188Channel

標題: 深圳消費貴左好多 [打印本頁]

作者: taihung82    時間: 2017-9-2 00:11     標題: 深圳消費貴左好多

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: sas369    時間: 2017-9-2 00:27

而家乜嘢都貴,冇以前咁好玩了。
作者: andy_2008    時間: 2017-9-2 00:44

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-2 00:11 發表
琴日上深圳發現少左好多外省人,多左人講返廣東話, 可能因為物價貴左好多d人回家後就唔再返黎, 琴日去起機(非口x) 竟然都要300人仔! 但條女係本地人玩左咁多年第一次遇到唔需要用普通話交流嘅技C! 之後去食野買野 ...
現在想平玩, 要去廣東省外:smile_13:
作者: itemwah2    時間: 2017-9-2 01:26

樓主幾耐無去?近兩年都係哩個價,
而且開始用減少時間同紅牌貴價黎加,
有啲紅牌會收380,口場時間由早期既90分鐘縮至一般60分鐘,
啪啪場一千蚊兩Q,仲係三線女,如果一線女要二千起,
我唔知150蚊既快餐女咩心態,相信靚少少都唔會做快仔,
除非幼幼學生妹未知價,所以而家都懶搵快仔,費事遇扒,
情願比多少少去口場,至少有信心保証,
暫時三百幾口爆我仲係覺得幾抵,手推就一定要好靚至ok,
一個月消費幾千蚊可以玩十件八件都幾好!
作者: taihung82    時間: 2017-9-2 10:34

引用:
原帖由 andy_2008 於 2017-9-2 12:44 AM 發表

現在想平玩, 要去廣東省外:smile_13:
我之前都有去廣西玩女順便行下,但已經好耐冇去了,㕔講都漲晒價
作者: taihung82    時間: 2017-9-2 10:39

引用:
原帖由 itemwah2 於 2017-9-2 01:26 AM 發表
樓主幾耐無去?近兩年都係哩個價,
而且開始用減少時間同紅牌貴價黎加,
有啲紅牌會收380,口場時間由早期既90分鐘縮至一般60分鐘,
啪啪場一千蚊兩Q,仲係三線女,如果一線女要二千起,
我唔知150蚊既快餐 ...
咁嘅價錢我寧願留返喺香港玩好過! 以深圳物價,我睇深圳好快玩完!
作者: 勝肉強    時間: 2017-9-2 11:23

貴左好耐啦,我見好多朋友玩玩下都吾玩了,吾好話冲凉,玩仁K仲貴,冇多余錢真係玩吾起
作者: lovecivetcat    時間: 2017-9-2 12:18

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-2 10:39 AM 發表

咁嘅價錢我寧願留返喺香港玩好過! 以深圳物價,我睇深圳好快玩完!
深圳玩完? 笑左

深圳係全國數一數二賺錢最多地方, 幾多大老闆, 隱形富豪, 高薪高管係度....唔係話300...一晚洗幾千大有人在
作者: cryuff2005    時間: 2017-9-2 13:03

貴些更好,無人同你爭。
作者: 商界真空的老闆    時間: 2017-9-2 13:17

作者: kaka321    時間: 2017-9-2 13:25

咪坐井觀天啦樓主 貴乜呀 幾年前都係呢個價 你唔去 大把大陸出差的同胞去 又大把土豪惡霸會去 留低响香港做港燦
作者: 火牛戰車    時間: 2017-9-2 13:42

多左人講廣東話?訓醒未
作者: lovecivetcat    時間: 2017-9-2 14:30

引用:
原帖由 火牛戰車 於 2017-9-2 01:42 PM 發表
多左人講廣東話?訓醒未
笑左
作者: ansonliwb    時間: 2017-9-2 16:49

作者: ansonliwb    時間: 2017-9-2 16:53

作者: 小胖    時間: 2017-9-2 17:13

樓主好似的電影或電視劇中人咁,坐左十幾二十年監咁,出冊後返深圳玩,發覺同十幾二十年唔同晒
作者: itemwah2    時間: 2017-9-2 17:58

兩年前我相隔十年無上深圳,再上去都有種彷如隔世既感覺,同一個位置,面目全非,以前去到樓房邊緣位置,今日變左高檔萬象城,比老尖仲先進,以前既大戲院同遊戲機中心變左金光華,以為去錯銅鑼灣....深圳比香港更香港.....但我好懷念以前果個深圳,因為仲同香港有一個不同,仲有好多鄉下特色....而家.....分別不大....

