,我要爆,你仲得閒坐喺度畀人含撚?放心,「中區」既事未明白,絕對唔可以畀任何人知,而且,呢啲「片」係偷拍,上到法庭都唔掂。。唯有係嗰兩條「洋腸」手機上既片,先係最有力「証據」。。除非佢連部手機都呑埋啦,哼!」

虎哥:「超哥唔使咁慶,我哋睇「片」,其實剛才你入嚟時,我睇咗一陣,不過無所謂,我陪你重頭睇過。。不過條片真係十分之扯火,睇到我咬牙切齒,想揼柒兩條死「洋腸」,所以一路睇,要揾條儬妹同我「下火」。。等我叫佢入嚟先。。。。超哥,你呢?」

鵬 Sir 當然明白再叫儬妹入嚟睇片是甚麽意思,問:「條「片」有幾長?」

虎哥:「嘩,犀利囉,成四粒鍾㗎。」

鵬 Sir:「咁,等我打發個「手足」走先。」

跟著,鵬 Sir 吩咐其下屬自己離開後,虎哥則向其手足說:「大家聽住,「散會」,細傑,你同我把住個「VIP」房門,無我吩咐,任何人都唔入得嚟,包括你在內。。。妳,妳,妳,妳。。四個跟我入嚟。」

部署好後,鵬 Sir 在 「VIP」房等,見虎哥帶著四少女回來。

虎哥笑:「鵬 Sir,你剛才話,懷疑我呢四個「職員」身上有「可疑物品」,我帶咗佢哋入嚟畀你「搜身」。。不如,搜完身,先再硏究「証物」哩。」

鵬 Sir 答:「「猛虎」,算你識做。。四位「小姐」,麻煩你哋首先攞個「身份証」出嚟先。」

四名少女聽到下大驚,因為,每人身上都藏有少量「軟性毒品」。。難道,虎哥不知道嗎?

~ 待續 ~

今章故事寫作分拆分享: 上次講到覺得唔夠「鹽」,本來諗住等兩條友傾掂數後先揾位「灑」,但仍覺得太慢,所以一開波,就已經係「殺球」,好簡單,用「現成貨」,回述番「小如」就可以,亦可慳番下次唔使再交代。手法上,當然過足自己「玩文瘾」,用上好多喺「古龍」大師度偷師既「平衡相影」字句。文結構,描述手法,跟第一章由細傑口述細致强姦時,的不見真實「動作」,去對比今章見「動作」,卻不清清楚楚講發生緊實際細解,只是一大堆「形容」,係特登既。因為自己對「小如」形像感覺,若用上「撚插西」,甚至「陽具插陰道」,都會破壞咗佢嗰種「氣質」,所以選用較「幻」(要用腦去諗一諗既),同時「幻」/「迷」/「夢」亦係當其時小如既狀態。

另外仲有少少「玩嘢」,係自己特别喜歡玩既「開始/完結,完結/開始」相對比
就係今章分開兩 part「分界線」於第一part,事件發生至「報警」,(「「報警」為事件後的完結果,卻又另一宗事件的開始」),而「消案」則是「報警」的終結 ( case closed) ,卻是另一處理的「開始」。呢類「對比遁環」我係好鍾意玩既,而「報警」/「消案」,唔多唔少,亦將兩段本來好以不相關既事/(兩段文),連起埋一齊 :smile_o07:

作者: 米高達    時間: 2017-11-6 23:19

引用:
原帖由 犯了錯的獅子 於 2017-11-6 10:47 PM 發表

米兄有新作,支持支持
多謝多謝
作者: farm1615    時間: 2017-11-6 23:45

由硬等到軟😂😂😂
作者: 12meridian    時間: 2017-11-7 07:58

作者: 米高達    時間: 2017-11-9 21:46

(4) 搜身

雖然未可以雅稱為「梅、蘭、菊、竹」,但十八無醜女,四條儬妹企在面前等自己去「搜身」,又有多少人能夠膽自稱為「君子」呢?

