188Channel

標題: 名留在大陸夜遊見趣(一)水景老伯 [打印本頁]

作者: 名留萬世    時間: 2017-10-14 16:50     標題: 名留在大陸夜遊見趣(一)水景老伯

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: edward906fai    時間: 2017-10-14 17:40

無錯,佢真係接近住喺到
基本上,黎親九成見到佢
水警有好幾個vip係長期喺到hea
作者: luckbee    時間: 2017-10-14 18:20

孤獨的老人家
作者: 共棍鳩毛黨    時間: 2017-10-14 18:36

好耐之前四大機場已經有人係咁,嗰時仲係二百幾年代,住足一個月日日唔同女都只係八九千蚊,仲平過香港租樓。
作者: 紀sir    時間: 2017-10-14 18:59

作者: 主挑好食    時間: 2017-10-14 21:10

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-14 04:50 PM 發表
先多謝各位ching一直願意跟小弟分享交流!夜遊主要當然是搵靚女玩,但好多時會見到有D幾趣的場面和事情,所以也可以用來跟大家分享下!當然小弟蒲齡尚淺,有時看到有趣的東西但對一眾前輩來說就是小兒科!所以如果&# ...
唔翻屋企有好多原因,不過可以帶曬D嘢入場就誇張D!
作者: mmt2    時間: 2017-10-14 21:18

作者: 主挑好食    時間: 2017-10-14 21:47

睇下睇位老伯令我想起之前有位封帳會員Qxxxxaxxxx出個po教人唔好去正正經經搵件女,唔好結婚!留翻下半世在骨場渡過!
唔知尼個係唔係果位人兄!
作者: 11d6789    時間: 2017-10-14 22:02

引用:
原帖由 共棍鳩毛黨 於 2017-10-14 06:36 PM 發表
好耐之前四大機場已經有人係咁,嗰時仲係二百幾年代,住足一個月日日唔同女都只係八九千蚊,仲平過香港租樓。
一個稍為hea 得既場總會有幾個!連淨桑既都有
作者: 11d6789    時間: 2017-10-14 22:12

日日好似放工返屋企咁!返到去就乜哥前,乜哥後咁叫你!好有face !遲D有机會再為大家分享有段真人真事既故仔發生在四大机場!
作者: vawa    時間: 2017-10-14 22:48

當骨場係屋企
作者: sas369    時間: 2017-10-14 22:53

日日去骨場,消費都唔少。
作者: ho501501    時間: 2017-10-14 22:55

呢度除咗呢个水货亞伯仲有几个長期系到!一个戴條假嘅粗金链嘅短发金毛,仲有两个又肥又短行路两隻手架下架下好似好打得咁嘅肥仔!几條友其实日头系东方园做按脚的:smile_44:
作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-14 22:59

我就在咸濕見過有沉船客,2x後生仔,g到個頭好行,幫個技師買鍾在餐廳食飯,大堂有個按手項目,技師坐在個客旁,全程都係傾計玩手機,個客都唔使條女按,只為見條女,而條女交下戲就有高小費
作者: 夜夜深沉    時間: 2017-10-14 23:18

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-14 10:59 PM 發表
我就在咸濕見過有沉船客,2x後生仔,g到個頭好行,幫個技師買鍾在餐廳食飯,大堂有個按手項目,技師坐在個客旁,全程都係傾計玩手機,個客都唔使條女按,只為見條女,而條女交下戲就有高小費
醉生夢死 :smile_46:
作者: luckbee    時間: 2017-10-14 23:40

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-14 10:59 PM 發表
見過身邊坐兩個技師按手,哈
作者: emau1    時間: 2017-10-15 00:02

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-14 04:50 PM 發表
先多謝各位ching一直願意跟小弟分享交流!夜遊主要當然是搵靚女玩,但好多時會見到有D幾趣的場面和事情,所以也可以用來跟大家分享下!當然小弟蒲齡尚淺,有時看到有趣的東西但對一眾前輩來說就是小兒科!所以如果&# ...
名留在大陸夜遊見趣(二)
幾時出?

