188Channel

標題: 談情說性 性行為次數 (專題討論) [打印本頁]

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-10 17:05     標題: 談情說性 性行為次數 (專題討論)

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-10 17:11

作者: 杰..    時間: 2013-7-10 17:21

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-10 05:11 PM 發表
主題我開既,我當然會答先啦
我覺得一個好既性伴侶首要條件係大家做果陣可以心靈相通,
簡單講,係需要摸清大家個性格
會肯求變同求新,
令大家床上更愉快
SIZE同技巧唔緊要,可以慢慢調教:smile_47:
又或者齊齊 ...
我好簡單!一個字夾!
作者: 幪面超人    時間: 2013-7-10 17:23

好既性伴侶真係要大家都對性方面係開通既,係多方面嘗試,如果郁下又怕痕又怕痛就無癮啦,當然最重要都係對對方有啲認識,但不需要認識太深,等如愛情開始最甜蜜其實係初初一齊個幾個月係最甜蜜,係熟唔熟之間

好不幸,未真正遇過好的性伴侶

我覺得自己係一個好的性伴侶,一個好的性伴侶首要條件不是只自己滿足,而亦令對方也有快感,要知道對方邊到最敏感,力度輕淺也很重要
作者: Tck13032011    時間: 2013-7-10 17:49

最緊要乜都肯玩
作者: 6Inch    時間: 2013-7-10 20:48

我覺得...... 男人是否一個好性伴
心肺功能佔好大比重 :smile_35:
作者: yy326nu32    時間: 2013-7-10 21:16

作者: damnbird123    時間: 2013-7-10 21:34

作者: 老~恭仔    時間: 2013-7-10 22:13

作者: chairman_palm    時間: 2013-7-11 00:25

作者: caac4u    時間: 2013-7-11 00:35

引用:
原帖由 杰.. 於 2013-7-10 05:21 PM 發表

我好簡單!一個字夾!
完全同意.

一個好既性伴侶真是好難求.也可以說是可遇不可求. 大家2人1心, 沒有自我界限,都是為求2個人一起地開心真是好重要.
曾經有一個, 她也是一個心野的人, 什麼戶外真空, 野外裸行, 酒店陽台玩友狗仔式..都很懷念, 當時大家都是20出頭,不少不老
作者: cherrypizza    時間: 2013-7-11 07:25

作者: 6Inch    時間: 2013-7-11 10:30

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-11 07:25 AM 發表

要咸濕, 大膽, 專一, 同埋要相信我!雖然小女跟不同人肉搏o既經驗唔多 :smile_o05:但我好怕d 郁d 就退縮放棄o既人!
我鍾意果種自己屬於一個男人o既感覺, 上到床我要對方盡情咁用我身體o黎發洩,
同埋只用我一個人o ...

我覺得講中曬女性的潛意識

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-11 10:35

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-11 07:25 AM 發表

要咸濕, 大膽, 專一, 同埋要相信我!雖然小女跟不同人肉搏o既經驗唔多 :smile_o05:但我好怕d 郁d 就退縮放棄o既人!
我鍾意果種自己屬於一個男人o既感覺, 上到床我要對方盡情咁用我身體o黎發洩,
同埋只用我一個人o ...
睇Cherry妹寫咁耐嘢,我都覺得妳會係一個幾好的性伴侶,其實一男一女關埋門做o既事大家可盡量嘗試多啲,但現實唔係真係個個女仔都得
作者: 咸濕靚仔    時間: 2013-7-11 10:45

作者: 咸濕靚仔    時間: 2013-7-11 10:50

作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-11 11:16

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-10 05:05 PM 發表
大家好,本帖將由本人主持,一星期會有約2個以上的專題同大家傾下分享下,內容包括性,兩性關係及相處方式,歡迎會員暢所欲言

本帖並無限制是否離題,但請不要灌水

題目:
可遇不可求的性伴侶

你認為 ...
嘩,開左新鋪!

你認為一個好既性伴侶係點既呢?
答:靈慾合一。肉體上 / 情慾 / 色慾層面上相互滿足的同時,精神層面 / 思想 / 思維邏輯上相互欣賞 & 愛慕& 尊重 & 分享

你有無曾經遇過一個非常好既性伴侶呢??
答:如果以「一個人」為單位,一定有既。因為一個人對我有一定程度的刺激&誘惑,令我對佢有興趣,先會同佢發生性行為。但,「靈慾合一」既時間長短及次數,加上與對方既互動,先會令件事更長久、更好!