「好色」,即使是鵬 Sir 的一個秘密,卻是一個很多人知的秘密。。起碼,虎哥知,為求証實,虎哥帶「座前四小美」入「VIP」房,更將她們「擺上枱」去引誘鵬Sir 。最主要「原因」,當然是自己馬欄的「保安系統」已被鵬Sir識穿,唔多唔少是一隻「痛脚」,被鵬Sir 掌握著,所以,就希望能借鵬Sir「好色」的弱點,搞好彼此關係。

而鵬Sir 第一件事,竟然是要查看四人「身份証」?無它,想知道四人是否「未夠秤」。四儬妹好像早有「預備」,交出「身份証」,但真正驚的是身上確有少量自用「軟性毒品」,都是從虎哥處得來,所以真的不解虎哥為何會提意「搜身」,是衰硬的。

鵬 Sir 一邊看証件,一邊打量四個小姑娘,即使打扮得「成熟」,但可以由「氣質」上,仍有著一份「無知少女」的「幼氣」,值得去懷疑。當然吧,若是真的「成熟有腦」,又豈會為過些「貪威得食」生活,而甘心成為虎哥,甚至其「手足」的洩慾工具呢?

鵬 Sir 見到四人,由像未完全發育,到早發育的身材, A、B、C、D Cup 都有的胸部,等著自己去上下其「搜」,笑笑口地向虎哥問:「啲「証」喺「盲輝」度做㗎?真既一樣喎。」

虎哥亦笑:「鵬 Sir 話係真既,咪得囉,件件夠秤㗎。」

鵬 Sir:「嗯,你哋四個,擰轉身,雙手趴埋牆,擘開兩脚,唔好郁,阿 Sir 而家要搜你哋身。」

四儬妹急望虎哥,眼色示意「求救」,虎哥卻很平靜,微笑講:「你哋照鵬 Sir 意思去做,放心,聽聽話話,就唔會有事。」

見到四位少女,「 肉在砧板上」,即使連「經驗豐富」的鵬 Sir,都開始有些少「緊張」,呑了一啖口水。。錯,不是「緊張」,應該是興奮。

跟所有有經驗「食家」一様,品嘗美食,當然先由最「清淡」的入口先,到最尾的「濃重」口味,這一點是很容易明白,和不能犯錯。所以鵬Sir 先向 A cup 的「弗妹」落手。

其實剛才一入「夜場」,見到「弗妹」替虎哥在眾人前口交,其淫賤不知恥的「開放」,已經叫鵬 Sir暗中留意,此刻可以親手驗証,當然不再「客氣」,兩手由兩邊膊頭開始,口卻未有停下問:「你叫乜名?幾多歲?」

本性任性「串嘴」的「弗妹」,自然「反射」回答:「阿 Sir,頭先咪畀咗「身份証」你睇囉。。。。。。呀!!」

「弗妹」突然「呀」的一聲,原來鵬 Sir 正好兩手已由背後,游至身前,大力一揸。。

很明顯,大家都知「搜身」只是藉口去「抽水」,但鵬 Sir 竟然抽得如此明目張膽,「弗妹」從未被男警員搜過身,估唔原來只要有機會,都會如此猖狂。

「阿 Sir 問,你就答,唔好阿支阿咗。。睇你背唔背得番出你張「証」呀?」

虎哥安慰「弗妹」:「乖啦,同鵬 Sir 合作。」

「弗妹」只好回答:「我叫馬小茜,18 歲。」

鵬 Sir 很滿意:「嗯,好,同我繼續唔停咁講,大聲啲,唔停咁講。。」

無錯,看來鵬 Sir 已經開始「摸出火」,玩弄一些「 變態控」去滿足感受,「弗妹」亦只好照做。同時地,鵬 Sir 一雙手,在「弗妹」青春的身體,毫不忌蟬地摸索。。更在「敏感地帶」 留連,直到最後的「 壓軸好戲」。。亦是「弗妹」最擔心的。