世事難料
今日見到的他
可能是他朝的自己
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 03:28

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-14 05:40 PM 發表
無錯,佢真係接近住喺到
基本上,黎親九成見到佢
水警有好幾個vip係長期喺到hea
Ching你知這老伯真係住在水景?
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 03:30

引用:
原帖由 luckbee 於 2017-10-14 06:20 PM 發表
孤獨的老人家
唔知係吾係單身,但那天見佢大包细都放在場內,
又唔怕被人偷感覺怪怪的!
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 03:32

引用:
原帖由 共棍鳩毛黨 於 2017-10-14 06:36 PM 發表
但骨場又點可以當屋企住呀?
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 03:42

引用:
原帖由 紀sir 於 2017-10-14 06:59 PM 發表
師兄真識計數
咁去慳法都得??
作者: ho501501    時間: 2017-10-15 07:56

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-15 03:30 AM 發表

唔知係吾係單身,但那天見佢大包细都放在場內,
又唔怕被人偷感覺怪怪的!
佢系老婆走咗,仔女又成家了得番自己一个所以先日日去骨埸
作者: 小胖    時間: 2017-10-15 09:14

It is not amazing, couple years ago, in Moon Bay (月X灣) i have seen a young man not more than 30 years old who lived in the club for two years because i curiously asked the foot massage JC, she said not only him lived in the club, not also another two young people same as him. Also the manager strictly not allowed the JC privately chatted with him unless they were foot massage/鬆腿 etc.
作者: gogogoxxx    時間: 2017-10-15 10:28

作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 12:03

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-15 03:32 AM 發表

但骨場又點可以當屋企住呀?
骨場有齊食訓廁,仲有wifi同女,點解唔可以住?我住一世都願,最重要係,一個月都係一萬平過租仲送三十條女比你玩,邊度搵?
一啲都唔孤獨老人,哩啲至係神級享受!不過當然唔會日日同一間,比我會兩日換一間,去哂所有骨場,然後再循環再去,可以去好多年.....

作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-15 12:06

之前有個貼,個樓主準備退休後去深圳住骨場。
作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 12:10

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-15 12:06 PM 發表
之前有個貼,個樓主準備退休後去深圳住骨場。
如果經濟許可,可以係香港租個最平既房仔,然後就上大陸住骨場,間中住厭或有嘢要番港處理就回港間房做基地,回一回氣又上番去大陸,一個月最少要萬三四蚊度,但日日活在美女群中,真係抵!

好過係香港住豪宅但要去公園同啲阿伯捉棋,老人家唔一定要捉棋咁慘,玩女至係養身之道!!

作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-15 12:15

當你去過大陸高級住宅,你個理想就唔會住骨場,年紀大左,住高級住宅人都健康d,悶果陣先去骨場。
作者: BEMZ    時間: 2017-10-15 12:31

作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 12:38

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-15 12:15 PM 發表
當你去過大陸高級住宅,你個理想就唔會住骨場,年紀大左,住高級住宅人都健康d,悶果陣先去骨場。
咁個設定係為低下層至定,有錢住高級住宅可能有錢日日叫高鐘,但無錢就只好住骨場但可以天天美女相伴,女為上,住為次!
作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 12:39

引用:
原帖由 BEMZ 於 2017-10-15 12:31 PM 發表
呢的直情悲哀人生,天天在骨場當家,同露宿的根本無分別,失敗的人生
真正阿Q精神,自我感覺良多
如果失敗人生係每日都可以同唔同既靚女玩,成功既人生係要日日晨運同湊孫,我情願失敗

作者: BEMZ    時間: 2017-10-15 12:47

作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 12:58

引用:
原帖由 BEMZ 於 2017-10-15 12:47 PM 發表

歪理,整明自已设本事,'輪落這地步,為什麽不可以2樣也有年青時要風流,年老要安定又風流
証明你人生幾十年又失敗又白過
其實兩樣應該不能並存,如果你有正常家庭,咁對不起,你沒資格享受自由快樂,要天天交人,同一個婆婆終老!
沒歪理只有事實,每人可從選擇自己快樂的路,你要面子但就要代價,我放下面子但可以日日抱女神,快樂沒人煩!正!