作者: ken526    時間: 2017-9-2 19:00

作者: itemwah2    時間: 2017-9-2 19:23

引用:
原帖由 ken526 於 2017-9-2 07:00 PM 發表
邊有60分鐘,
60分鐘你要留佢佢唔敢走,你放人就另計!
作者: lovecivetcat    時間: 2017-9-2 19:27

引用:
原帖由 itemwah2 於 2017-9-2 05:58 PM 發表
兩年前我相隔十年無上深圳,再上去都有種彷如隔世既感覺,同一個位置,面目全非,以前去到樓房邊緣位置,今日變左高檔萬象城,比老尖仲先進,以前既大戲院同遊戲機中心變左金光華,以為去錯銅鑼灣....深圳比香港更香 ...
兩年前??
咁你宜家去又變左了, 最高有kk mall 同 福田coco park 隔離既 平安保險大廈
作者: wck0816    時間: 2017-9-2 21:04

作者: desperado11    時間: 2017-9-2 22:04

港客是少數, 你說貴可以不來, 個場話之你, 真正的問題是扒太多了, 不單是外表, 態度也差, 每個場都是得兩三件好嘢, 國內人士好像問題不大, 好醜都系一餐, 不過香港的地方實在太差了, 自己也要來深圳做事, 才繼續幫襯
作者: mansonma48    時間: 2017-9-2 22:11

作者: emau1    時間: 2017-9-3 00:51

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-2 10:34 AM 發表
我之前都有去廣西玩女順便行下,但已經好耐冇去了,㕔講都漲晒價
高鐵將會幫到我地
作者: emau1    時間: 2017-9-3 00:53

引用:
原帖由 lovecivetcat 於 2017-9-2 12:18 PM 發表

深圳玩完? 笑左

深圳係全國數一數二賺錢最多地方, 幾多大老闆, 隱形富豪, 高薪高管係度....唔係話300...一晚洗幾千大有人在
那位c兄既意思係
冇啦,深圳咁貴,完啦,冇錢上去玩啦
作者: bb38    時間: 2017-9-3 02:12

作者: glue123    時間: 2017-9-3 09:10

食野貴左好多就真,福田口岸對面55蚊個套餐,爛鬼碟頭飯,爛鬼湯一碗,飲品都無,匯率貴過陣,即係成70港紙,傻的嗎:smile_42:
作者: taihung82    時間: 2017-9-3 09:41

我一般都玩開性價比高的場, 260-300人仔口x有d仲屎眼都幫我kiss埋:smile_40:
記得09至12年搵女上酒店1q 都係200到350左右,仲要係大學生 你地都幾水魚喎!!
講真1000蚊到2000人仔我香港搵援交妹酒店妹好過, 至少安全唔使怕查房
作者: andy_2008    時間: 2017-9-3 09:46

現在去玩, 就算深圳, 可不去羅湖區, 福田區, 南山區
作者: paul-lo    時間: 2017-9-3 10:11

作者: desperado11    時間: 2017-9-3 12:01

引用:
原帖由 glue123 於 2017-9-3 09:10 AM 發表
食野貴左好多就真,福田口岸對面55蚊個套餐,爛鬼碟頭飯,爛鬼湯一碗,飲品都無,匯率貴過陣,即係成70港紙,傻的嗎:smile_42:
的 '湯' 其實是俾你洗筷子的, 一的渣都無但鬼咁好味, 全靠一滴香:smile_38:
作者: taihung82    時間: 2017-9-3 15:04