「弗妹」仍然不停地講出「我叫馬小茜,18歲」,鵬 Sir 的手已攝入「弗妹」內褲裏頭。。她不是擔心自己私處被摸。。是擔心「禁品」被搜出。

但,擔心已是枉然,因為身上每一吋地方,已被鵬 Sir 摸透,最後,鵬 Sir 很滿意地移到下一位:「輪到你,叫乜名?幾多歲?」

「我叫李萌,19歲。。我叫李萌,19歲。。。。我叫李萌,19歲」。。B cup 的「萌萌」跟「弗妹」同様「命運」。。「禁品」亦是收藏在身體的同一處。

。。「我叫張家婷,19歲。。」,同樣,分别只是去到 C cup,鵬 Sir 在胸前「搜」得更仔細。。難怪的,因為身體的「自然反應」,「婷婷」的乳頭向鵬 Sir的指頭,作出「挑戰」,所以「交戰」了一輪。

最後,四人中的「大姐姐」,亦是四人中最靚的,帶有一股二線女明星味道,「我叫姜碧兒。。20歲」(「碧BB」是她的花名 ),當然,鵬 Sir 在她身上花了最多時間。她亦是四人中,被鵬 Sir 弄至分秘。身體最誠實,四人中,越大越淫,鵬 Sir 玩得很開心。

而鵬 Sir 並無當其時就抽出可疑「物品」,原來是等過完「手瘾」之後。。向四人講:「嗱,大家身上有乜,心照啦,仲唔乖乖哋攞出嚟?」

四儬妹向虎哥再望去,見虎哥仍然保持笑容,就各自伸手入內褲中拿出一小袋兩粒的「丸仔」。鵬 Sir 見到真正數量,亦知只是「自用」,就笑笑口講:「嗱,咪話我知嗰啲係維他命丸呀,不過見你哋咁合作,我亦都畀個機會你哋,食咗佢,我就當無見過。」

四儬妹聽到,簡直是「如釋重負」,有得「啪丸」及甩身,當然求之不得,即時照做。

虎哥此時終於介入:「嗱,鵬 Sir 咁好人,畀個機會你哋,你哋都要替鵬 Sir 做番啲嘢呀,知道嘛?」

四人齊聲:「知道。」

虎哥:「鵬 Sir ,放心去馬,佢哋啪哂丸,老豆係邊個都唔認得,下面仲會好痕添。。我哋。。睇「片」哩。。」

鵬 Sir 笑:「真係?好,我哋睇「片」。。佢哋下面會有幾痕?」

虎哥:「哈,再過一陣你咪知囉。」

~ 待續 ~

寫後分享:今章無乜特别,純粹加些少色情,主要係將虎哥藉鵬 Sir 好色,將關係拉近,彼此互相利益掛上鈎。
係咁,有冇「玩嘢」?嘩哈,當然有。「古龍式」的「暗射」,至於「射」乜?就不便講喇,隱藏咗「復活蛋」兩三隻咁啦,哈哈 :smile_04::smile_04:

作者: 米高達    時間: 2017-11-9 21:52

引用:
原帖由 farm1615 於 2017-11-6 11:45 PM 發表
由硬等到軟😂😂😂
farm 兄都好有「耐」性
作者: 米高達    時間: 2017-11-9 21:54

引用:
原帖由 12meridian 於 2017-11-7 07:58 AM 發表
Very good post, can't wait for the rest:smile_22:
多謝 12經脈師兄,「葱頭」咗未?
作者: 米高達    時間: 2017-11-9 21:55

被人「搜身」真係好無奈。。
( 後面兩條友唔係齋睇,等緊輪到佢哋。。嘩哈,佢哋就想。。拍劇咋 ) :smile_30:

作者: 肯尼先生    時間: 2017-11-9 22:07

米兄,我有理由懷疑,漫畫嗰套古惑仔,啲對白你係咪有份寫:smile_41:好鬼有feel,不如呢篇轉長故,唔好短寫啦!
作者: 米高達    時間: 2017-11-10 20:48

(5) 俄羅斯輪盤

兩人,一個是黒道如日方中,另一個則是白道資深猛人,當然都是見慣「大場面」。。即使如眼前片中「小如」受盡兩個西人的「夾攻」,另外再加上眼前四少女,已經 high 至如「人間妖域」中的女小妖,淫邪媚蕩地扭舞。。即使平日經常「狗咬狗骨」,但現在因藥物影響下,互相撫纏,衣衫不整,做出各樣誘人動作。。竟然仍可以傾「正經事」。