住骨場有什麼不好,你在家做什麼?不外乎上網看電視訓覺食飯大便,全部都可以在骨場做,骨場仲有工人比你使又有大量女睇,真係好過係屋企太多!

在家天天一個樣,骨場可以日日換,欣賞不同裝修不同囡囡,愈想愈好!!

作者: BEMZ    時間: 2017-10-15 13:12

作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 13:15

引用:
原帖由 BEMZ 於 2017-10-15 01:12 PM 發表

對對對對不過服了你
住在骨場只是我夢想第一步,還有第二步是很暗黑的!就是......X在骨場的服務中....

試想想,人總要一X,好公平,幾好既人都可能會慘X,甚至比動物吃,或在醫院痛苦數年至X,只有在骨場服務時X才是人生最大贏家!

如果你覺得要正正常常有病要去醫院做手術化療幾年,努努力力去養病最後都係要X係醫院才是正常人生,我就不要了,我情願同最幾個美女起三飛時高潮致X,X了也不知!

作者: fung234    時間: 2017-10-15 13:25

引用:
原帖由 itemwah2 於 2017-10-15 01:15 PM 發表

住在骨場只是我夢想第一步,還有第二步是很暗黑的!就是......X在骨場的服務中....

試想想,人總要一X,好公平,幾好既人都可能會慘X,甚至比動物吃,或在醫院痛苦數年至X,只有在骨場服務時X才是人生最大贏 ...
你講想馬上風?祝你願望達成
作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 13:28

引用:
原帖由 fung234 於 2017-10-15 01:25 PM 發表

你講想馬上風?祝你願望達成
謝謝,總比交通意外,癌痛,火燒等好太多太多太多~~:smile_47:
你能說一個更好的嗎?
作者: ho501501    時間: 2017-10-15 13:49

引用:
原帖由 itemwah2 於 2017-10-15 01:28 PM 發表

謝謝,總比交通意外,癌痛,火燒等好太多太多太多~~:smile_47:
你能說一個更好的嗎?
死了成为新闻人物,死了之后賓州又可以同时暴露於人前!賓州用到人生的尽头,的确有意思:smile_38:
作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 13:53

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-15 01:49 PM 發表

死了成为新闻人物,死了之后賓州又可以同时暴露於人前!賓州用到人生的尽头,的确有意思:smile_38:
同李小龍一樣,勁!!!!
作者: edward906fai    時間: 2017-10-15 14:41

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-15 03:28 AM 發表

Ching你知這老伯真係住在水景?
佢做走水貨既,佢好多時喺到,不過都見過佢過關返香港,次次見佢都係3樓坐,3樓vip位佢真係收好多野喺啲櫃入面,77都見怪不怪
作者: edward906fai    時間: 2017-10-15 14:47

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-14 10:55 PM 發表
呢度除咗呢个水货亞伯仲有几个長期系到!一个戴條假嘅粗金链嘅短发金毛,仲有两个又肥又短行路两隻手架下架下好似好打得咁嘅肥仔! ...
金毛同兩條肥仔最近喺大廳少見左,肥仔成日買一包包外賣喺餐廳食
作者: fung234    時間: 2017-10-15 15:07

引用:
原帖由 itemwah2 於 2017-10-15 01:28 PM 發表

你能說一個更好的嗎?
我是可以設定更好的,比如睡夢中安樂去,又或者轟轟烈烈的走。但必然不是你所追求的。幫ching想更好的可能是4飛5飛或更多吧
作者: itemwah2    時間: 2017-10-15 15:07

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-15 02:47 PM 發表

金毛同兩條肥仔最近喺大廳少見左,肥仔成日買一包包外賣喺餐廳食
長期只係停留一個場,可能同個老細有生意來往,否則不如換下場!
作者: ericsaintmartin    時間: 2017-10-15 15:40

