188Channel

標題: 轉帖:真人真事~我的第一次(一氣呵成版) [打印本頁]

作者: 4711    時間: 2016-7-12 10:19     標題: 轉帖:真人真事~我的第一次(一氣呵成版)

作者: 4711    時間: 2016-7-12 10:21

作者: edwardyeung    時間: 2016-7-14 19:33

我好喜歡呢個故仔
作者: q00oman    時間: 2016-7-15 02:55

not bad

作者: cathy_wa    時間: 2016-7-15 10:50

好感動的故事
睇到Cindy走咗,我的眼淚都流唔停

多謝分享

作者: ask12    時間: 2016-7-15 11:47

睇到最後,無盡空虛
但至少你還有可以回味的地方

作者: 4711    時間: 2016-7-16 22:28

作者: waiwai25    時間: 2016-7-19 01:21

極感人:')
作者: waiwai25    時間: 2016-7-19 01:23

唔知作者如何?
Sandy 同 Sara 又好嗎?

找到心中最愛的確...
回味
作者: nickyxxhk    時間: 2016-7-26 10:04

作者: 4711    時間: 2016-7-27 00:12

作者: assault    時間: 2016-7-27 05:06

作者: 紅磡車站    時間: 2016-8-11 04:10

寫得好感人,好可惜😭😭
作者: SteveL5    時間: 2016-8-14 01:26

我未試過係依版睇完一個故事,依個係例外,內容好touching,尤其是阿輝同Cindy之間似有還無嘅愛情。
作者: 4711    時間: 2016-8-15 10:13

作者: forssell427    時間: 2016-8-15 14:31

作者: 4711    時間: 2016-8-15 17:52

作者: littlefishhehe    時間: 2016-8-16 00:35

作者: Rabbit_1000days    時間: 2016-8-16 09:06

哩兩日,一口氣睇完曬
一開始係諗住睇下啲甜故消磨下時間
無諗到,睇睇下代入左落去
個故事都令人諗返起好多往事,反思
睇完之後有種幻得幻失既感覺,既然故事既主角都見到有人支持又再一次將個故事post返出來,我估大家都有興趣知道你過左咁多年之後既近況,不如又再一次交待下你地既事,例如Sandy結婚後你地重有無聯絡,重有無機會見返Sara
作者: 4711    時間: 2016-8-16 13:54

作者: Rabbit_1000days    時間: 2016-8-16 16:20

睇完之後,個人好失落
好少post由男仔既角度出發,所以對哩個post特別有感覺,寫出左男人心𥚃面既諗法,好有共嗚
小弟特意揾返原post,揾返作者既回覆來睇,作者仲有無同個時既fans yoyo傾計先😏
另外都好想知作者係咪去左Calgary,仲有無掛住Cindy / Sara?
最後大家記住珍惜眼前人
作者: xellossc    時間: 2016-8-27 15:34

係我地多謝你就真,你無私咁將你0既經歷分享比我地,時至今日我先有機會睇到,睇完我好感觸,好感動,扣人心弦,我同你一樣,都係真正愛0既女人係大過我,而我正式第一位女朋友亦都係因為要到外國際讀書而分開。
我好多謝你,睇你0既事,好似將我帶返去中學畢業果時咁,如果你唔介意,可以pm 我交個朋友。

其實我真係好唔明d 女仔點諗,你0既第一位係Cindy ,明知已成過去,只留下追憶,何必強求你去抹走、忘記Cindy?往後0既時間只屬於Sara 或者sandy 一個咪得囉,我相信每一個人都有令佢刻骨銘心0既人,而果個未必係你終身伴侶,唔通又要忘記晒先可以繼續人生?最主要唔好一腳搭兩船,而且同一個回憶去比較,冇得比架。
同埋好多人都話你冇信守承諾照顧Sara ,但我覺你已經做左,因為Cindy 講過,你唔可以玩Sara 但Sara 可以玩你,無論Sara 以咩心情同你分開,就算係知道你係愛Cindy 或者覺得sandy 比佢自己對你更好,佢都已經提出左個終結。而我亦都認為Sara 好care 你感受,佢情願避走美國,等你地雙方心情放輕、愛情漸淡,先提出分開,而你對Cindy 0既承諾亦已完結,不過如果係我,會再一次以Sara 為目標追返Sara ,但今次係為左自己而唔係為左承諾。
祝福你往後可以過得開開心心,希望你0既Cindy 已經轉世成為另一個人,比你遇到,今次你年長過佢,可以好好咁保護佢、愛惜佢!

ps : 成件事,我最喜歡0既人物都係Cindy ,我係你,我都會係第一次相遇0既樓梯度喊,由尋晚第一次睇完到依家,個心都拿到實晒......
引用:
原帖由 forssell427 於 2016-8-15 02:31 PM 發表
多謝大家。係朋友通知我呢個故仔原來仲有人體。特意上黎同大家講聲多謝。

作者: xellossc    時間: 2016-8-27 15:35

好多謝樓主轉貼,我先有機會睇到,多謝你
引用:
原帖由 4711 於 2016-8-15 05:52 PM 發表
多謝您!真係好正,最可惜係無左日記嗰part

作者: 4711    時間: 2016-8-30 20:23

作者: mjordan109    時間: 2016-9-8 15:59

作者: harmonicahk    時間: 2016-9-11 11:10

樓主,日記可唔可以講大約內容?
樓主近況如何?

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)