因為,虎哥跟鵬 Sir 都在「等」,等四條儬妹下面「發痕」。聽到虎哥再次以「超哥」稱呼,又見四女的動作,時機應該已差不多「成熟」。

「超哥,有一樣嘢,我仲未係好明。。你揾我攞料,我都明背後原因。。但係呢單嘢。。好似唔多關超哥事喎?」

「嗱,阿虎,唔怕老實同你講,條女個男朋友,同我有啲「交情」,係我建議佢哋消案既,原因頭先已經講得好清楚。。不過,件事唔會就咁算數,亦係我今次揾你既另一原因。」

虎哥聽見,心下當然知道「不是好事」,但既然已被找上門。。

「超哥仲有乜事,即本吩咐,我「猛虎」呢份人,就最講義氣,你揾得我,即係畀面我「大佬」,開聲就得喇。」

虎哥知道既然避不了,就索性賣個人情畀鵬 Sir,仲講到「義氣」,亦即代表它日我有事,鵬 Sir 都應該唔好忘記今次我的出力相助。

「係咁既,我想你落「老蘭」,同我揼柒嗰兩條「洋腸」,最好可以幫我攞埋佢哋手機條片番嚟。」

虎哥聽後,即時笑:「哦,揼友咋嘛,少事嚟啫,使唔使要埋佢哋啲「手手脚脚」?」

鵬 Sir:「咁又唔使,大家都知「老蘭」係「遊客區」,搞得太大件事,好難收科,我只係想「搜習証據」,同順便「濕」兩條友一鑊。」

「咁又係,「老蘭」畀你哋「一哥」指明係「旅遊區」,如果有「字頭」想踩入去,嗰個「字頭」就無運行,我都唔打算帶太多人,揾兩個「近身」落去,當練下拳,「字頭」都唔使開。」

「無錯,咁就最好,佢哋既「睇場」,酒巴自己請返嚟,都係打份工,無背景,無手尾跟,唔難應付。。到時我摑到佢哋,就通知你「做嘢」。」

虎哥回應:「好,無問題。。話時話,呢條片我越睇越唔順眼,我都想揼柒嗰兩條仆街。」

鵬Sir:「真係想揼柒人,定想睇埋佢哋條片呀?」

虎哥笑:「兩様都想啦。」

說到這時,四條儬妹已跳至剩下胸圍底褲,「弗妹」更上前問虎哥:「虎哥,你隔籬個「大叔」係邊個呀?未見過既?。。佢喺度,你仲同唔同我哋玩㗎?」

原來虎哥跟四人「朝夕相對」,所以調教得有印像,而鵬 Sir因「新面孔」,所以成了「大叔」。

虎哥望向鵬 Sir,笑:「咦?睇嚟可以「開波」囉喎,點呀,超哥,過門都係客,畀你上先呢?」

「咁又唔使,剛才你玩到半桶水,都係你先。」

其實鵬 Sir 有所保留,係想睇睇 5P 到底如何玩法,即使本來可以每人 3P,但若能夠起「四飛」,為何要停於「雙飛」這様浪費機會呢?

虎哥起身將身上衣服脫去:「好,超哥,咁我唔客氣,真係谷咗好耐。」

四女見到虎哥已「準備」好,心痕身癢下,見到「男人」,即時爭先恐後圍住虎哥,又摸又鍚,八雙手在其身上撫掃,而「嘴」。。最後都搶吻到最重要部位。。僧多粥少。。餓僧搶筍。

「哈哈哈哈,你哋唔使爭,輪住嚟。。你哋不如玩招「 俄羅斯輪盤」畀嗰位「大叔」欣賞吓哩。」

鵬 Sir 聽得很「好奇」,果然是「 紙醉金迷」,多姿多彩,一早有定哂「招數」,回想當年自己「行古惑」,起「雙飛」已經是「大佬」級享受。。當然,面前的是「 灣仔之虎」,又豈是一般「大佬」呢。