引用:
原帖由 paul-lo 於 2017-9-3 10:11 AM 發表

這一帶包括黃崗水圍都不相伯仲,搭五六蚊地鐵去遠小小,仍可找回部份零幾年代風情.
師兄邊個地鐵站可推介?
作者: andy_2008    時間: 2017-9-3 15:07

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-3 15:04 發表

師兄邊個地鐵站可推介?
My tips is 每條路線, 最遠的一個站
作者: andy_2008    時間: 2017-9-3 15:07

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-3 15:04 發表

師兄邊個地鐵站可推介?
Also, do not go to 羅湖區, 福田區, 南山區

作者: mamame123    時間: 2017-9-3 15:15

作者: taihung82    時間: 2017-9-3 16:30

引用:
原帖由 andy_2008 於 2017-9-3 03:07 PM 發表

Also, do not go to 羅湖區, 福田區, 南山區
謝師兄, 請問師兄有冇去過龍華果頭玩? 還有龍岡應該是地鐵去到最遠的了。 我真係未去過果頭
作者: lovecivetcat    時間: 2017-9-3 16:50

引用:
原帖由 mamame123 於 2017-9-3 03:15 PM 發表
現時深圳正邪骨性價比超低,!正骨按到求求其其就扮專業,唔滿意小費就黑口面!邪骨就玩縮鐘,甚麼環保唔環保唔講住,首先對靚妹已冇興趣,入房待客十之八九唔專注投入,淨識快快趣趣完工走人,真覺得深圳好玩的光景 ...
你要唔求其, 要靚, 要投入, 要用口, 有, 過千蚊姐

深圳唔係無野好玩, 係好玩既野全部貴晒

供求問題

以為客人以港人為主, 現在大陸人有錢人好多, 靚女數量無變, 咁價錢一定拉高得緊要
作者: xy2    時間: 2017-9-3 19:01

尊程上去玩就真係SIDE GAS啦....:smile_27: :smile_27:
作者: 藍痴瘋    時間: 2017-9-3 19:11

福田羅湖好多場都係三百幾人仔口爆,有D技師仲全裸+DL,各年齡各類型都有,可謂百貨應百客,性價比唔算低,依家上邊D客係以本地客為主,港客已冇咩發言權,得閒收多D料,深圳仍然有低玩好玩嘅地方,不過預計會越來越少囉
作者: andy_2008    時間: 2017-9-3 20:40

引用:
原帖由 taihung82 於 2017-9-3 16:30 發表

謝師兄, 請問師兄有冇去過龍華果頭玩? 還有龍岡應該是地鐵去到最遠的了。 我真係未去過果頭
龍華, 我去玩過了. 韭常適合香港人玩.
作者: taihung82    時間: 2017-9-3 21:44

引用:
原帖由 andy_2008 於 2017-9-3 08:40 PM 發表

我都有去過龍華但太唔熟門路!!
作者: 破曉微涼    時間: 2017-9-3 21:48

引用:
原帖由 ansonliwb 於 2017-9-2 04:53 PM 發表
二十年前深圳揼骨双钟都要98,那时个个俾小费都两三百啦!今时今日双钟还是168左右,小费最好都係俾一百,你话依家贵唔 ...
笑腩左,20年前比300小費,系比1萬呀!大陸梨請勿翻牆!
作者: masasa    時間: 2017-9-3 21:49

龍華有無好介紹
作者: emau1    時間: 2017-9-3 21:59

引用:
原帖由 andy_2008 於 2017-9-3 08:40 PM 發表

點解呢 c 兄
我覺得果度價錢貴但又玩得唔放的
作者: andy_2008    時間: 2017-9-4 02:14

引用:
原帖由 emau1 於 2017-9-3 21:59 發表

點解呢 c 兄
我覺得果度價錢貴但又玩得唔放的
龍華交通方便, 吃飯選擇多.
開大亦可, 只需找酒店房
作者: erica0911    時間: 2017-9-4 03:37