想起已過身嘅"舖俠"
唔算太多人識佢真身所以佢可以朝朝去公園晨運
地產A準個個知佢鍾意揼骨要傾生意下午就可以喺骨場揾到佢
舖俠愛好賽馬又俾佢養到隻馬王
做人做到佢咁都算無憾
作者: 勝肉強    時間: 2017-10-15 15:46

引用:
原帖由 fung234 於 2017-10-15 03:07 PM 發表

我是可以設定更好的,比如睡夢中安樂去,又或者轟轟烈烈的走。但必然不是你所追求的。幫ching想更好的可能是4飛5飛或更多吧
4飛5飛你老左得先算啦,事實大部份只能做龟仙人,流下鼻血过下手引咋,邊有甘多貨,得個卒字想硬都難:smile_30:
作者: 11d6789    時間: 2017-10-15 17:10

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-15 02:41 PM 發表

佢做走水貨既,佢好多時喺到,不過都見過佢過關返香港,次次見佢都係3樓坐,3樓vip位佢真係收好多野喺啲櫃入面,77都見怪不怪
好多水貨客以骨場為家!度度梗有幾件
作者: 11d6789    時間: 2017-10-15 17:18

引用:
好一隻燒錢既哈爸狗.……
作者: 秦始皇七世    時間: 2017-10-15 19:50

住就無謂,如果真係有錢又識嘆,根本無可能住骨場,只有一啲無人無物,又唔想留錢響身,人生得意需盡歡嘅人先會咁,
每個月一萬幾千咁玩,我樓下個孤獨老人保安員都夠錢玩啦
作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-15 20:29

骨場係放鬆的地方,放假去輕鬆下,但深圳近香港,而且深圳消費平,深圳骨場變左香港冇正常社交生活的宅毒男揾返自信的地方,d正骨妹如果你簽高小費,就會交晒戲,d毒宅男中坑去骨場變劉華,好似水景呢d技師後生又有餐廳,會見到d傻仔沉船客買鍾請技師食飯。
作者: edward906fai    時間: 2017-10-15 20:45

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-15 08:29 PM 發表
骨場係放鬆的地方,放假去輕鬆下,但深圳近香港,而且深圳消費平,深圳骨場變左香港冇正常社交生活的宅毒男揾返自信的地方,d正骨妹如果你簽高小費,就會交晒戲,d毒宅男中坑去骨場變劉華,好似水景呢d技師後生 ...
水景技師後生呢句有啲保留⋯⋯
作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-15 21:06

回樓上c兄,水景同咸濕大堂采耳比較多後生。
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:05

引用:
原帖由 主挑好食 於 2017-10-14 09:10 PM 發表

唔翻屋企有好多原因,不過可以帶曬D嘢入場就誇張D!
但場所又肯比擺放,所以才覺有趣!
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:06

引用:
原帖由 mmt2 於 2017-10-14 09:18 PM 發表
師兄你幾多歲?(認真問唔係玩野)
我三十有7了
我也是不過比你細DD
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:08

引用:
原帖由 11d6789 於 2017-10-14 10:12 PM 發表
日日好似放工返屋企咁!返到去就乜哥前,乜哥後咁叫你!好有face !遲D有机會再為大家分享有段真人真事既故仔發生在四大机場!
咁佢可能係覺得好有face,但旁人睇就唔覺!
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:09

引用:
原帖由 vawa 於 2017-10-14 10:48 PM 發表
當骨場係屋企
比你可唔可以當係屋企?我就唔得囉!
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:12

引用:
原帖由 sas369 於 2017-10-14 10:53 PM 發表
日日去骨場,消費都唔少。
若果係充咭當會員,再多數唔做項只計淨桑!咁都唔會好貴,
一個月埋單幾多唔知,要計計!