以你覺得你自己係咪一個好既性伴侶呢??
答:我會comment我係一個幾就得人同幾caring既partner,至於好唔好,留待我的希望即將出現的SL去COMMENT。畢竟,呢D野,個人認為,TAILOR-MADE先係好野。
作者: hangkachen    時間: 2013-7-11 11:18

你認為一個好既性伴侶係點既呢?
上面好多師兄師姐都講咗,當然係要心,靈,肉體合一,才能做出愛的精華...
玩得要放,明白對方的需要感受....要愛聽叫床就盡性叫....愛點暴力就一點暴力....
當然彼此同意下更好.

你有無曾經遇過一個非常好既性伴侶呢??
暫時有一個,但時間開始夾不來,感情也慢慢淡下來,我諗也快完.

以你覺得你自己係咪一個好既性伴侶呢??
唔係自己話,係對方
自己始於有個家.時間就難夾
作者: 6Inch    時間: 2013-7-11 11:41

引用:
原帖由 咸濕靚仔 於 2013-7-11 10:50 AM 發表

:smile_o15:
多謝,c姐!:smile_o09:

讓小弟總結::smile_o01:

中意咸濕你因為佢中意你咸濕佢!:smile_46:
其實係互動,互相影響,互相配合
喜歡對方就會乜都肯做

我見過有D女仔,
同ex一齊時著衫好密實,好娘,同左第二個一齊,變到好性感,好風騷
點解???

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 15:05

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 15:10

作者: damnbird123    時間: 2013-7-11 15:23

作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-11 15:34

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 03:10 PM 發表
經過咁多師兄師姐討論後,都發現大家有個共通點
好多都提過靈慾合一依個問題
我個人靈慾認為要做到合一
基本你同對手要有一定程度既認為同了解
簡單d講,應該ons係做唔到架喎
大家認為係咪??:smile_41:

另外, ...
1. ons做唔做到靈慾合一?

又唔係話做到做唔到既!

各人要求不同、背景不同,岩吹水又唔代表岩咀咀,TIMING、環境、氣氛等等都影響著兩個人既感覺。當然,唔係ONS,有多D機會俾大家去了解、遷就同犧牲,同時明白自己係對方身上可以得到D咩野,係大家比較明白有關既事既時候,要靈慾合一當然易D.......

但你係酒吧,WING WING 地,視線濛D,咩都打左個SOFT LENS落去,感覺就無限放大加美化左;再加上好多人在酒精既影響下對溝通個方面要求又低左,咩都順眼曬又HIGH HIGH地,個一刻都好可能非常「靈慾合一」嫁喎......當然,清醒過後,發現對方唔係自己杯茶,大有人在!

2. 大家鐘唔鐘意女方著性感睡衣呢?

呢D野,FASHION黎姐......當然會加左D情趣啦,為咩會唔鍾意?
作者: 幪面超人    時間: 2013-7-11 15:36

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 03:10 PM 發表
經過咁多師兄師姐討論後,都發現大家有個共通點
好多都提過靈慾合一依個問題
我個人認為要做到靈慾合一
基本你同對手要有一定程度既認為同了解
簡單d講,應該ons係做唔到架喎
大家認為係咪??:smile_41:

另外, ...
絕對同意,其實女仔著內衣時係最性感,比剝光豬更正,有美感
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 15:49

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 16:00

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-11 16:35

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 04:00 PM 發表

我本身身材略肥,都係著睡衣遮遮好D
好嘢使乜遮啫著啲情趣內衣效果更佳:smile_40:
作者: 老虎。    時間: 2013-7-11 16:39

作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-11 17:35

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 03:49 PM 發表

所以幾時都話飲酒凗情藥黎架啦
但有副作用呢.......
輕則有可能令神經反應遲緩
重則嘔到四維都係 + 未完事已訓成左
咁點算!?:smile_30:
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-11 17:46

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 04:00 PM 發表

我本身身材略肥,都係著睡衣遮遮好D
學上面 #25 既「幪面超人」師兄話齋
有時,欲蓋彌彰
反而更性感!
當然,光脫脫有光脫見既好
但比如high heel 加對 stay-up
配上corset或者短裙裇衫
一樣可以引死人!

況且當感覺岩既時候
肥同瘦,都再唔係重點
重點係,係心中既 愛火 & 慾火 有幾大
辣唔辣得著對手 & 自己姐........:smile_o10:
作者: 我係lok~~    時間: 2013-7-11 18:05

:smile_44:   好既SP, 好易會令人愛上 !

