188Channel

標題: 點解搵女SP? [打印本頁]

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 11:59     標題: 點解搵女SP?

作者: spicygirl1020    時間: 2015-2-16 12:14

作者: 阿米€    時間: 2015-2-16 12:31

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 11:59 AM 發表
我係一個好難中意人既人 咁大個仔(30)只中意過1.2個人
可能18個年俾個女呃得太深影响都未定
人就係 係互相傷害中成長
前幾年用左幾年時間都遇唔到岩既人
有人話有好感就可以試 我試左
但有好感唔係會中意 ...
身同感受,因為情況同你差唔多:smile_45:,都係沒有前度,我係20歲果年遇到一個女玩家,傷得太重,之後都遇左好多女人,雖然,我唔會收埋自己,好多野都有同佢地講,亦都原諒左果個傷害左我既女人,但要再度信任女人好難。唔係話講心底秘密就等於信任,果一種安全感女人會明,即使交流好多,有時候行埋一齊都顯得在人群裏特別孤單,即使同佢搞完,做左好多野都是會患得患失,心裏缺左一角。:smile_39:

SP/SL點搵多數係網上,岩傾就自然會係埋一齊,好多野係順其自然發展。:smile_45:
作者: jumboleung    時間: 2015-2-16 12:47

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 13:56

愈大愈唔中意sp sl
岩就寧願一齊好過啦
至於sp 搞搞下有feel又係煩
一齊又要未必岩
又唔想拍散拖
所以結論係, 一係食散餐 一係就拍拖  :smile_30:
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 14:07

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 14:08

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 14:14

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 14:15

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 14:25

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 02:14 PM 發表

我暫時識到既都唔錯都好識做 分得好清就算有FEEL 都識點處理 所以都無咩
我唔中意人就廢事拍拖 無謂傷到人
散拖係咩 我就唔知喇
:smile_30: 你知既 否則你都拍拖傷人啦
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 14:47

作者: 阿米€    時間: 2015-2-16 15:37

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 02:07 PM 發表

我都用左幾年時間先放開左
所以前幾年先想識女朋友 可惜識唔到
先發現已經好難再中意人 所以都無咩所謂一個人習慣左反而覺得舒服
都無試過拍拖係咩滋味 所以都無咩憧憬
同SP相處反而舒服
大家都知咩身份 唔會 ...
雖然,我同佢地都做左好多戀人會做既事,有D都叫識得我既朋友,但總是心唔踏實,明白大家既過去,享受現在,但唔會去計劃和建構未來,我都一直搵緊一個避風港,永久停留落來,唔再出海。不過,呢個港口我一直尋覓緊。好多女人以為我愛佢地,但我只係喜歡,同埋做左一D事係其他狗唔會做,所以,佢地以為我係一個人,但其實都只係咁多狗之中既其中一條,只係呢隻狗多左少少心思。:smile_39:

一個男人真心愛你,係會擔當你地既將來。佢除左會脫下你既內褲之外,佢仲會為你披上婚紗。:smile_38:

我同你都係殊途同歸,不過我一個月就走出陰影。或者從來無走出過,因為一直都係個公海度兜兜轉轉。:smile_39:
作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 15:42

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-16 03:37 PM 發表

雖然,我同佢地都做左好多戀人會做既事,有D都叫識得我既朋友,但總是心唔踏實,明白大家既過去,享受現在,但唔會去計劃和建構未來,我都一直搵緊一個避風港,永久停留落來,唔再出海。不過,呢個港口我一直尋覓 ...
:smile_30:太多因素 只能隨緣
作者: 阿米€    時間: 2015-2-16 15:44

引用:
原帖由 我係lok~~ 於 2015-2-16 03:42 PM 發表

:smile_30:太多因素 只能隨緣
盡人事,聽天命,大波急急如律令。:smile_30:
作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 15:45

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-16 03:44 PM 發表

:smile_30:呢句最岩我聽~
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 15:56

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 15:58

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 15:58

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 03:56 PM 發表
引用:原帖由 阿米€ 於 2015-2-16 03:44 PM 發表

不過我覺得超過E就太大喇
:smile_27:我最少接受d
作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-16 16:22