作者: ted    時間: 2017-10-15 22:15

作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:40

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-14 10:55 PM 發表
呢度除咗呢个水货亞伯仲有几个長期系到!一个戴條假嘅粗金链嘅短发金毛,仲有两个又肥又短行路两隻手架下架下好似好打得咁嘅肥仔! ...
唔係3個都住水景吧?
作者: 名留萬世    時間: 2017-10-15 22:42

引用:
如果係富二代,D錢唔洗佢搵又有乜所謂!
作者: ho501501    時間: 2017-10-15 22:45

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-15 08:29 PM 發表
骨場係放鬆的地方,放假去輕鬆下,但深圳近香港,而且深圳消費平,深圳骨場變左香港冇正常社交生活的宅毒男揾返自信的地方,d正骨妹如果你簽高小費,就會交晒戲,d毒宅男中坑去骨場變劉華,好似水景呢d技師後生 ...
買鈡請技師食飯=傻仔:smile_41:
作者: ho501501    時間: 2017-10-15 22:54

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-15 02:47 PM 發表

呢幾個正契弟來的!大堂啲美容士巴妹都怕咗佢哋又唔幫襯又借機抽水
作者: ngtungsee    時間: 2017-10-15 22:58

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-15 10:45 PM 發表

人地有的是錢,有錢就可以放肆,開心就是!
作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-15 23:11

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-15 10:45 PM 發表

如果技師唔當你係水魚,唔會叫個客買鍾,返早班就放工食,夜班就返工前食。
作者: edward906fai    時間: 2017-10-16 00:15

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-15 09:06 PM 發表
回樓上c兄,水景同咸濕大堂采耳比較多後生。
拎水景同咸濕做對比⋯⋯
係咪後生就敢講,不過咸濕嗰啲點都好睇好多囉
作者: rockartest    時間: 2017-10-16 00:38

仲記得2005年左右
個時港幣100:人仔107時代
佳拿拿月光成,千八蚊包月
個時中式加五大堂120左右包宵夜
小費都係十蚊

布吉個邊廿蚊搵條女十二點按到早上六點再一齊訓

個時都一星期有四五晚上去
仲好過番屋企
作者: 勝肉強    時間: 2017-10-16 00:38

引用:
我就吾会買鍾請技師去食飯,我只会買鍾叫技師去爆房:smile_30:
作者: ho501501    時間: 2017-10-16 06:58

引用:
原帖由 勝肉強 於 2017-10-16 12:38 AM 發表

我就吾会買鍾請技師去食飯,我只会買鍾叫技師去爆房:smile_30:
我連爆房都唔會買鈡!房錢都系技師先俾!
作者: 勝肉強    時間: 2017-10-16 08:24

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-16 06:58 AM 發表

我連爆房都唔會買鈡!房錢都系技師先俾!
你勁,隻雞比番錢你,你係小鲜肉!:smile_30:
作者: 陳十二    時間: 2017-10-16 09:24

引用:
當年聽芙仔技師講有cHing成個星期冇離開過!
作者: ksz0214    時間: 2017-10-16 10:42

作者: 上田健太郎    時間: 2017-10-16 13:14

聽d大堂妹講,有某d客成日當骨場係屋企,唔做任何項目,因為經濟附擔唔起,剩係3餐食夠最低消費,而且人好孤寒,香港低下階層。
作者: edward906fai    時間: 2017-10-16 13:35

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-16 01:14 PM 發表
聽d大堂妹講,有某d客成日當骨場係屋企,唔做任何項目,因為經濟附擔唔起,剩係3餐食夠最低消費,而且人好孤寒,香港低下階層。
食三餐算好啦,有啲場vip係免淨桑錢加飲品係免費,有啲大爺直頭叫外賣,一係帶外賣入場食,有冷氣有野飲有生果食仲要有女睇,所以有啲技師係好討厭vip
作者: itemwah2    時間: 2017-10-16 13:43

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-16 01:14 PM 發表
可能講我,不過我間中都有按大堂仲比成舊水小費!但多數都鐘意hea一日三餐睇電影食水果焗桑拿玩水柱!
作者: 11d6789    時間: 2017-10-16 13:46

