188Channel

標題: 金港國際locker仔 [打印本頁]

作者: 真神    時間: 2017-9-25 12:47     標題: 金港國際locker仔

作者: 名留萬世    時間: 2017-9-25 13:42

引用:
原帖由 真神 於 2017-9-25 12:47 PM 發表
星期六晚上兩三點在褔田口岸附近於是去那按個摩, 按完了就換衫埋單走, 回家途中才發覺錢包里明明有1200跟800的兩叠人仔, 其中800的少了100, 埋單我又是用另一散錢包里的幾百埋的, 因我錢包沒跟身放locker的, 懷 ...
真神下次老蟹在locker房check check 財物才好離場,
唔係出咗門口就口同鼻坳!
作者: 秦始皇七世    時間: 2017-9-25 13:49

呢間場平,不過奇在又少客,我響關口附近都幾鐘意去呢間,不過就係少客,所以locker仔大把時間可以玩野,我就去邊間都銀包跟身,樓主下次都咁做會安全啲,骨場俾人偷錢就慘,就算你點嘈都無可能追得返
作者: 真神    時間: 2017-9-25 14:30

作者: 真神    時間: 2017-9-25 14:35

作者: mmt2    時間: 2017-9-25 15:24

作者: 秦始皇七世    時間: 2017-9-25 15:28

引用:
原帖由 真神 於 2017-9-25 02:35 PM 發表
去咁耐骨場無論大小都未試過俾人偷錢的, 好彩個仆街無拿港幣, 有6,7仟五百的, 走的時候無數, 要不就虧大了
Locker仔偷錢唔會夠膽偷金牛五舊,最鐘意就係一叠一百蚊人仔偷一兩張,博你就算發覺都唔想搞大
作者: SS000    時間: 2017-9-25 15:30

作者: siuyosiu    時間: 2017-9-25 15:50

真慘,小弟都有出post話係其他場被偷錢,可惜比人話老作
作者: 職業雞虫    時間: 2017-9-25 16:20

而家返大陸已改用微信比, 關口兌錢都叫間鋪用微信轉帳, 可以避免埋收到假銀紙 :smile_34:

要用港幣先返香港先ATM :smile_30:
作者: otgod    時間: 2017-9-25 16:42

作者: 幸運小寶    時間: 2017-9-25 16:58

個種櫃其實可以徒手開到,不要問我點開,我不是教人暴格哦
作者: 初級電話佬    時間: 2017-9-25 20:22

引用:
原帖由 秦始皇七世 於 2017-9-25 03:28 PM 發表

Locker仔偷錢唔會夠膽偷金牛五舊,最鐘意就係一叠一百蚊人仔偷一兩張,博你就算發覺都唔想搞大
無錯,就係偷一百人仔,唔偷港錢,試過計好人仔埋單錢,去埋單先發覺唔見一百人仔,好彩佢唔偷港錢,不過就好老尷,(人仔+港錢埋單)
作者: anish01    時間: 2017-9-25 23:30

作者: 六柳    時間: 2017-9-25 23:37

我自從係水X雲天被locker仔偷野後。銀包一定跟身
作者: rockartest    時間: 2017-9-26 00:01

引用:
原帖由 職業雞虫 於 2017-9-25 04:20 PM 發表
而家返大陸已改用微信比, 關口兌錢都叫間鋪用微信轉帳, 可以避免埋收到假銀紙 :smile_34:

要用港幣先返香港先ATM :smile_30:
我想問無大陸電話同銀行戶口,一次過找數好似有限制
應該話存入去wc錢包同支付寶都有限數
另外關口存入去要唔要手續費?
作者: mlchan    時間: 2017-9-26 01:28

我已經轉用微萬支付,方便快捷。
現金只帶二三百
作者: 主挑好食    時間: 2017-9-26 01:32

盡量小帶財物入場最好拿個小包將財物跟身!
我從不把錢留在locker
作者: sky19771    時間: 2017-9-26 09:11

銀包跟身是最好
作者: polotiger    時間: 2017-9-26 09:34

引用:
原帖由 otgod 於 2017-9-25 16:42 發表

微信又好
支付寶又好
老實講真家係帶少左現金
如果喺大陸比人老笠,會吾會微信/支付寶 被迫過數?
作者: 真神    時間: 2017-9-26 10:03

作者: 真神    時間: 2017-9-26 10:03

作者: 職業雞虫    時間: 2017-9-26 12:34

引用:
原帖由 rockartest 於 2017-9-26 12:01 AM 發表

我想問無大陸電話同銀行戶口,一次過找數好似有限制
應該話存入去wc錢包同支付寶都有限數
另外關口存入去要唔要手續費?
我有綁大陸銀行戶口, 我試過2雞幾人仔都無問題 (前年上華強賣IPHONE, 驚華強比假人仔:smile_42
http://m.xiazaizhijia.com/rjjc/128617.html

關口兌就計兌換率, 無另手續費, 開微信收/付款, 叫間鋪直接微比你就OK, 費事收到假人仔:smile_42:
作者: 職業雞虫    時間: 2017-9-26 12:37

引用:
原帖由 otgod 於 2017-9-25 04:42 PM 發表

微信又好
支付寶又好
老實講真家係帶少左現金
哩方面中共真係做得唔錯, 雖然都益左雙馬, 但真心方便左市民既
香港幾時先有:smile_39::smile_39::smile_39:
作者: sfkwok168    時間: 2017-9-27 11:31

這個場幾個月前和朋友去過,朋友走時見locker仔打開了一個locker,見到我朋友入去換衫馬上関locker門,所以以後再沒去,但張卡還有幾百元,好彩無限期,各住C兄去這場財物一定跟身,最好就不去.
作者: manmansam    時間: 2017-9-27 12:45

引用:
原帖由 真神 於 2017-9-25 12:47 PM 發表
星期六晚上兩三點在褔田口岸附近於是去那按個摩, 按完了就換衫埋單走, 回家途中才發覺錢包里明明有1200跟800的兩叠人仔, 其中800的少了100, 埋單我又是用另一散錢包里的幾百埋的, 因我錢包沒跟身放locker的, 懷 ...
你算好彩,有朋友試過比人換左一半假港幣及假人仔,有幾仟蚊
作者: 六柳    時間: 2017-9-27 14:01

引用:
原帖由 真神 於 2017-9-26 10:03 AM 發表
水景都有LOCKER仔偷野, 不是吧
師兄。小心D拉。我無需要屈locker 仔。只係想各位開心之餘,小心財物
作者: 真神    時間: 2017-9-27 14:30

作者: hkzhou    時間: 2017-9-27 21:22

嘩,睇黎好多人都中過招咁啊:smile_38:
作者: busofuncle    時間: 2017-10-3 23:25

作者: Shanks520    時間: 2017-10-5 01:34

作者: yesterday_gun    時間: 2017-10-10 07:58

現在出門不帶錢,手機支付。tips10蚊也是讓locker仔拿二維碼來

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)