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-16 03:37 PM 發表

雖然,我同佢地都做左好多戀人會做既事,有D都叫識得我既朋友,但總是心唔踏實,明白大家既過去,享受現在,但唔會去計劃和建構未來,我都一直搵緊一個避風港,永久停留落來,唔再出海。不過,呢個港口我一直尋覓 ...
師兄,我好鐘意你呢句:smile_o10:

"一個男人真心愛你,係會擔當你地既將來。佢除左會脫下你既內褲之外,佢仲會為你披上婚紗。"其實係尋找心靈上既一個寄托,我相信不論男女都好需要呢種精神上既滿足
簡單一句,安全感:smile_35:
作者: ryan二世    時間: 2015-2-16 21:15

有冇ching用badoo, skout, wechat搵sp
邊個場易啲呢

作者: tinlong7373    時間: 2015-2-16 21:30

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:26

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:28

作者: 失常少女    時間: 2015-2-16 22:28

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 22:28

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 10:26 PM 發表
你要求有D高喎 咁大要黎當枕頭咩
:smile_19: 唔大波, 邊撚度似女人, 我不如搞基啦
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:29

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:31

作者: highschoolgirl    時間: 2015-2-16 22:33

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:35

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 22:36

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 10:35 PM 發表

咁又唔可以咁講既 每個人要求唔同姐
之前同個H既玩真係唔係渣唔晒 渣得唔爽
:smile_19::smile_19:  有H食, 係幾生修道黎, 你前世做好多好事先食到, 唔好咁嫌3嫌4=,=
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:37

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-16 22:37

引用:
原帖由 highschoolgirl 於 2015-2-16 10:33 PM 發表
比人yo囉XDDDD
不過朋友到sp 都有既

點比人yo法先???:smile_o10:

交友app問你拎電話,定落pub???:smile_o13::smile_o13:
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:38

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 22:40

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-16 22:40

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 10:40 PM 發表

我都係覺得有FEEL做先爽
呢樣我都認同, 種感覺唔係爽咁簡單
係連心靈都滿足
作者: Sodes    時間: 2015-2-16 22:43

作者: Sodes    時間: 2015-2-16 22:44

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 23:02

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 23:02

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 23:03

作者: gaohai11    時間: 2015-2-16 23:20

作者: ryan二世    時間: 2015-2-16 23:26

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 11:03 PM 發表
係呀 感覺正好多
做完攬住瞓下'
如果雙方都明白係止於sp
出街都可以拖手

作者: Sodes    時間: 2015-2-16 23:32

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 23:50

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-16 23:51

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-17 00:03

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 11:51 PM 發表
如果大家中意既咁都無所謂既
如果只係單方面就要唔好過界
如果雙方都有意思既,男又單身,女又單身
又有何不何呢:smile_o10:

做第三者就話姐:smile_19:
作者: ryan二世    時間: 2015-2-17 00:05

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-16 11:51 PM 發表
如果大家中意既咁都無所謂既
如果只係單方面就要唔好過界
但係由sp開始
唔算係個好開始

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 00:24

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 00:26

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 00:29

作者: lee1997    時間: 2015-2-17 00:35

thank you your report:smile_40:
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 00:38

作者: Sodes    時間: 2015-2-17 00:38

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 00:49

作者: ivanbear    時間: 2015-2-17 01:26     標題: 回覆 2# 的帖子

咁你有冇做人sp or 你都有sp~??
作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 01:51

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-17 12:49 AM 發表
呢D多數男既先會做 好賤
呃呃氹氹堅無品。有色心唔該有d色膽。想食咪講,大家開心ok,扮咩啫,直接了檔乾膽,扮初戀mood?

作者: celec    時間: 2015-2-17 08:50

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 09:25

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 09:27

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 09:30

作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 09:36

引用:
原帖由 celec 於 2015-2-17 08:50 AM 發表
原來咁多男人都會為情受傷,系我眼中男人目的最终只為上床,當得到了,滿足了,跟本就唔會珍惜你對佢既感情,可以當咩都無發生過非常絕情,所以唔好再愛上人的確系件好事

http://n2.hk/d/images/r10/mo ...
男又好女又好都會為情而傷,唔好以為男人唔會愛上人渣,雖然男人比女人絕情,但女人有時都幾無情。邊個獵食邊個無人知。只係人要自愛,將珍貴既情感放係值得既人身上,無謂為一d唔值既人流淚傷心。男女都曾經明白對方唔值得,只係死纏以為可以感動人 然後,被拒絕,話人絕情。