引用:
温馨,幸福
作者: ho501501    時間: 2017-10-16 14:53

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-16 01:35 PM 發表

食三餐算好啦,有啲場vip係免淨桑錢加飲品係免費,有啲大爺直頭叫外賣,一係帶外賣入場食,有冷氣有野飲有生果食仲要有女睇,所以有啲技師係好討厭vip
你糸講水景短小行路架下架下果兩兜肥仔:smile_30:
作者: edward906fai    時間: 2017-10-16 17:41

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-16 02:53 PM 發表

你糸講水景短小行路架下架下果兩兜肥仔:smile_30:
講邊個都好啦
作者: 9440940964241    時間: 2017-10-16 20:18

睇見佢哋咁,都有啲心噏。好人好姐有邊個想七老八十都無家可歸?去玩當然爽,骨場當屋企喎,有病痛搵鬼可憐你。
作者: edward906fai    時間: 2017-10-16 22:16

引用:
原帖由 9440940964241 於 2017-10-16 08:18 PM 發表
睇見佢哋咁,都有啲心噏。好人好姐有邊個想七老八十都無家可歸?去玩當然爽,骨場當屋企喎,有病痛搵鬼可憐你。
有啲唔係無家可歸,係仔女大哂唔理佢,老人家又無野做,去骨場hea時間總好過喺屋企對住四幅牆啫
作者: 542yee    時間: 2017-10-17 01:05

以前金色陽光有個啊婆七十幾歲逢星期一至五都住在骨場,個埸有間長房比佢住,到星期六佢屋企接返落去香港,星期日又送返上來,平時見佢都好開心,人到左咁上下年紀最緊要佢自己喜歡就ok
作者: itemwah2    時間: 2017-10-17 14:00

引用:
原帖由 542yee 於 2017-10-17 01:05 AM 發表
以前金色陽光有個啊婆七十幾歲逢星期一至五都住在骨場,個埸有間長房比佢住,到星期六佢屋企接返落去香港,星期日又送返上來,平時見佢都好開心,人到左咁上下年紀最緊要佢自己喜歡就ok
可能係老細老母
作者: rschk    時間: 2017-10-17 16:22

呢排海關捉得好嚴,水貨佬冇啖好食。hea 下過日晨都不爲過呀!
作者: BEMZ    時間: 2017-10-17 16:43

作者: 11d6789    時間: 2017-10-17 16:58

引用:
原帖由 edward906fai 於 2017-10-16 10:16 PM 發表

有啲唔係無家可歸,係仔女大哂唔理佢,老人家又無野做,去骨場hea時間總好過喺屋企對住四幅牆啫
有D退左休……有錢剩!仔女每月又濕D俾佢買野食
無聊又上去揾囡囡吹下水解下悶……派下埃瘋咁樣!
作者: 主挑好食    時間: 2017-10-17 19:05

比我如果到咗佢這年紀就一定唔涉足夜場,人生不同階段
就一定過唔同階段的生活!
如果在有能力容許下,好似愛回家丹爺咁三代同堂,
都唔知幾開心!

作者: ksz0214    時間: 2017-10-17 19:31

作者: ho501501    時間: 2017-10-17 20:10

引用:
原帖由 主挑好食 於 2017-10-17 07:05 PM 發表
比我到咗這年紀就一定唔埗足夜場,人生不同階段
就一定過唔同階段的生活!
如果在有能力容許下,好似愛回家丹爺咁三代同堂,
都唔知幾開心!
但好有可能到時啲後生嫌棄你呢!唔好中咗電視劇毒!現實未必咁理想嘅:smile_45:
作者: 9440940964241    時間: 2017-10-17 20:47

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-17 08:10 PM 發表

但好有可能到時啲後生嫌棄你呢!唔好中咗電視劇毒!現實未必咁理想嘅:smile_45:
電視嘅嘢當然係流,但唔同年紀唔同需要就堅係真嘅。正常人六七十都收心養性,鐘意湊孫晨運多過啪啪啪,或者可以講想玩都有心冇力啦。而且呀親耳聽啲青春少艾講,嫌棄啲伯父有浸老人除,死人唔做佢生意。所以呢,都係做番啲切合自己年齡身份嘅嘢好啲,免得自討沒趣。
作者: 太陽之後    時間: 2017-10-17 21:08