四女訓練有素,一聽到「 俄羅斯輪盤」,就即時「猜包剪揼」,分出先後。

「 俄羅斯輪盤」玩法,是四條女輪流以有限時間,替虎哥口交,夠鐘則到下一個,「吹爆」為贏。當然虎哥有權隨時叫某條女「加鐘」。這是一個很好玩的鬥智鬥技游戲,因為每人都希望能夠成為「吹爆者」,所以「放韁收韁」的 timing 很重要,不成功,便成仁,的幫了下一位。所以就需各自控制節奏,成為一浪又一浪的高潮/低潮,不停的換口,不同的口温,各出其長的口技,好玩之處,非筆墨能夠形容。

虎哥:「好,每人兩分鐘,加鐘係「一分鐘」,吹爆即呑,唔使停,唔使再換人。。開始!!」

「超哥,麻煩你做公証,幫佢哋「計時」。」

~ 待續 ~

寫後感:今章自己諗到「 俄羅斯輪盤」既「玩法」,真係寫到連自己都想試下嗰種畀四條女「輪盤」既滋咪啊 ~ :smile_47::smile_47:

作者: 米高達    時間: 2017-11-10 21:01

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-11-9 10:07 PM 發表
米兄,我有理由懷疑,漫畫嗰套古惑仔,啲對白你係咪有份寫:smile_41:好鬼有feel,不如呢篇轉長故,唔好短寫啦!
肯兄過獎了,我啲「對白」又點會同「漫画」既一樣吖。不過你所講既「feel 」我完全明白。因為我寫「古惑」,就係想寫出呢種「古古惑惑」既江湖行事手法,帶有邪氣既智慧。其實我喺「古惑仔漫画」盛行時從未睇過 ,反而開始寫文後,前兩三喺網上用咗幾個月,煲哂千多期,早期啲故事正到痺,所以偷好多師
講笑咩,寫長,哈哈,成村人等緊「米仔趣史」。。呢篇即慶去到中段,喺度頭痕緊結尾呢 :smile_35::smile_35:
作者: 米高達    時間: 2017-11-12 20:51

(6) 俄羅斯輪「坐」盤

人算不如天算。。

可能因為四條女「等」得太耐,游戲一開始,就如「大熱搶閘」而出,個個狼呑虎咽,去到第二條女,虎哥射意已經浮現,連「鐘」到唔敢加,( 恐怕四條女輪到一半都未夠,就已經被「KO 」,羞家於鵬 Sir 眼前 ),希望下一條女,換下「環境」,可以回氣抖一抖,豈知第三條女,就更如一支「新力軍」,落場一分鐘,就「收獲」先前兩條女的「努力」,替虎哥「埋單」。

只可講各様因素之下,虎哥「早」咗。但,其實亦減輕鵬 Sir 不少壓力。一來不用等得太耐,二來,鵬 Sir 見到這様新鮮的玩意,亦無信心可以捱到一個 round 。而家見虎哥都是「 不外如是」,壓力當堂大減。

「阿虎乜咁客氣,特登「快快脆脆」,唔想我等得咁辛苦?。。你哋啲「俄羅斯輪盤」好似又幾好玩,我都想試下。。不過,可唔可以改由「口盤」,轉為「坐盤」呢?」

「哈哈哈哈,梗係可以啦,我第二個 round 都打算玩「坐盤」,超哥唔通你以前都玩過?超哥果然係「玩家」呀。」

「未,未玩過,不過呢味嘢,一理通,百理明。。等我都快脆啲,交番個波畀你,哈哈。」

「唔急,唔急,超哥慢慢嘆。」

「坐盤」玩法,當然跟「口盤」一様,只是難度則較高,因為郁個「頭」,總比郁全身容易。。所以鵬 Sir 竟可捱到 round 半,八分鐘後,「碧BB」女騎士小蠻腰在身上扭磨,波餅送面,鵬 Sir 知大勢已去,就豁出去。。兩「龍爪手」將面上「導彈」推開,牢牢抓實,大嗌一聲「加鐘」!!