遇到一個....成年2年前..
不論內外都好岩我, 係我中意果隻
可惜, 只能成為SP
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 18:32

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 18:33

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 18:35

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 18:36

作者: xiaoloy    時間: 2013-7-11 18:37

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 18:45

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-11 18:51

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 06:33 PM 發表

我唔多鐘意D穿晒洞,爛身爛世,又有毛毛既情趣內衣
我覺得好俗:smile_o16:
當然唔係講個啲,喱士個啲已經好睇:smile_13:
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-11 19:25

作者: 宅男歐吉桑    時間: 2013-7-11 20:33

作者: cherrypizza    時間: 2013-7-12 06:21

作者: cherrypizza    時間: 2013-7-12 06:29

作者: xiaoloy    時間: 2013-7-12 08:18

作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 10:38

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 06:36 PM 發表

邊鬼個叫你灌醉佢者:smile_45:
飲少少咪算囉:smile_45:
鬼咩
有d人,high high地會追酒飲嫁.....
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 10:42

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 06:45 PM 發表
性感一詞係令人見到有性沖動既感覺先為之性感 ...
所以,「健康的性感」?bull shit!
同站在道德高地上發姣
有咩分別?

面孔有時太天使
只會變觀音嫁咋......
都係天使魔鬼混合體好!:smile_o10:
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 10:45

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-11 07:25 PM 發表
我比較鐘意絲質滑身嘅質地
較好手感又舒服:smile_o13:
即係抱住個partner / lover訓
唔著有唔著既舒服
有d似似地棉 / 雪紡既one piece
好似絲質咁滑身又柔軟既
又係另一種舒服
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 10:49

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-12 06:21 AM 發表

咁性感係咪就即係男人口中o既 '索'?

高踭鞋 + 長腿 喎~~
我男人絕對唔會俾我先去沖涼 :smile_13:
索,我相信,係形容個女仔既外表令個男既需要深呼吸、有衝動
係唔係性衝動就唔知啦.......
想識佢、即時問佢拎電話個d衝動都算嫁!
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 10:51

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-12 06:29 AM 發表
其實有一樣o野...
之前打咁大篇o野好似最後都係漏o左 :smile_27:
就係我覺得要床上玩得盡興, 雙方之間一定要有愛
可能男仔唔係咁睇, 行街見到個女仔好樣, 身材正d 都想扑人,
但小女個人接受唔到赤裸裸在我面前o ...
當「靈慾合一」時
點可能你中無我,我中無你呢?
無愛,點可能sync到,去到「靈慾合一」 / 同步呢?:smile_o05:
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-12 12:40

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-12 12:44

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-12 13:12

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-12 12:44 PM 發表
唔知我有無天使魔鬼混合體嘅件呢?!:smile_13:
天使面孔就合格架啦,但魔鬼身材就要報上三圍數字先分析到
作者: NaughtyJuan    時間: 2013-7-12 13:39

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-12 12:44 PM 發表
唔知我有無天使魔鬼混合體嘅件呢?!:smile_13:
條件?
個個人杯茶都唔同喎
個個人都有條件嫁
岩唔岩飲既姐....:smile_o10::smile_o01:

再者,岩飲想飲又未必有得被提供既姐,係唔係?

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-12 17:02

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-12 17:03

作者: Purple_Dino    時間: 2013-7-12 17:10

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-12 17:43

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-12 05:02 PM 發表

有個滿意既上圍
其他衣著搭救,嘻嘻
今晚去街街,黑色連身短裙,閃石腰帶,黑色西裝褸,黑色lace通花吊帶襪,加對高踭鞋
夠照
唔洗魔鬼濕柴都應該絕對夠魔鬼:smile_o01:
肯定通殺啦:smile_o12:
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-15 13:35

作者: damnbird123    時間: 2013-7-15 13:43

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-15 14:15

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-15 01:35 PM 發表
問一問大家另一個問題,係男士角度黎講
女人濕同唔濕有咩分別呢??:smile_38:
人要感受到奮興才會濕,一個男人能令對方濕,即代表令到女性興奮,會有滿足感,相反,一個男人搞極個女人都唔濕o既,心態上會覺得自己幾無用
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-16 01:44

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-16 01:59

作者: damnbird123    時間: 2013-7-16 08:50

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-16 10:42

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-16 01:59 AM 發表
已更新最新話題
講真,有好多女都係偏乾型黎:smile_13:
我訪問過好多女人
大部份無高潮及唔識太享受性愛既女人多數都偏乾:smile_39:
咁我一直都好想知,其實女人係咪真係興奮先會濕,同埋如果做愛過程都係乾,個男仔出出入入時個女仔係咪唔會點享受?:smile_41:
而女仔做愛時唔濕係咪關個男人技巧事呢?
作者: cherrypizza    時間: 2013-7-16 11:17

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-16 12:31

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-16 11:17 AM 發表

只可以話興奮多數會濕, 但水都唔係源源不絕o既 :smile_13:
乾o既話生理上當然係唔會好享受...