作者: 主挑好食    時間: 2017-10-17 23:17

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-17 08:10 PM 發表

咁你就要好好去教育下一代!唔係到時就真係似佢咁咯!
作者: ho501501    時間: 2017-10-18 03:33

引用:
原帖由 主挑好食 於 2017-10-17 11:17 PM 發表

咁你就要好好去教育下一代!唔係到時就真係似佢咁咯!
依家啲下一代唔系話教好就可以,他們在外面已經被戴妖停與及其他的教到滿腦袋歪理!現在的年輕人再不是跟你以前果輩一樣!:smile_45:
作者: 小胖    時間: 2017-10-18 06:58

引用:
原帖由 11d6789 於 2017-10-17 04:58 PM 發表

有D退左休……有錢剩!仔女每月又濕D俾佢買野食
無聊又上去揾囡囡吹下水解下悶……派下埃瘋咁樣!
確係,某含撚場有幾個亞伯,幾乎隔日上去,聽locker仔講,佢地好多唔係搵女含,係搵女吹....水,抓下波,撩下隻蟹就算,的亞伯係太冇聊,去含場消磨時間
作者: SS000    時間: 2017-10-18 13:28

作者: 查篤撐    時間: 2017-10-18 15:14

作者: reddoor    時間: 2017-10-18 15:31

引用:
原帖由 小胖 於 17/10/2017 02:58 PM 發表

確係,某含撚場有幾個亞伯,幾乎隔日上去,聽locker仔講,佢地好多唔係搵女含,係搵女吹....水,抓下波,撩下隻蟹就算,的亞伯係太冇聊,去含場消磨時間
賣魚佬一身腥,含撚女就ㄧ口米青味,.同佢吹水弟日先啦!
不過..有人話大車仲爽..
作者: 主挑好食    時間: 2017-10-18 19:29

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-18 03:33 AM 發表

依家啲下一代唔系話教好就可以,他們在外面已經被戴妖停與及其他的教到滿腦袋歪理!現在的年輕人再不是跟你以前果輩一樣!:smile_45:
佢地講果D國家大事,家教係講家庭教育事!所以唔好同後生講政治!
作者: 大口Sam    時間: 2017-10-19 09:11

引用:
原帖由 主挑好食 於 2017-10-18 07:29 PM 發表

佢地講果D國家大事,家教係講家庭教育事!所以唔好同後生講政治!
自言打後, D後生冇試過管色, 邊會角得大6好丫. 開番夜場比D後生仔出下火就少D正字真拋啦
作者: YuanYuan    時間: 2017-10-19 12:40

引用:
原帖由 大口Sam 於 2017-10-19 09:11 發表
自言打後, D後生冇試過管色, 邊會角得大6好丫. 開番夜場比D後生仔出下火就少D正字真拋啦
嘩高見!!重建常平莞式娛樂,回復K場花街興旺,應訂為習思想納入黨章,俾番依家d年輕人享受下,乜野港毒都唔記得喇!
作者: itemwah2    時間: 2017-10-19 14:19

到我老到一身老人味,我去骨場都只會望下女,按邪時都唔會太多要求!
但相比三代同堂,好似師兄咁講,唔一定咁順境,可能到時比啲仔女同孫唾棄!
骨妹唾棄可以換,但兒孫無得換仲慘!!!
作者: 11d6789    時間: 2017-10-19 14:45

引用:
原帖由 reddoor 於 2017-10-18 03:31 PM 發表

賣魚佬一身腥,含撚女就ㄧ口米青味,.同佢吹水弟日先啦!
不過..有人話大車仲爽..
出街食反夠污槽啦……眼不見為乾淨!
作者: ksz0214    時間: 2017-10-19 18:27

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)