依家年輕嘅炮友 , 無咁幸福囉 .
80年代 , 港紙真係打遍廣東省無敵手 ,
頂級質素廠妹酒樓妹 200 Q ,
食餐飯 , 睇場戲添 , 當正老公咁服侍 .
拖頭前輩們 , 一定仲懷念梗 .
幾多酒樓老什 , 放假北上做大爺.
依家要發夢才可以了.
作者: mstg1234    時間: 2017-9-4 10:36

作者: paul-lo    時間: 2017-9-4 11:36

作者: ksz0214    時間: 2017-9-4 12:06

作者: emau1    時間: 2017-9-4 12:57

引用:
原帖由 paul-lo 於 2017-9-4 11:36 AM 發表

三號線去橫崗一帶,再遠D去到雙龍,前者已開始受自豪師兄汚染,後者仍有份二線情懷,飮食方面都有選擇兼實惠.可惜去到雙龍地鐵車程也近一個小時,且尾班車十一點就完!
c兄請教
雙龍站有乜野玩?

另外
那裡有大按摩場嗎?
作者: 唯真唯善    時間: 2017-9-4 17:37

唔係深圳d野貴,係香港原牠踏步,別人在進步。
作者: ken526    時間: 2017-9-4 19:40

作者: itemwah2    時間: 2017-9-4 21:15

有無師兄推介番一兩個龍崗場?真係未去過!!由你推介起步:smile_o06:
作者: 紀sir    時間: 2017-9-4 21:23

作者: emau1    時間: 2017-9-4 23:08

引用:
原帖由 紀sir 於 2017-9-4 09:23 PM 發表
留港打G
車,打 j 點解唔去 SZ 打
重可以口爆添
作者: 比特    時間: 2017-9-5 00:06

(几年前的深圳潮文)
那年,香港的兄弟們,東莞的妹子你們也沒少和我們搶,也把價錢抬高了上去,我們沒說什麼!
現在,香港的兄弟們,深圳的水療會所妹子們你們這也沒少讓我們排隊,也把價錢做了上去,我們沒說什麼!
那年,羅湖福田囗岸一帶的房子,給你們買了去租了去,也把房價炒高了上去,我們啥話也沒說。
現在,這一帶都住着你們的女朋友,還有你們的孩子們,餐館的價格也都上了去,我們什麼也沒說!
那年,香港缺个大機場,沒人建,是我們深圳的老工程兵去的吧,你們有謝謝嗎?
那年,金融危机,哭着和親媽說沒錢,你親媽啥話沒說給一大筆錢,那時候我還納稅了的,我們說什麼了嗎?
干啥呀現在?非得要把關口全關了你們才得勁兒!
作者: 比特    時間: 2017-9-5 00:09

有錢自然爽,現在變了窮撚當然不爽。
作者: 比特    時間: 2017-9-5 00:13

引用:
原帖由 erica0911 於 2017-9-4 03:37 AM 發表
依家年輕嘅炮友 , 無咁幸福囉 .
80年代 , 港紙真係打遍廣東省無敵手 ,
頂級質素廠妹酒樓妹 200 Q ,
食餐飯 , 睇場戲添 , 當正老公咁服侍 .
拖頭前輩們 , 一定仲懷念梗 .
幾多酒樓老什 , 放假北上做大爺. ...
往事只能回味,當時深圳侍應廠妹都系得几佰人仔工資。
作者: andy_2008    時間: 2017-9-5 06:42

引用:
原帖由 比特 於 2017-9-5 00:13 發表

現在深圳侍應廠妹有几千人仔工資:smile_42:
作者: desperado11    時間: 2017-9-5 08:18

貴是必然的, 當年上面無錢, 唯有食自己, 現在有點錢, 男多女少, 加上深圳有錢人多, 點會平? 你睇下深圳的樓價漲得多快就知
作者: 上田健太郎    時間: 2017-9-5 09:16

