188Channel

標題: 男人結紮手術 [打印本頁]

作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-4 08:26     標題: 男人結紮手術

作者: guthrie    時間: 2015-6-4 08:58

引用:
原帖由 ilovecherrypie 於 4/6/2015 10:26 AM 發表
請問有冇人做過?
做完傷口會痛幾耐?

我冇做過,但稍為研究過。

做完當日麻醉藥過後傷口勁幾痛吓。要頂住。醫生會循例叫你有需要時啪止痛藥,應該幫到少少。

一般嚟講,如果傷口癒合理想,會勁痛3,4日。

一個禮拜後接近完全唔痛,可正常性交。

作者: 粉紅寶寶    時間: 2015-6-4 09:33

作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-4 10:42

作者: guthrie    時間: 2015-6-4 11:17

引用:
原帖由 ilovecherrypie 於 4/6/2015 12:42 PM 發表
勁痛3,4日咁耐?

係。我識條有條茂利做咗。佢話痛到瞓唔着。

作者: 蛇貴妃    時間: 2015-6-4 12:20

o下... 唔係話男人做無女人做咁傷咩? 都要三四日? :smile_41:
作者: brotherYin    時間: 2015-6-4 12:30

作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-4 12:33

作者: guthrie    時間: 2015-6-4 14:08

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 4/6/2015 02:20 PM 發表
o下... 唔係話男人做無女人做咁傷咩? 都要三四日? :smile_41:
條茂利話,醫生之前都係同佢講,唔會好痛㗎,下晝仲返得工添。

揼你落疊,梗係咁講喇。

作者: guthrie    時間: 2015-6-4 14:13

引用:
原帖由 ilovecherrypie 於 4/6/2015 02:33 PM 發表

仲要痛到訓唔到? 其實做完之後有冇咩後遺症架?

唉,男子有紮吖嘛,冇計啦。

簡單手術,冇後遺症。

結紮暫時係最一勞永逸嘅避孕方法。

作者: 粉紅寶寶    時間: 2015-6-4 14:15

諗到都覺得痛
作者: guthrie    時間: 2015-6-4 18:01

作者: 蛇貴妃    時間: 2015-6-4 18:51

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-6-4 02:08 PM 發表

條茂利話,醫生之前都係同佢講,唔會好痛㗎,下晝仲返得工添。

揼你落疊,梗係咁講喇。

係呀, 我都記得有聽過, 話唔駛留院嘛.. 咁如果女性做呢? :smile_13:
作者: guthrie    時間: 2015-6-4 21:28

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 4/6/2015 08:51 PM 發表
係呀, 我都記得有聽過, 話唔駛留院嘛.. 咁如果女性做呢? :smile_13:
技術上,女性結紮做法都係差唔多:將兩條輸卵管封咗佢,令卵子同子宮隔絕,無法受精。

手術過程唔複雜。入手術室,全麻,醫生喺肚臍以下恥骨以上位置切一個好短嘅縫,大概2cm左右。放入腹腔鏡,憑肉眼搵左右輸卵管,搵到之後用電流辣熟(藉以封住)輸卵管連結子宮嘅一段。搞掂,縫線收工,過程15分鐘左右。相比之下,男人紮嘅過程小兒科得多。唔駛入手術室,局部痳,泌尿科搞掂。好彩嘅話,同你做嗰位係個妙齡女醫生,乘機合法性騷擾佢:
"醫生,我個袋袋款式好唔好睇啫?" :smile_40:

"順便幫我check埋雙蛋有無硬塊,得嗎?":smile_40::smile_40::smile_40:
作者: veryok    時間: 2015-6-5 04:32

邊有咁通啊!

做時, 打麻醉針.

做完, 第二日有啲痛, 三日後無事.

其實, 第二日已經可以去街.
作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-5 11:39

作者: 蛇貴妃    時間: 2015-6-5 12:29

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-6-4 09:28 PM 發表

技術上,女性結紮做法都係差唔多:將兩條輸卵管封咗佢,令卵子同子宮隔絕,無法受精。

手術過程唔複雜。入手術室,全麻,醫生喺肚臍以下恥骨以上位置切一個好短嘅縫,大概2cm左右。放入腹腔鏡,憑肉 ...
噢...咁男人開刀切邊度? 埋口之前會唔會扯旗扯爆o左
同埋你形容果d係女性做手術15分鐘:smile_41: 但男人做仲要小兒科得多:smile_41: 咁咪三分鐘走得:smile_41: 剛好夠焗個杯麵??
作者: 粉紅寶寶    時間: 2015-6-5 13:12

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2015-6-5 12:29 PM 發表

同埋你形容果d係女性做手術15分鐘:smile_41: 但男人做仲要小兒科得多:smile_41: 咁咪三分鐘走得:smile_41: 剛好夠焗個杯麵??
做完就食得
作者: veryok    時間: 2015-6-5 13:46

開刀係會陰位置, 見到班男醫生同男護士, 都會扯旗, 可能係基....... 要留意下自己的性取向.
三分鐘就唔得, 要打麻醉針.

開刀, 切割輸精管,  縫針,

估許十五分鐘至二十分鐘.

做左, 就唔會好似成龍咁, 同人上床, 被人坑, 搞大左過肚. 無啦啦多個女....

次次可以中出. 無後顧之憂.
引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2015-6-5 12:29 PM 發表

作者: guthrie    時間: 2015-6-5 14:41

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 5/6/2015 02:29 PM 發表

切口喺袋袋,喺其中一邊剪開一條小小嘅縫。

扯旗點影嚮到袋袋呀?

小兒科係指手術複雜程度。男性生殖器官位於體外,而女人嘅則喺體內,後者要“劏肚”先掂。

三分鐘?大陸嘅醫生可能真係得。但,你敢?

作者: guthrie    時間: 2015-6-5 14:43

引用:
原帖由 veryok 於 5/6/2015 03:46 PM 發表
開刀係會陰位置, 見到班男醫生同男護士, 都會扯旗, 可能係基....... 要留意下自己的性取向.
三分鐘就唔得, 要打麻醉針.

開刀, 切割輸精管,  縫針,

估許十五分鐘至二十分鐘.

做左, 就唔會好似成龍咁, 同人 ...
好熟咁喎師兄,做咗?

作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-5 18:59

作者: brotherYin    時間: 2015-6-5 19:45

作者: veryok    時間: 2015-6-5 23:56

節育後, 好難會駁得番, 所以, 絕育手術做左之後, 要想駁番, 係難難難難難難難......。所以一定要諗清楚。
其實女性吃避孕藥或者打避孕針都得.
作者: veryok    時間: 2015-6-5 23:58

我覺得咁, 你直接去家計會, 搵家計會d人傾下。

總之, 做手術唔會好痛, 少少咁啦!

其實即日走, 都仲可以自己行路, 唔會好痛.

但一節育, 想生就難, 惟有靠試管。

或者,嘻嘻, 惜種....
作者: veryok    時間: 2015-6-5 23:59

玩得放心. 唔記得買兔都唔怕..
引用:
原帖由 guthrie 於 2015-6-5 02:43 PM 發表

好熟咁喎師兄,做咗?

作者: ilovecherrypie    時間: 2015-6-6 11:50

作者: sogary    時間: 2015-6-7 16:00

我可以同大家分亨一下
我自己做左呢個手術,做完手術後傷口好细,好似有支針吉吉吓咁,唔會好痛。

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)