188Channel

標題: 究竟sp係咪真係冇可能變情侶架???>< [打印本頁]

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 20:56     標題: 究竟sp係咪真係冇可能變情侶架???><

作者: angelking89    時間: 2015-3-27 20:58

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 08:56 PM 發表
其實大家單身, 相處時又幾開心, 我又唔會係要求佢係咁送野俾我又諸多要求既嗰d港女, 我都只不過想有一段唔只性既關係老實講即係我想同佢拍拖, 但係對男人黎講係冇可能發生?@@
如果話「搵得sp既女仔出面隨時仲 ...
睇大家有無打算想了解更多之類吧?
因SP始終係叫性行先而已, 唔係感情
要有感情係另一回事, 要睇雙方
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:01     標題: 回覆 2# 的帖子

作者: GF32c    時間: 2015-3-27 21:06

作者: angelking89    時間: 2015-3-27 21:12

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:01 PM 發表
我有但我唔知佢有冇....其實佢好似知我有呢個想法但係又冇表過態... 有時傾計佢話覺得我性格幾好, 好相處..但唔知有冇可能令佢對我產生情感上既好感,而唔只淨係肉體....:smile_13:
咁點解唔索性直接講清楚呢?
定係怕之後連SP都無埋, 有時唔講反而可能錯過左, 講左至少無後悔"
作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-27 21:20

有個類似經歷可以同你分享
利申:我係男
之前喺道識左位師姐
初初大家只係互相開心,只有肉體關係
耐左大家都好似想進一步,開始曖昧
個陣我返工佢仲讀書
有日我照常上呢個版
見到有篇文用新A/C,個寫作風格同佢好似
質問之下,佢背住我走去幫其他人含JJ
當初我真係信佢唔會同其他人玩
點知:smile_27: :smile_27: :smile_27:
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:28     標題: 回覆 6# 的帖子

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:30     標題: 回覆 5# 的帖子

作者: skka    時間: 2015-3-27 21:30

就算1齊左你會唔會估佢出邊有冇sp. 有冇偷食?

作者: angelking89    時間: 2015-3-27 21:32

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:30 PM 發表
因為我都唔知會唔會只係自己一時意亂情迷既錯覺...@@
而且我地唔多texting...見面時就會有幾多野講既...
咁你未等耐D再睇下點先LO._. ....
何況有人可能唔鍾意TEXTING, 係反而鍾意見面先講, 唔出奇
不過只係香港比較盛行text姐, 因為上網易嘛囧....所以無咩關係感覺
就算拍拖之類, 本身唔鍾意TEXT既話就唔鍾意篤字架喇, 一係電話, 一係見既姐
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:33     標題: 回覆 9# 的帖子

作者: angelking89    時間: 2015-3-27 21:34

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:33 PM 發表
其實就算而加我都信佢現階段淨係得我一個...:smile_13:
佢話佢以前約過幾個女仔出黎,(因為其實我同佢都係上網識既...) 但我唔記得左問點解之後冇再見佢地xox
網有時好難KEEP, 突然無左
或者淡左之類, 自然就無左囧
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:42     標題: 回覆 10# 的帖子

作者: BL131    時間: 2015-3-27 21:43

睇情況咖姐
日久生情無話唔可能
不過如果對玩係老手,機會可能細D
作者: angelking89    時間: 2015-3-27 21:44

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:42 PM 發表
係呀佢早排就係話其實佢唔係成日texting既人
所以係見面成日講野個D, 我反而係TEXT既人多
不過見面有時都多野講個種, 但前提._.識講也沒用囧"
畢竟而家識一個網, 有後話成為朋友之類既都難
作者: JaOry    時間: 2015-3-27 21:44

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 21:45     標題: 回覆 14# 的帖子

作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-27 22:31

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:45 PM 發表
我就係唔知佢係咪老手...我就一定唔係既@@
佢淨係話過想同我長keep..但唔知有冇機會轉型去情侶關係....唉..
佢想同你張KEEP
我作為男人可以同你講
長期有個女仔扑野又唔使拍拖咁煩
何樂而不為
作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-27 22:38

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 09:28 PM 發表
意思係個男仔話唔定出面都有幾個sp咁?
係:smile_27:
作者: jun14    時間: 2015-3-27 22:44

作者: 大芝野    時間: 2015-3-27 22:47

作者: guthrie    時間: 2015-3-27 22:52

基本上,搵得SP嘅男仔,點會只係食一個咁少?:smile_41:

唔好咁傻咁天真。

搵食中嘅男人,冇咁戇居同SP交代自己身世。扮冇經驗,一來女方受落,二來無謂俾對方知得太多。

通常SP喺男仔眼中係free lunch,即所謂嘅"素人雞",經濟實惠無"撈"味,抵玩。

正常男仔唔會搵隻免費雞拍拖。小弟我絕對唔會。

作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-27 22:59

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-3-27 10:52 PM 發表
基本上,搵得SP嘅男仔,點會只係食一個咁少?:smile_41:

唔好咁傻咁天真。

搵食中嘅男人,冇咁戇居同SP交代自己身世。扮冇經驗,一來女方受落,二來無謂俾對方知得太多。

通常SP喺男仔眼 ...
話免費雞又過份D
因為大家各取所需姐:smile_30:
作者: 小小的太陽    時間: 2015-3-27 23:10

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 23:19     標題: 回覆 22# 的帖子

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 23:20     標題: 回覆 24# 的帖子

作者: angelking89    時間: 2015-3-27 23:21

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-27 11:19 PM 發表
但最初一開始個定位都唔係sp,至少我唔係諗住咁.大家從來冇界定過個關係,只係我慢慢覺得係咁~
我好奇你個時限左係咩?
作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-27 23:39

引用:
原帖由 angelking89 於 2015-3-27 11:21 PM 發表

我好奇你個時限左係咩?
咁_奇怪:smile_41:
作者: angelking89    時間: 2015-3-27 23:48

引用:
原帖由 LoveSiuTung 於 2015-3-27 11:39 PM 發表
咁_奇怪:smile_41:
因通常如果限左係咩既話, 唔係就已經限定個個架喇咩._.?
因通常可能有另一半之類, 唔夠食之類所以先會想要個個關係既姐?
作者: xxyanyanb    時間: 2015-3-27 23:52

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-27 23:56

作者: crazymaggie0706    時間: 2015-3-27 23:59

作者: ipad.air    時間: 2015-3-28 00:00

作者: angelking89    時間: 2015-3-28 00:00

引用:
原帖由 crazymaggie0706 於 2015-3-27 11:59 PM 發表
呢幾日唔知點解想同sp斬纜,我話我唔鍾意佢只係想攪野時先搵我,我話你搵過其他啦…開始覺得原來大家都唔夾,佢就同我講佢只得我一個,不過我覺得唔會囉…男仔點會甘心同一個做。。。。。有嘅話都唔使搵sp,所 ...
通常搵得既應該唔只一個吧._.? 特別係又有條件既人之類
我自問真係咩都無, 所以答不到囧
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 00:02     標題: 回覆 32# 的帖子

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 00:14

引用:
原帖由 scarletcheung 於 28/3/2015 01:19 AM 發表
但最初一開始個定位都唔係sp,至少我唔係諗住咁.大家從來冇界定過個關係,只係我慢慢覺得係咁~
咁sorry,我誤會咗。

似乎對方一開始就一心。其實問清楚佢好閒啫,好過估估吓。
作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-28 00:17

引用:
原帖由 xxyanyanb 於 2015-3-27 11:52 PM 發表
其實究竟點先試倒/知道嗰個人係咪搵食男:smile_41: 我同師姐境況雷同
你試,姐係你已經唔信佢
仲諗住一齊???:smile_41::smile_41::smile_43:
作者: LoveSiuTung    時間: 2015-3-28 00:19

引用:
原帖由 crazymaggie0706 於 2015-3-27 11:59 PM 發表
呢幾日唔知點解想同sp斬纜,我話我唔鍾意佢只係想攪野時先搵我,我話你搵過其他啦…開始覺得原來大家都唔夾,佢就同我講佢只得我一個,不過我覺得唔會囉…男仔點會甘心同一個做。。。。。有嘅話都唔使搵sp,所 ...
其實SP唔係搞野先會搵對方嘅咩?
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 00:24     標題: 回覆 36# 的帖子