俾人插得痛果時我都濕o架 可能係入面空間問題, 又可能係對方長度, 角度問題
好似係頂得好入o既話就點都會痛囉 ...
我都係第一次聽女人插得痛都會濕,都有分泌?
作者: cherrypizza    時間: 2013-7-16 13:03

作者: ming999hk    時間: 2013-7-16 13:42

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-16 13:45

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-16 01:03 PM 發表

唔係啦 :smile_30:
係掉返轉咋... 濕o左有時都會好痛
可能通道太短 :smile_13:
女上會好dd, 可以由我自己控制... 雖然有時人地要求坐落d 無辦法
狗仔式就死梗 :smile_o16:
即係妳條隧道較短,佢架火車較長,所以下下到頂
作者: cherrypizza    時間: 2013-7-16 14:00

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-16 14:15

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-16 02:00 PM 發表

呢個係比較科學化o既解釋 :smile_34:
我自問又唔係抗拒做愛, 又唔係乾, 同男友一齊又有安全感, 一d 都唔會話緊張
久唔久都有做下檢查, 無咩異樣, 食得訓得
如果唔係隧道較短真係無咩其他理由啦
咁妳係咪屬於細粒型
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-16 16:21

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-16 16:42

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-16 04:21 PM 發表
[就quote]原帖由 幪面超人 於 2013-7-16 10:42 AM 發表

咁我一直都好想知,其實女人係咪真係興奮先會濕,同埋如果做愛過程都係乾,個男仔出出入入時個女仔係咪唔 ...
心情

所以女仔真係要有mood先至得
作者: damnbird123    時間: 2013-7-16 17:07

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 02:46

作者: 宅男歐吉桑    時間: 2013-7-17 02:49

作者: damnbird123    時間: 2013-7-17 08:38

作者: cherrypizza    時間: 2013-7-17 09:56

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-17 10:21

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-17 09:56 AM 發表

唔係啦, 170 唔算細粒o卦 :smile_o14:
除非男人有4 米高 :smile_30:
咁身長同妳條隧道就咁睇比例就唔係好啱
作者: 幪面超人    時間: 2013-7-17 10:22

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-17 02:46 AM 發表
放入去半個鐘唔郁?咪玩啦,訓著都似:smile_45:
至於你話啲水杰身,依樣未聽過,我只可以研究不同男人
研究唔到不同女人:smile_39:

我問下你地,如果條女乾,你插入去細佬會唔會痛?:smile_41:
就算個女仔乾,男人插入去都唔會痛,因為男人都會有自己分泌,就算無,男人興奮緊仲點會覺痛,但我諗個女仔就唔係好受
作者: cherrypizza    時間: 2013-7-17 10:29

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-17 10:41

引用:
原帖由 cherrypizza 於 2013-7-17 10:29 AM 發表

但係咁樣對長遠健康應該無咩影響o卦? :smile_53:

唔插都俾人插o左四五年啦 :smile_o05: 又唔係次次有事...

我本人真係唔介意, 只要唔好血流成河 :smile_30:
健康應該無影響,但對妳黎講始終爭啲嘛
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 14:20

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 14:22

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 14:23

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 14:25

作者: yin532    時間: 2013-7-17 14:30

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-17 15:01

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-17 02:25 PM 發表
話時話,如果女伴成日都偏乾都幾sad
:smile_13:
如果真係此情況,我覺得唯有用KY幫下手,好過乾磨,大家都唔好受

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 15:22

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 15:24

作者: 宅男歐吉桑    時間: 2013-7-17 15:55

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-17 16:21

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-17 03:24 PM 發表
我sl選擇左唔做:smile_13::smile_39:
咁妳的選擇會係點?係咪都係情願唔做?
作者: jean_andylau    時間: 2013-7-17 17:44

作者: damnbird123    時間: 2013-7-18 09:06

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-18 12:49

作者: damnbird123    時間: 2013-7-18 12:53

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-18 13:26

作者: 幪面超人    時間: 2013-7-18 13:38

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-7-18 01:26 PM 發表
佢係唐三藏托世,算吧啦:smile_39:
在我而言是一個奇人
作者: damnbird123    時間: 2013-7-18 13:45

作者: ~Ken~    時間: 2013-7-18 13:50

作者: jean_andylau    時間: 2013-7-18 16:42

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)