引用:
原帖由 desperado11 於 2017-9-5 08:18 AM 發表
貴是必然的, 當年上面無錢, 唯有食自己, 現在有點錢, 男多女少, 加上深圳有錢人多, 點會平? 你睇下深圳的樓價漲得多快就知
如果去正骨,綠x家園大堂98包3個鍾,采耳妹比較後生靚,連埋3個鍾小費250左右,上次去咸濕御式推油加埋小費90分鍾3百幾,口爆一次3百幾,果日如果口爆完再去正骨6百至7百人仔加埋車錢,食飯1千港幣左右。
作者: paul-lo    時間: 2017-9-5 10:26

作者: 愛人結婚了    時間: 2017-9-5 14:13

作者: itemwah2    時間: 2017-9-5 14:35

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: ksz0214    時間: 2017-9-5 15:38

作者: taihung82    時間: 2017-9-5 19:42

引用:
原帖由 比特 於 2017-9-5 12:13 AM 發表

嗚, 生不逢時, 我玩左唔夠十年
作者: taihung82    時間: 2017-9-5 19:43

作者: itemwah2    時間: 2017-9-5 21:32

作者: erica0911    時間: 2017-9-6 03:49

細說當年 ....

N+N年前,跟朋友上新會,
成棚人去髮廊溝女,飲飽食醉,
我執咗件小家碧玉型技師,真係識剪髮的,
唔記講幾錢過夜,速執一劑後,因怕拉,完事後掃佢走,
比200港幣佢,佢問可唔可以比人仔,佢竟然未見過港紙 !!
江山如此有Fun ??? (佢叫阿芬)
如是者,連續四日,接放工,食飯,過招,送走,
真係食唔番呀 !!
作者: paul-lo    時間: 2017-9-6 09:11

作者: HuryBoy852    時間: 2017-9-6 16:32

時代不同了!!!
作者: ksz0214    時間: 2017-9-6 18:04

作者: 秦始皇七世    時間: 2017-9-6 18:58

三百幾就話貴?就話深圳玩完?
樓主都係適合留屋企想當年,教你一個慳錢方法,用自己手打飛機直頭唔使錢添,係咪好抵呢?
作者: 秦始皇七世    時間: 2017-9-6 19:01

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-9-5 09:16 AM 發表
如果去正骨,綠x家園大堂98包3個鍾,采耳妹比較後生靚,連埋3個鍾小費250左右,上次去咸濕御式推油加埋小費90分鍾3百幾,口爆一次3百幾,果日如果口爆完再去正骨6百至7百人仔加埋車錢,食飯1千港幣左右。
我每次都係咁樣玩法,先玩正再玩邪,計埋食飯,每次都係1000港紙左右,如果正骨場去大場俾多啲貼士,一邪一正1000港元都唔得添
作者: andy_2008    時間: 2017-9-6 23:39

引用:
原帖由 erica0911 於 2017-9-6 03:49 發表
細說當年 ....

N+N年前,跟朋友上新會,
成棚人去髮廊溝女,飲飽食醉,
我執咗件小家碧玉型技師,真係識剪髮的,
唔記講幾錢過夜,速執一劑後,因怕拉,完事後掃佢走,
比200港幣佢,佢問可唔可以比人仔,佢竟然未見 ...
那個年代,應是2000年:')
作者: paul-lo    時間: 2017-9-7 11:24

作者: desperado11    時間: 2017-9-7 14:41

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-9-5 09:16 AM 發表
5 年前深圳 2Q 400, 90 min, 全部18-22, 呢度每週有位食神出菜單, 裡面大部份菜企埋去選妃好難會被選中, 要坐冷板, 好在當年我成日開餐, 無錯過大好時光, 肉價是升得快過人工, 樓價升得仲勁, 無謂埋怨, 錯過就無得回頭, 國內呢幾年多了很多中產, 所以而家1千好食多的, 過幾年唔會後悔今天食得少
作者: itemwah2    時間: 2017-9-7 15:21