「碧BB」聽到,就更如脫韁之馬,fling 頭狂扭,尖叫:「Yeah!!大叔好嘢!!射畀我啦。。大叔 ~」。。「世界輪流轉」,今次,輪到阿 Sir聽條古惑女的話。

如此,二人在「共同」喜好,目標,淫樂下,就好像忘記了各自身份,立場,打成了一片。

鵬 Sir 此行的收獲,相當不錯。到他離開之前,「大叔」跟每一位少女都留有「好感」,不再是先前的「惡叔叔」,相信當四女醒返時,一定不知「大叔」跟衰人阿Sir 是同一人。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

當晩,「小如」男朋友在警界人緣甚廣,更有鵬 Sir 撐腰,最重要的,是「公義」在人心,即使「法律女神」是被朦上眼睛。休更「狗仔隊」的伙記,很容易已經知道兩條「洋腸」的「位置」。。食開有條水,又再在「 蘭桂坊」 蒲頭,不知道的是,黑白二道已打算今晚「做佢哋」。

再由鵬 Sir這「中間人」,通知虎哥。而虎哥的「計劃」亦很簡單。

要捉「色狼」,最簡單方法,莫如「美人計」,即使是「色」字頭上一把刀。。也許,大多數人,已忘了這一把刀。

虎哥:「「碧BB」,婷婷,今晚同你兩個落「老蘭」,想唔想搞「洋腸」?」

兩女聽到,即時覺得「好玩」,婷婷回應:「虎哥,但你平時好憎啲「洋腸」,所以唔畀我哋落「老蘭」玩嗰喎。」

虎哥:「無錯吖,睇見啲「洋腸」搞我哋啲「港女」就眼火爆,真係想見一鑊打一鑊。。所以免得過都唔落「老蘭」,不過今晚唔同。。」

之後虎哥再跟班「門生」講:「大文,細傑,你兩個跟貼我,其他人則「散開」䀫實,醒目啲,唔好掛住飲酒溝女。不過如果我無「吹鷄」,唔好蒲頭露相,明白未?」

眾人齊答:「知道,大佬。」

看來,虎哥雖在鵬Sir面前「談笑用兵」,但辨起事來, 卻不馬虎,出發之前,更將細節部署,告知眾人。。所以,能當上灣仔區「覇主」,不無道理。

~ 待續 ~

三軍皆備,下章結局,「洋腸」慘了,哈哈。

作者: farm1615    時間: 2017-11-13 07:04

甘江湖味既
作者: 米高達    時間: 2017-11-13 21:25

( 7 ) 法網 / 天網

細傑:「虎哥,啲「洋腸」好大件嗰喎,你又唔準我出「老牛」,我驚食佢唔住喎。」

虎哥:「屌你咪生人唔生胆先得㗎,大佬喺度睇住,你驚乜撚?你係咪出嚟行㗎?!大件當佢豆腐啦。。埋嚟,過你兩招。。」

虎哥當下就教了細傑兩招,令其信心大增,之後再講:「嗱,到時好多細既睇實㗎,你「板」低件「大舊衰」,咁先威㗎嘛,畀位你上呀。」

大文身形比細傑高大,亦是虎哥左右手,拳頭交功夫不錯。打交當食茶仔A餐。

「碧BB」:「虎哥~ 乜唔係真係有得搞「洋腸」㗎?」

虎哥:「食懵你呀,「洋腸」,而家我哋呢道咁多條,你唔夠食咩?到時,你同婷婷去撩鳩兩條撚樣,攞到佢哋部手機就即閃,我哋就埋位「做嘢」。」

「碧BB」:「哦 。」

。。。。。。。。。。。。。。。。。

「蘭桂坊」

「碧BB」和婷婷將自己打扮到一身「我是找 ONS」的裝扮,姣氣沖天,二人細聲講,大細笑。。無耐,已吸引到多條「洋腸」游埋位,但都不是目標人物。虎哥離遠見到,打電話叫她們「唔好玩」。

「洋腸」横行,「姣西」吸引,果然是「 姣婆遇著脂粉客」,揮之不盡。趕之不絕。。兩女先後跟七八條講「fuck off」,仍然後繼新至,完全不用理會先前「失敗者」的教訓,真的「 勇者無畏,淫者無懼」。
終於,「目標」埋位,每邊一個,將二女「包沙」在中央。之後,虎哥跟大文,及細傑,亦在兩「洋腸」每邊再「包沙」。

全世界「各就各位」,二女見「自己人」「走位」,便知是「行動」時候。。開始「發姣」, 一搭即合,很快已經,挨身挨勢,摸手摸腳,二女姣完一輪,就攞手機出嚟同「洋腸」玩「自拍」,任得「洋腸」 又攬又錫,非常親熱,玩得不亦樂乎,兩「洋腸」完全不知覺大難即將臨頭,仲以為「easy kill」。

「洋腸」們只見如此良機,「集郵心態」下,當然亦不抬慢,各自攞出自己部手機,又玩「自拍」,拍完之後,笑口仍未合上。。兩女同時一句「Let me see」,「洋腸」已很聽話,交出手機。。

手機一到手。。!! ( 呵,呵,呵。。show time!!)

