188Channel

標題: 發現有左SP ge BB [打印本頁]

作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 01:36     標題: 發現有左SP ge BB

作者: Yongjun    時間: 2015-6-30 01:46

作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 01:52

作者: degree06    時間: 2015-6-30 02:02

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-6-30 01:52 AM 發表
我幾次想開口,但最後都忍住左!
我覺得無必要被佢知⋯⋯

妳應該話佢知,可能佢好想要有bb呢?

若果佢肯養bb,對妳來講會唔會好一些?
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 02:06

作者: Yongjun    時間: 2015-6-30 02:07

作者: Yongjun    時間: 2015-6-30 02:12

作者: vanbrowser    時間: 2015-6-30 02:20

作者: degree06    時間: 2015-6-30 02:24

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-6-30 02:06 AM 發表
你地鬧得岩,係我自己既責任自己抵死!
但有頭髮邊個想做辣哩?
我唔係要求任何人可憐我,亦唔係想搵藉口開脫⋯⋯
事實上我以前曾經多次被人玩弄感情,出賣及背叛,係我唔想再拍拖!但我都有性需要!
...
咁bb呢?bb都有生命。

妳可以自怨自責。

但請想一想bb,這是生命來的。這是妳的仔或女。

佢的父親係應該知道有自己的bb,佢父親係好人,起碼會照顧bb。
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 02:28

作者: degree06    時間: 2015-6-30 02:35

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-6-30 02:28 AM 發表
我不想累人!
我不忍見到將來有人後悔

將來無人知,人命要緊呀:smile_44:
作者: 蛇貴妃    時間: 2015-6-30 09:25

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-6-30 02:28 AM 發表
我不想累人!
我不忍見到將來有人後悔

咁唔小心呀:smile_39: 不過唔發生都發生o左啦... 唔好睇成係累人先啦, bb佢都有份, 咩決定都好, 包括要同埋唔要, 我覺得佢都有權知道囉
好o既結局就係佢負責, 一齊分擔, 唔好o既結局係佢唔認數, 咁你都叫做睇清楚佢為人, 以後唔駛再痴埋去
我唔係鼓吹咩o野呀, 不過諗清楚, 自己有無能力比到幸福個bb, 如果真係太困難, 及早解決o左佢可能係好事...
唉... 女人o既o野, 真係要小心保護自己, 有d o野試過就算啦, 要為自己長遠幸福打算, 我地唔係男人, 唔會愈大年紀愈man愈迷死人:smile_13:
作者: 幪面超人    時間: 2015-6-30 09:47

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-6-30 01:52 AM 發表
我幾次想開口,但最後都忍住左!
我覺得無必要被佢知⋯⋯

你一定要話佢知,而家已經唔係你一個人的問題,係你兩個人加埋肚內的小生命問題,絕不贊成你墮胎
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 09:59

作者: a.smith14    時間: 2015-6-30 11:11

作者: guthrie    時間: 2015-6-30 11:27

無論如何,同個男人傾咗先。

如果佢係個有L用嘅男人,萬大事都會拆掂佢。

你有兩個選擇。

1. 生個B落嚟,但要預咗咗單身(未婚)媽媽。陀B唔難湊B難,喺未來嘅日子你會冇晒自由,而且要使好多錢

2. 落咗個B,一了百了,但你會一世唔安樂。

我建議你留住個B。因爲冇一樣嘢緊要得過生命,莫講係自己親生嘅。每個人都要為自己所做嘅嘢負責。

當然… 當然!亦要考慮番實際情況。

可惜天下男人99%都係賤男,希望你嗰件係例外。

仲有,如果不幸地你打算放棄個B,我建議你盡早決定。

作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 11:36

作者: Yongjun    時間: 2015-6-30 11:46

作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 11:48

作者: headlinenews    時間: 2015-6-30 11:57

如果佢唔係有婦之夫,係可以傾吓,一齊養大,又唔代表要同佢結婚嘅
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 12:10

作者: 聖祖康熙    時間: 2015-6-30 12:13

作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-6-30 12:42

作者: 聖祖康熙    時間: 2015-6-30 12:55

作者: alstom    時間: 2015-6-30 12:57

樓主自己決定。。。。

作者: guthrie    時間: 2015-6-30 13:09

引用:
原帖由 聖祖康熙 於 30/6/2015 02:13 PM 發表

冇話不幸唔不幸� :smile_o01:

即係咁, 如果樓主大人真係睇得自己咁低, 獨力湊大舊肉都好極有限;
好多人唔知典解會有拱�辟好, 只要有個B 字�野就一定好一定要留, 對唔住, 我冇囉。
與其必左出黎先醒覺原 ...
任何放棄生命嘅決定都係不幸。呢個決定唔應該求其。

我絕對明白“有頭髮邊個想做癩痢”嘅現實。

但係唔好唔記得,我哋係成年人,要為自己嘅行為負責。唔可以因為有條easy way out,就殺咗一條無辜嘅生命。我再講一次,冇嘢緊要得過一條命。

當然你可以拗一個月左右嘅胚胎大腦未發展到有知覺,即係一個未有靈魂嘅生命。但我唔同意。未有知覺只係時間問題。

作者: 63021    時間: 2015-6-30 13:16

作者: a.smith14    時間: 2015-6-30 14:43

作者: degree06    時間: 2015-6-30 17:18

非洲既生存條件比香港差好多。

但係非洲每年都仲有大量bb生出來。

養唔掂,香港有孤兒院。

bb將來係點樣的人,取決於佢自己手上。

樓主俾唔到幾多物質bb,但物質以外既野,又肯唔肯俾?
作者: jkimwai779    時間: 2015-6-30 18:08

作者: littlemeilee    時間: 2015-6-30 22:15

作者: wilson1387    時間: 2015-6-30 23:26

生命可貴,天無絕路,
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-7-1 00:28

作者: degree06    時間: 2015-7-1 02:20

引用:
原帖由 可憐沒仁愛 於 2015-7-1 12:28 AM 發表
電視劇劇情節不適用於社會⋯⋯

我真係連開口同佢坦白ge勇氣都無!

妳驚養唔到養bb,但養唔養到bb,和生唔生佢出來係兩回事。

養唔到,仲有孤兒院幫妳養,但落左bb,即係無左bb,咁樣萬一妳後悔,都無用。
作者: 站在雨點下    時間: 2015-7-1 04:04

作者: 聖祖康熙    時間: 2015-7-1 07:37

作者: steven2449    時間: 2015-7-1 13:27

作者: degree06    時間: 2015-7-2 04:04

上一代俾到好的教育好的物質生活下一代,都可以變成港童,變成二世祖。

出身於窮,日後都可以有好的事業。

這些現實的例子,有好多。

唔好諗到咁灰。

係香港唔會餓死人。

下一代的未來,係唔應該由上一代扼殺。

生佢出來,盡力教好佢。盡力教好佢,唔係話俾好的物質佢。
上一代,並不是要俾到好的物質生活下一代。

或唔教,俾保良局,好過佢連出世的機會都無。

呢個bb,日後可能係對社會有很大的貢獻,有邊個知呢?
作者: 可憐沒仁愛    時間: 2015-7-2 12:40

作者: physicalgym    時間: 2015-7-2 17:49     標題: 無人無物 年紀唔細

作者: CathyMeow    時間: 2015-7-2 20:02

作者: jkimwai779    時間: 2015-7-2 21:45

作者: mattdickman    時間: 2015-7-6 23:19     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: walnivla    時間: 2015-7-7 20:54

作者: s233968    時間: 2015-7-9 14:13

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)