情感既世界應該是珍惜懂得珍惜你既人。而唔係得唔到的永遠是最好,而自我作縛,去苦苦回憶和死攬住果個唔會愛你既人。

唔愛上人無疑是幸福,但只係自我欺騙,愛一d真正愛你既人,而唔係將愛隨便散發出去,通貨膨脹,最後,嚴重透支。

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 09:46

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-17 11:11

引用:
原帖由 沒有前度 於 2015-2-17 09:25 AM 發表
你估下
我估樓主有個sl:smile_o10:
作者: celec    時間: 2015-2-17 11:21

作者: celec    時間: 2015-2-17 11:28

作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 11:54

引用:
原帖由 celec 於 2015-2-17 11:28 AM 發表

講就易,講邊個唔識講,但做唔做到又另一回事,每人既eq,認真程度,執著情度都唔同,但對比起你地咁細個既時候就遇人不叔,留下咁深既傷,個天比我近年先遇到,到底算對我好定唔好呢

http://n2.hk/d/images ...
呢課係必上既一課,早晚會來,人人都會學懂既一節,領悟有幾深因人而異,無經過長夜痛哭既人係唔會明白愛情,男女之事。

我曾經食足一晚西北風,呆等十個鐘,都得唔到一聲回響,淋足兩個鐘頭雨,最後比朋友格硬拉我先走,三個捉住我抬我上車先肯走。病左一場攬住阿媽喊,頹左一整個月,先叫做重投生活。

呢一節既教育好痛,但令我學懂好多。明白何謂認真但唔執著,努力經營但唔勉強。明白家人係比一切都重要,明白何謂真朋友。

每個人有每個人唔同得著。眼淚係學費,傷痛係校服,那個人係導師,彼此既相處是學校,成績係一個全新既你。

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-17 12:15

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-17 11:54 AM 發表

呢課係必上既一課,早晚會來,人人都會學懂既一節,領悟有幾深因人而異,無經過長夜痛哭既人係唔會明白愛情,男女之事。

我曾經食足一晚西北風,呆等十個鐘,都得唔到一聲回響,淋足兩個鐘頭雨,最後比朋友格 ...
師兄咁大感觸:smile_o14:,好似好多人生經驗咁:smile_o10:
其實你D文字好吸引,um......可以話文采幾好啦,幾觸動人地既心靈:smile_o06:
作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 12:17

唔知大家有無睇過一套電影叫少女失樂園,就係講一個少女遇到一個男玩家,傷過痛過但更加努力生活。每個人除左心中有一座斷背山,仲有一齣屬於自己既少女失樂園。

結局好與壞全掌控自己手,有人去獵女,獵仔,有人比以往更加識得睇人,唔濫發自己既愛。做係好難,但生活方式自己決定,努力活出一個美好未來。

作者: 天體少年    時間: 2015-2-17 12:29

作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 14:31

引用:
原帖由 毛兔布公仔 於 2015-2-17 12:15 PM 發表

師兄咁大感觸:smile_o14:,好似好多人生經驗咁:smile_o10:
其實你D文字好吸引,um......可以話文采幾好啦,幾觸動人地既心靈:smile_o06:
其實,大家都有唔少經歷同故事,分別係講定唔講啫。只係呢排得閒先上來呃水吹。文學同文字其實係人痛苦既沉思,沉思既傾訴。呢度好多帖都表達到呢種情感和思緒,慢慢爬會有唔少得著。

聽過d故仔,有d師兄以為夜場有真愛,最後人財兩失。
上得來呢度好多都係有故事既人。我們彼此都走過同樣既路,呢種感覺你明佢明我都會明。

作者: Sodes    時間: 2015-2-17 17:04

作者: 我係lok~~    時間: 2015-2-17 17:06

推~~
作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-17 17:32

引用:
原帖由 Sodes 於 2015-2-17 05:04 PM 發表
呢d野真係要經驗, 唔故意傷害人之餘, 自己亦要有一定防衛機制...當自己發覺動左真感情, 可唔可以瀟洒地抽身?有冇能力處理自己同人地既感情?觀察力夠唔夠強/會唔會厄自己..?
其實我相信係有唔少人玩到沉船既:smile_o14:

不過如果hurt到自己身邊既另一半就唔係咁好la....
作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 17:36

引用:
原帖由 毛兔布公仔 於 2015-2-17 05:32 PM 發表

其實我相信係有唔少人玩到沉船既:smile_o14:

不過如果hurt到自己身邊既另一半就唔係咁好la....
所以,咪要單身玩夠。

作者: ryan二世    時間: 2015-2-17 17:40

認真便輸了

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-17 19:22

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-17 05:36 PM 發表

所以,咪要單身玩夠。

師兄玩夠未?:smile_o10:
作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 20:39

引用:
原帖由 毛兔布公仔 於 2015-2-17 07:22 PM 發表

師兄玩夠未?:smile_o10:
未玩過,何來夠:smile_03::smile_03::smile_03:。隨緣啦,遇岩自然定:smile_04:。為定而定,好快破戒:smile_39:
作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:43

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:45

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:46

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:51

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:53

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 22:54

作者: celec    時間: 2015-2-17 23:16

作者: celec    時間: 2015-2-17 23:23

作者: odlfeaovasug    時間: 2015-2-17 23:24

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 23:27

作者: odlfeaovasug    時間: 2015-2-17 23:33

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-17 23:34

作者: 阿米€    時間: 2015-2-17 23:40

師姐遇得少。見得多就識揀。

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-18 00:09

作者: water2936    時間: 2015-2-18 00:36

作者: 沒有前度    時間: 2015-2-18 00:50

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-18 01:46

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-2-17 08:39 PM 發表

未玩過,何來夠:smile_03::smile_03::smile_03:。隨緣啦,遇岩自然定:smile_04:。為定而定,好快破戒:smile_39:
師兄幾歲,仲未玩夠??? :smile_47:

唉,緣份呢下野,無得強求既 :smile_19: 越求越無
作者: quickquickly    時間: 2015-2-18 01:50

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-18 01:50

引用:
原帖由 celec 於 2015-2-17 11:16 PM 發表
以經30有凸啦,26歲同bf分手後,覺得情字可怕,覺得自己因為唔甘心,以為男人會為你改變,其實只系自己太天真,你再為佢付出受委屈佢只會覺得理所當然,何必為繼續而繼續,然後心死離開佢,單身左幾年,唔系無人追,只 ...
師姐,而家心入面仲有創傷??

快d放低啦,雖然我都知道唔易,但再過多幾年就芳華逝去嫁啦 :smile_19:

何必為左D賤男而玩謝自己既一生,仲有好多好男人既,我深信 :smile_o08:
作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-18 01:58

引用:
原帖由 quickquickly 於 2015-2-18 01:50 AM 發表
女人入尼答得唔得架 XD
我只覺得sp就係sp...
從來唔太喜歡sl呢種類似地下情嘅關係~

唔係唔交心,但交心同有得發展係兩樣野~
sp要變做情侶,不如認真搵過人拍下拖好過
唔係就食下散餐一夜浪漫下算~
...
Ummm.........只可以講每個人追求既目的同理想唔同la........
有好多男係引板係想識sp,想追求即食既關係既 :smile_35:

但同時間都有男有女都唔單單係追求肉體上既滿足,而我地需要既係心靈上既安全感,個種踏實既,有人關懷既感覺
就算係男,類似小弟,女,類似師姐celec,或者都會係prefer sl......又唔係一定係要sex ge
或者可能係現實上難搵到一個可以交心既人啦 :smile_19::smile_19:
作者: quickquickly    時間: 2015-2-18 02:04

作者: 毛兔布公仔    時間: 2015-2-18 02:12

引用:
原帖由 quickquickly 於 2015-2-18 02:04 AM 發表
因為我有我愛嘅人
並唔想將愛分比人
所以你覺得我驚又好,咩都好~
某程度上係唔洗有sl
大家沉船都無謂啦
呢個純粹係自己嘅諗法,唔代表他人立場

咁又岩,有拖拍既安全感或者關懷都可以係另一半個度搵到:smile_o13:

愛呢樣野無得share俾人既,除非偷跳啦,不過如果偷跳得,對另外一半又唔係好fair :smile_19:

所以我話搵sl或者更適合係現時單身既師兄師姐啦
作者: jkimwai779    時間: 2015-2-18 04:50

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)