作者: glue123    時間: 2017-9-7 16:10

作者: emau1    時間: 2017-9-7 20:01

作者: 上田健太郎    時間: 2017-9-7 20:46

引用:
原帖由 desperado11 於 2017-9-7 02:41 PM 發表

5 年前深圳 2Q 400, 90 min, 全部18-22, 呢度每週有位食神出菜單, 裡面大部份菜企埋去選妃好難會被選中, 要坐冷板, 好在當年我成日開餐, 無錯過大好時光, 肉價是升得快過人工, 樓價升得仲勁, 無謂埋怨, 錯過就 ...
5,6年前東莞7百至9百玩莞式,當時主要去常平,龍華快仔3百可以陪去酒店過夜,不過冇服務,而家去完口爆再去正骨6至7百人仔玩1日,口爆3百幾,其實唔貴,正骨2至3百消磨半日時間對香港人來講係好平,我有朋友食餐飯幾連睇戲2百港幣都話貴,呢種人收入唔高1個月只能去深圳1次正骨或口爆一次。
作者: glue123    時間: 2017-9-7 20:50

作者: Shanks520    時間: 2017-9-7 21:37

作者: paul-lo    時間: 2017-9-8 09:07

作者: ksz0214    時間: 2017-9-8 13:55

作者: itemwah2    時間: 2017-9-8 14:13

作者: itemwah2    時間: 2017-9-8 14:16

作者: Jasonyeung313    時間: 2017-9-10 21:02

我住上水, 以前個個星期六日都係深圳玩, 而家深圳開大成千蚊, 口爆場要RMB290-330, 今年仲要查得緊衫都只能除一半或完全唔除。我而家都香港玩返一樓一算, HKD350-400可以環保吹再搞埋, 性價比嬴晒, 又唔駛提心吊膽
作者: ken526    時間: 2017-9-10 21:55

作者: 勝肉強    時間: 2017-9-11 00:37

番大6玩主要係因為想玩lan妹
作者: erica0911    時間: 2017-9-12 01:33

引用:
原帖由 andy_2008 於 2017-9-6 11:39 PM 發表

那個年代,應是2000年:')

作者: 廢拉柴    時間: 2017-10-3 14:24

作者: 水圍村長    時間: 2017-10-10 00:45

作者: 阿修羅霸凰拳    時間: 2017-10-10 00:57

話深圳貴係有道理,口爆3百幾兌番即係4百港幣,加埋1百直通巴,我去過元朗上樓開大都係5百,元朗果D有時都係深圳骨妹落黎搵外快,所以宜家口爆唔可以話唔貴,如果黑仔跌錢真係晒錢晒時間,嬲爆
作者: 水圍村長    時間: 2017-10-10 01:04

作者: 勝肉強    時間: 2017-10-10 01:05

冇得玩啦以前連最平既沙灣都收左檔,又成日打風玩條毛
作者: 勝肉強    時間: 2017-10-10 01:09

引用:
原帖由 水圍村長 於 2017-10-10 01:04 AM 發表

我而家都轉晒玩法,上深圳真係有朋友叫到當應酬
真係出火?我去油麻地佐敦食7日鮮都係$450-$500,想食後生o的既,去TST都係$800
仲慳返時間
香港夜游有咩正野介紹下,141個D美少女信吾信得过架?
作者: YuanYuan    時間: 2017-10-10 01:19

係呀,貴左好L多呀,同十九幾年前比。
當年泳康仲係老正,大堂洗腳妹十七歲,朋友俾兩蚊小費會講多謝,我俾五蚊連電話號碼都俾埋我添!!
最后仲俾我約左出黎咩咩添 :smile_34:

作者: ksz0214    時間: 2017-10-10 15:19

作者: 粗俗的水管    時間: 2017-10-10 16:09

如果計跳舞,大陸始終比香港平係事實!
起碼香港無坐到尾呢枝歌仔唱,你話深圳消費貴?你有無接受呢二十年大陸社會嘅經濟進步先?講難聽啲,人地養大個女十幾二十年,你俾幾百就又揸又KB,千幾就ON任砌,咁你又認為幾錢先合理?如果換個位置,你係條女或者條女父母呢?您点諗。。。。

貴?如果重有能力就玩多啲啦,遲多幾年重貴吖!香港人

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)