188Channel

標題: 版主一等閒人不停胡亂關post..究竟係吸引新人入黎定趕人走??? [打印本頁]

作者: siulong31255    時間: 2017-8-30 22:21     標題: 版主一等閒人不停胡亂關post..究竟係吸引新人入黎定趕人走???

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: closer.    時間: 2017-8-31 00:08

作者: 愛露出自己    時間: 2017-8-31 00:18

引用:
原帖由 closer. 於 2017-8-31 12:08 AM 發表
2.  主題發表要有完整性,嚴禁分段落、斷續、章回式發表文章。
     違帖會先被鎖上,請善用"編輯鍵"功能,未完成部分請補充回#1後,
     再pm或按檢舉鍵通知版主重開主題。
我已經完左段落啦,我冇諗住再寫落去喎……
作者: 愛露出自己    時間: 2017-8-31 00:22

講真,吾分段落,章節即係要人一次寫晒先post得,我吾係小說家靠寫野為生,我都要有時間先post得,要有心機先寫架,次次要人一次過點寫?我以前出post都係分幾次,段段好有心機寫架嘛,而家咁限制,算啦我吾向度出post啦
作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 00:23

引用:
原帖由 closer. 於 2017-8-31 12:08 AM 發表
2.  主題發表要有完整性,嚴禁分段落、斷續、章回式發表文章。
     違帖會先被鎖上,請善用"編輯鍵"功能,未完成部分請補充回#1後,
睇唔出愛露出個post係點唔完整:smile_19:究竟版主睇過內容未呀??
作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 00:25

引用:
原帖由 愛露出自己 於 2017-8-31 12:22 AM 發表
講真,吾分段落,章節即係要人一次寫晒先post得,我吾係小說家靠寫野為生,我都要有時間先post得,要有心機先寫架,次次要人一次過點寫?我以前出post都係分幾次,段段好有心機寫架嘛,而家咁限制,算啦我吾向度出pos ...
唔好唔出post喔:smile_35:。。係到遊走左幾年先再見到你出post..
作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 00:35

引用:
好老實 我個人完全睇唔出點解要有呢條rules既出現,
1.出post既人唔係小說家。。你叫人地一次過寫好哂內容先出。。邊有咁多時間寫??
呢到係引人入性版局呀。。唔係情色小說版!!!
好多性事都係發生完無耐,可能幾日內就上黎講 你叫人下下寫到完整哂,乜野癮都無哂啦,。。

一等閒人版主。 你係味當呢到係書局?定網上情色小說呀??

2. 我睇唔出之前既人分斷出post有咩問題..會多左好多垃圾即係講2句就無人回既post??
呢類post我係到7年 呢類既垃圾post. 我寫包單,少過10單呀!!

既然無乜問題,何必要set咁趕客既rules??
作者: sexpig00    時間: 2017-8-31 01:04

作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 01:18

引用:
原帖由 sexpig00 於 2017-8-31 01:04 AM 發表
岩 其實係咪有必要update 下版規
連你都出聲:smile_40:
多謝你呀
作者: 東京毛兔    時間: 2017-8-31 01:34

應該比幾日寬限期出完一個post啦
作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 01:39

引用:
原帖由 東京毛兔 於 2017-8-31 01:34 AM 發表
之前好似set過24小時內,但跟住又del左。。而家係見到就即封post..
D版規set到錯哂 不知幾多我之前係到傾既人都走哂。。閒計又唔比傾。。。最拿好笑。。我試過留完言。。2個幾月後突然扣左幾百分。。。話我講野既太閒聊。。叫我去第2到傾。。。個秒心諗。。2個月多先比人翻舊漲:smile_o08:

作者: lostergundam    時間: 2017-8-31 03:40

如果引用呢條規則 ,有9成post會比人封哂,不如索性摺埋佢,而家有有心人出吓文,又有互動吹吓水,又再update下,引人繼續睇咪幾好,唔好做埋D趕客的事情吧!
作者: closer.    時間: 2017-8-31 07:26

作者: siutoto    時間: 2017-8-31 07:28

作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 08:45

引用:
原帖由 siutoto 於 2017-8-31 07:28 AM 發表
其實引人咪就引到人追睇又會想睇到想做咪得,我記得以前咁出都無事的。
相信呢個都係呢個版區既名字由來
作者: headlinenews    時間: 2017-8-31 09:51