作者: 老.公仔    時間: 2015-3-28 00:27

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 00:31     標題: 回覆 40# 的帖子

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 00:31     標題: 回覆 40# 的帖子

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 00:39

如果你再遇到一位教到你識玩同識揀男人認真的,咁你就進步

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 00:57     標題: 回覆 43# 的帖子

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 00:57

引用:
原帖由 xxyanyanb 於 28/3/2015 01:52 AM 發表
其實究竟點先試倒/知道嗰個人係咪搵食男:smile_41: 我同師姐境況雷同
同條友講:"齋拍拖一年先,暫時唔攪嘢住..."
如果之後仲搵番你 ,應該唔係搵食男。
作者: 老.公仔    時間: 2015-3-28 00:57

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 01:11

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 12:57 AM 發表
其實自從約左佢出黎之後我都諗過要再識其他人,斷左呢段之後先算。。佢係我第一個約出黎見既男仔。。:/
可能你正在追求一種身體交流的體驗,同時知道快樂過後會寂寞。希望對方如不當拍拖,至少也有溝通,否則自己感覺更難受

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 01:20     標題: 回覆 47# 的帖子

作者: austin~    時間: 2015-3-28 01:32

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 01:52

我覺得呢刻係感情上,你的體驗未夠,可能你要再經歷多點 成熟一點,才可以確認自己渴求的理想對象係點樣。

當然希望下一位令同你一齊成長。再拍埋拖最好

如果未遇到 Mr.right, 識多幾個唔同年齡的男仔男士都可以,拋磚引玉,等自己有少許滋潤同支持亦
無壞。 混亂係驚被人覺得你雜,但你要試愛,所以你不惜一切放下自己都唔算犯錯。最多被人覺得你愚蠢,但你會從中得到智慧。男人同女人關係上的智慧

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 02:23     標題: 回覆 46# 的帖子

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 02:28

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 02:23 AM 發表
咁我覺得點都要試既,如果我feel倒對方有相應既反應,啲feel自然越黎越多,如果係hea覆咁冇癮嗰啲,feel好快會散~
先問床上的交流,有冇令你學會床上主動。如提示對方點令自己舒服或自己做一些事而更 high.

其實咁試係易愛一個,上多一課咋。要有個好男人,就要到你知咁跌跌撞撞遇好幾個男人先得。

咁你可以主動搵引版男人,好多都唔 hea. Haha

作者: Evercani    時間: 2015-3-28 08:11

作者: crazymaggie0706    時間: 2015-3-28 08:44

作者: 老.公仔    時間: 2015-3-28 09:29

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 09:59

引用:
原帖由 crazymaggie0706 於 28/3/2015 10:44 AM 發表

我覺得條件佢有架。。。其實我知sp係為攪野而見,不過可能耐左想改變下,我岩岩同佢講唔想再見面,因為我唔想要sp,而想要可以kiss 嘅sl。。。。佢態度即刻變得勁好,又keep住日日msg me。。。代表咩??

...

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 10:01

引用:
原帖由 crazymaggie0706 於 28/3/2015 10:44 AM 發表

我覺得條件佢有架。。。其實我知sp係為攪野而見,不過可能耐左想改變下,我岩岩同佢講唔想再見面,因為我唔想要sp,而想要可以kiss 嘅sl。。。。佢態度即刻變得勁好,又keep住日日msg me。。。代表咩??

...
狗公有時都會識做嘅。為咗搵食。

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 10:32

引用:
原帖由 tsang_jimmy 於 28/3/2015 04:28 AM 發表

先問床上的交流,有冇令你學會床上主動。如提示對方點令自己舒服或自己做一些事而更 high.

其實咁試係易愛一個,上多一課咋。要有個好男人,就要到你知咁跌跌撞撞遇好幾個男人先得。

咁你可以主動搵引版男 ...
有啲道理。

但我唔buy。

我只係想指出一樣嘢。SP嘅功能係解決性慾,唔係談情說愛。我唔排除有SP可以演化為情侶,但畢竟係少數。Cheap sex就係cheap sex。

再講,一般SP嘅“賞味期限”亦唔會太長。期間狗公會不斷補貨。當有新番貨,舊貨唔多唔少會受到冷落。叻嘅狗公,會manage得好啲,好嚟好去,多個後備SP好過多條女喺外邊周圍唱。

至於“上多一課”一點。我同意。但上課嘅對象唔應該係狗公。女人青春有限,狗公精子無限,無謂嘥自己時間。

識諗啦。

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 12:37

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 12:39

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 12:48

引用:
原帖由 scarletcheung 於 28/3/2015 02:37 PM 發表
其實我都唔知同佢算唔算係sp,當然我知佢一定係想同我sex既,但網上d人話sp只係純為性,但我又覺得佢有時係幾體貼細心:smile_27:

作者: guthrie    時間: 2015-3-28 12:51

引用:
原帖由 scarletcheung 於 28/3/2015 02:37 PM 發表
其實我都唔知同佢算唔算係sp,當然我知佢一定係想同我sex既,但網上d人話sp只係純為性,但我又覺得佢有時係幾體貼細心:smile_27:
睇質素與個人修養啦。唔係個個狗公都賤得晒。

作者: 捕獲野生肥妹    時間: 2015-3-28 12:59

作者: Evercani    時間: 2015-3-28 14:07

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 14:09

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-3-28 10:32 AM 發表

但我唔buy。

我只係想指出一樣嘢。SP嘅功能係解決性慾,唔係談情說愛。我唔排除有SP可以演化為情侶,但畢竟係少數。Cheap sex就係cheap sex。

再講,一般SP嘅“賞味 ...
道不同當然不相為謀,品格呢一樣野睇自己。
你係cheap ge, 你的愛情係 cheap love.而你的婚姻叫cheap family. 因你而變cheap

作者: angelking89    時間: 2015-3-28 14:11

引用:
原帖由 crazymaggie0706 於 2015-3-28 08:44 AM 發表

...
好虛偽:smile_o08:
佢都係想食而已感覺, 以為突然態度大變會覺得好掛orz
要不得~.~
作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 14:11

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 12:39 PM 發表
btw 你pm我我係覆唔倒架:smile_30:
覆唔到唔打緊,繼續係樹傾姐

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 15:21

作者: austin~    時間: 2015-3-28 15:26

作者: ~Ken~    時間: 2015-3-28 15:33

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 15:39

作者: Evercani    時間: 2015-3-28 15:49

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 15:56

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 15:59

作者: Evercani    時間: 2015-3-28 16:07

作者: angelking89    時間: 2015-3-28 16:09

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 03:21 PM 發表
就其實我都唔知佢non sex pt係咪純為左sex part...
我就快考試會有成個月唔見佢, 後來我發現其實我有一日可以抽倒時間搵佢,不過我就猶豫緊,最初佢話"緊係黎啦", 後來我同佢講"但係我始終考緊試, 係咪修心養性一排好 ...
諗太多, 結果可能唔係自己想要既野時候, 個時會好灰
唔好諗太多仲好:smile_o08:
不然係單方面沉船
作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 16:16

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 16:20

作者: angelking89    時間: 2015-3-28 16:21

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 04:20 PM 發表
好似已經沉左hahha
始終係有根有據先繼續諗落去比較好XD
不然估黎估去, 通常9成都錯, 自己又沉左就....meh
望及時抽身/真真正正識一個人去拍拖就是了.-.
作者: austin~    時間: 2015-3-28 16:53

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 16:57

作者: austin~    時間: 2015-3-28 16:58

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-28 17:03

作者: austin~    時間: 2015-3-28 17:09

作者: tsang_jimmy    時間: 2015-3-28 18:27

聽起上黎似未萌芽的 puppy love. 只係問題男方無宣佈你係正印,但有性行為。嘗試順其自然,睇有冇結果。如果佢拖泥帶水,咪自己適當時候斬纜。

感受下心跳回憶無壞的,專心考試吧

作者: 樂天兒    時間: 2015-3-29 00:26

引用:
原帖由 scarletcheung 於 2015-3-28 12:37 PM 發表
會有性以外野只係唔想你覺得佢純為性
同咁樣可以容易keep住你仲會同佢做

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-29 09:59

作者: Evercani    時間: 2015-3-29 10:43

作者: 鳳翼天翔    時間: 2015-3-29 10:48

作者: LInKInPArK_mIKe    時間: 2015-3-29 10:51

作者: LInKInPArK_mIKe    時間: 2015-3-29 10:54

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-29 10:55

作者: crazymaggie0706    時間: 2015-3-29 11:00

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-29 11:28

作者: Evercani    時間: 2015-3-29 11:51

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-29 11:58

作者: LInKInPArK_mIKe    時間: 2015-3-29 13:36

作者: LInKInPArK_mIKe    時間: 2015-3-29 13:38

作者: scarletcheung    時間: 2015-3-29 13:59

作者: LInKInPArK_mIKe    時間: 2015-3-29 14:07

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)