同時,左面的細傑,一手搭向「洋腸A」的膊頭,身轉向細傑,還未看清楚,一杯烈酒已灑入眼,耳中好像聽到有人說「fuck with my girl ?」,下體已被撃中。。 彎腰,面部即時再被膝頭撞中。。倒地。

相同時間,右面的「洋腸B」,則被虎哥推的大文,撞入至「攻擊範圍」之內,「洋腸B」一句「 what the fuck?! 」,還未講完,已被批了一踭,眼睛還未有打開,雙脚已被人一抽,砰然倒地。

二人倒地時,「碧BB」跟婷婷已到酒吧門口。

此時,虎哥大嗌一聲「你做乜打我呀!!」,一眾本來部署四方八面的「古惑仔」,邊嗌「有人打交呀!!」,一邊東奔西走,將場面推至更加混亂,鳥獸散,當然離開之前,都路經倒臥著的「洋腸A/B」身上,踩上一兩下先,「蘭桂坊」混亂中人踩人,這不是第一次。

塵埃普定後,只剩下少數酒吧工作人員,和地上兩條不醒人事的洋腸。

當警察到場時,依照酒保口供,初步推察,是有人爭女,打架,「當事人」是兩條「洋腸」,送院驗傷。

。。。。。。。。。。。。。。。。

事後,虎哥將「洋腸」手機交給鵬 Sir,以警方「科技」,發現手機裏頭,「小如」只是十數「受害者」之一。

「阿虎,果然利害呀,其實我都有幾個伙記在場睇實,驚會場面失控,又或者攞唔到電話。。點知。。哈哈哈哈,你好嘢,不愧為「灣仔之虎」。」

「超哥過獎喇,碎料嚟啫,我見到你喺角落頭度䀫住,你都見到無乜難度。。我多謝你畀埋另外嗰十幾條「片」我就真,放心,私人珍藏,絕對保密。。哈哈」

。。。 一星期後  。。。

因有人當晚在混亂後,執到「手機」,交到「油麻地差館」,警方在「了解」失主是何人時,發現手機内藏有機主的「犯罪記錄」,正式起訴兩條「洋腸」。

『法網難逃亦能逃, 天網恢恢疏不漏』

能逃過法律,卻不能逃過良心。惡人自有惡人磨。 懲罰者,未必是正義之士,但天理不容的人,即使能逃出法外,卻逃不出天理下的懲罰。

~ 完 ~

後記:

一時手痕,開了一篇「即興文」,去到第五章,仍頭痕如何結尾,入到第六章,「船到橋頭自然直」的靈感如泉湧至,一口氣一日之內,起了兩章,仲帶有埋「訊息」,將整篇故事,更有「完整性」地完成,開心。
因為通常有「訊息」的文,蕩氣迴腸的感覺和記憶,都令讀者較為深刻的,所以都希望能做到這點。
再次多謝各位捧場,喜歡這文的,請回到第一版,點「洋葱頭」,高點撃是可吸引更多讀者,亦是對小弟的支持,下次再見:smile_o07:

作者: 米高達    時間: 2017-11-13 21:53

引用:
原帖由 farm1615 於 2017-11-13 07:04 AM 發表
甘江湖味既
farm 師兄,多謝你由頭到屋都咁撑場呀
作者: farm1615    時間: 2017-11-15 09:21

甘快就完😨😨😨
作者: 米高達    時間: 2018-1-9 00:57

引用:
原帖由 farm1615 於 2017-11-15 09:21 AM 發表
甘快就完😨😨😨

多謝 farm 兄支持

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)