CD-ROM 嚟搭兩句嘴,版主唔啱聽就踢埋我走啦
想點呀?akitty嗰條男主角射埋啦,咁都叫唔完整,咁你話我知點先叫完整嘞

不如你自己寫一個你認為夠完整嘅故仔出嚟,置埋頂,等大家有得做參考吖⋯⋯
作者: 森杉谷    時間: 2017-8-31 10:05

要支持下先得,版主好趕客
作者: 爆炸腸    時間: 2017-8-31 10:54

我刀覺得系,咁樣只會令人煩厭
作者: 《豬兜》    時間: 2017-8-31 10:58

作者: 粗筆人    時間: 2017-8-31 11:48

作者: 熱豆漿    時間: 2017-8-31 11:58

我係早幾日出"契妹系列"嘅"AL118",我都想問下,我最後個post點解要關?
作者: kalok2009    時間: 2017-8-31 12:04

引用:
原帖由 東京毛兔 於 2017-8-31 01:34 AM 發表
同意!畀個日期前人地再update!
分享下啫,人地吾係寫成本書的作家,靠黎揾食!
D準則好主觀
作者: 東京毛兔    時間: 2017-8-31 12:05

引用:
原帖由 熱豆漿 於 2017-8-31 11:58 AM 發表
我係早幾日出"契妹系列"嘅"AL118",我都想問下,我最後個post點解要關?
你個契妹系列好正,唔好停呀:smile_o03:
作者: dduckduck1220    時間: 2017-8-31 12:12

作者: 熱豆漿    時間: 2017-8-31 12:13

引用:
原帖由 東京毛兔 於 2017-8-31 12:05 PM 發表

你個契妹系列好正,唔好停呀:smile_o03:
我都想繼續寫,但唔知版主會唔會又del加block我acc
作者: momostory    時間: 2017-8-31 13:03

我都想問點先算完整?
我個POST之前都俾佢關左
我已經講到完左第一次, 都唔算完整
結果要將成晚既野打哂係#1, 個#1就鬼咁長

作者: 東京毛兔    時間: 2017-8-31 13:18

引用:
原帖由 momostory 於 2017-8-31 01:03 PM 發表
我都想問點先算完整?
我完咗第一次之後唔講定仲有後續就冇事
作者: lojojung    時間: 2017-8-31 13:30

作者: momostory    時間: 2017-8-31 13:51

引用:
原帖由 東京毛兔 於 2017-8-31 01:18 PM 發表

我完咗第一次之後唔講定仲有後續就冇事
即係射完就好停
我下次識做
作者: ~Ken~    時間: 2017-8-31 14:07

作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 14:14

引用:
原帖由 momostory 於 2017-8-31 01:03 PM 發表
我都想問點先算完整?
咁Ching你唔應該無post講明完左第一次,因為個捉字既版主會誤會係有第2次
作者: siulong31255    時間: 2017-8-31 14:16

引用:
原帖由 kalok2009 於 2017-8-31 12:04 PM 發表

同意!畀個日期前人地再update!
分享下啫,人地吾係寫成本書的作家,靠黎揾食!
D準則好主觀
我覺得限期都唔好Set.. 講真 呢到幾多post係講左少少又無講落去??呢5年黎。。2隻手指數得哂,可以佔用幾多資源呢?
作者: 東京毛兔    時間: 2017-8-31 14:36

引用:
原帖由 siulong31255 於 2017-8-31 02:16 PM 發表

我覺得限期都唔好Set.. 講真 呢到幾多post係講左少少又無講落去??呢5年黎。。2隻手指數得哂,可以佔用幾多資源呢?
根本好多爛尾post都係未寫完就比人鎖咗先至被斷尾
作者: kennyleung2019    時間: 2017-8-31 14:42

其實我估佢同D寫手協議來的, 一次過出晒, 唔好拖稿:smile_30: :smile_30: :smile_30:

但佢傻傻分不清, 誰是真人, 誰是寫手...

所以一刀切
作者: Z6YenNaci    時間: 2017-8-31 14:54

作者: 爆炸腸    時間: 2017-8-31 15:54

引用:
原帖由 Z6YenNaci 於 2017-8-31 02:54 PM 發表
呢度寫稿冇錢收仲要受個濕鳩版主氣,所以我都唔再出Post.
認同
作者: Q+A    時間: 2017-8-31 16:41

無定義而一刀切既做方法,似乎對大眾唔公平
作者: williamyatty7    時間: 2017-8-31 17:08

作者: tommychow417    時間: 2017-8-31 18:13

作者: 電梯變態的老闆    時間: 2017-8-31 18:44

作者: 爆炸腸    時間: 2017-8-31 19:09

引用:
原帖由 siulong31255 於 2017-8-31 08:45 AM 發表

相信呢個都係呢個版區既名字由來
衰到無人有
作者: siutoto    時間: 2017-8-31 20:13

作者: siutoto    時間: 2017-8-31 20:14

作者: siutoto    時間: 2017-8-31 20:16

作者: ating0208    時間: 2017-8-31 20:20

作者: 一等閑人    時間: 2017-8-31 22:14

2.  主題發表要有完整性,嚴禁分段落、斷續、章回式發表文章
     違帖會先被鎖上,

請善用"編輯鍵"功能,
     未完成部分請補充回#1後,
     再pm或按檢舉鍵通知版主重開主題

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)