188Channel

標題: 好懷念大陸落D啲日子 [打印本頁]

作者: sunboy36    時間: 2011-6-11 23:15     標題: 好懷念大陸落D啲日子

作者: alphard    時間: 2011-6-11 23:25

suppot you ..i also have the same feeling
作者: 黑白菲    時間: 2011-6-11 23:29     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: sunboy36    時間: 2011-6-11 23:33

作者: sunboy36    時間: 2011-6-11 23:35

作者: alexw0449    時間: 2011-6-12 01:04

我都好懷念,我8-9年冇去囉,諗返以前食糖溝女,中文disco歌,真係好撚正!
作者: canon123    時間: 2011-6-12 01:08

I do not go disco. so, cannot get your feeling. or I am too old for Disco.:smile_14:
作者: kinkinkin8899    時間: 2011-6-12 01:40

作者: pccw123    時間: 2011-6-12 01:40

引用:
原帖由 sunboy36 於 2011-6-11 11:15 PM 發表
雖然五六年冇落過D, 但每次聽番啲舊DISCO歌都好懷念以前啲日子, 重有一班朋友, 其實都幾感動….
傻傻咁溝女成日食檸檬:smile_30: 一班朋友好開心一齊跳舞
起初深由圳玩凱悅 /cyber / 838 ...
我再早期 d 既,newyork newyork ; JJ ;春風畢打奧;龍勝吧 .......
果時真係晚晚都去浦架

作者: 大陸北姑    時間: 2011-6-12 01:47

作者: 孟波    時間: 2011-6-12 01:49

作者: benben2013    時間: 2011-6-12 01:59

作者: Dupplo    時間: 2011-6-12 07:50

作者: pccw123    時間: 2011-6-12 08:06

引用:
原帖由 Dupplo 於 2011-6-12 07:50 AM 發表

邊樹泥架!呢 d 我全部都 5 識嘅!!

:smile_40: :smile_40:
唔信~~~
可能唔知留低幾多斤腳毛天呀~~~:smile_o11:
作者: Dupplo    時間: 2011-6-12 08:09

作者: pccw123    時間: 2011-6-12 08:15

引用:
原帖由 Dupplo 於 2011-6-12 08:09 AM 發表

貢早!快 d 去搵位啦!!!
拆穿晒~~~
:smile_o13:
作者: Dupplo    時間: 2011-6-12 08:17

作者: andy_2008    時間: 2011-6-12 10:28

引用:
原帖由 pccw123 於 2011-6-12 01:40 發表

我再早期 d 既,newyork newyork ; JJ ;春風畢打奧;龍勝吧 .......
果時真係晚晚都去浦架
yes, 我都去過, why now no disco ????
作者: skyworld7    時間: 2011-6-12 13:01

作者: fgjacky    時間: 2011-6-12 13:26

引用:
原帖由 Dupplo 於 2011-6-12 07:50 AM 發表

邊樹泥架!呢 d 我全部都 5 識嘅!!

:smile_40: :smile_40:
Newyork Newyork 就係而家金光華個位置啊!

以前最初去Newyork Newyork 真係好好玩,鍾意可以在舞池跳舞勾女,最重要係良家又有,二奶又有,搵食的都有…真係想要咩有咩野!

唔鍾意就去格離大廳吧台同d 吧女買酒玩,d 吧女個個都好靚女好正o添!

作者: twinhero    時間: 2011-6-12 13:44

作者: pccw123    時間: 2011-6-13 00:28

引用:
原帖由 fgjacky 於 2011-6-12 01:26 PM 發表

Newyork Newyork 就係而家金光華個位置啊!

以前最初去Newyork Newyork 真係好好玩,鍾意可以在舞池跳舞勾女,最重要係良家又有,二奶又有,搵食的都有…真係想要咩有咩野!

唔鍾意就去格離大廳吧台同d 吧 ...
仲有南國戲院包箱倍睇 同佢隔離遊戲機中心、真係可以玩成晚~~~
作者: Ka@on    時間: 2011-6-13 01:01

作者: UNOWAT    時間: 2011-6-13 01:49

作者: qas123    時間: 2011-6-13 02:35

作者: qas123    時間: 2011-6-13 02:45     標題: 回覆 22# 的帖子

作者: lokshue    時間: 2011-6-13 04:33

作者: lokshue    時間: 2011-6-13 04:36

作者: lokshue    時間: 2011-6-13 04:40

作者: dirtyboy9394    時間: 2011-6-13 10:31

作者: dirtyboy9394    時間: 2011-6-13 10:31

作者: andy_2008    時間: 2011-6-13 23:18

yes, in disco.. many beautiful girls ...:smile_40:
作者: 瀏覽器    時間: 2011-6-13 23:27

作者: 自由文    時間: 2011-6-14 00:08

me too.....:smile_o12: 5-6年前以經無落過d,自從係838比個公安用佢枝機槍指9住就無去過!!:smile_o04: 甘大個仔第一次比左佢
作者: ykk090    時間: 2011-6-14 01:20

作者: on0126    時間: 2011-6-14 01:22     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: 芬奇臨    時間: 2011-6-14 02:27

作者: 海棉體    時間: 2011-6-14 02:36

作者: pccw123    時間: 2011-6-14 03:55

引用:
原帖由 qas123 於 2011-6-13 02:45 AM 發表
看來C兄年紀都有番貢上下,囡陪睇戲都係30蚊人仔’任揸波波.好玩~唔挌手. 

果時係個所謂商場簡好 D 企鵝 ,再係門口既士多仔 買卷廁紙同樽水先入場 "睇戲"~~~~
作者: pccw123    時間: 2011-6-14 03:58

引用:
原帖由 芬奇臨 於 2011-6-14 02:27 AM 發表
舊屎沖走左喇 向前望啦:smile_38:

都唔係架,我係滘口度發現反呢 d 場,十足十回到舊屎 ~~~~
作者: pccw123    時間: 2011-6-14 04:40

引用:
原帖由 海棉體 於 2011-6-14 02:36 AM 發表
AA 新皇朝 凱悅 夜猫 龍勝吧 宇宙之星 托温 嘥爸 東方 夜傾情 仲有水圍爛九俱樂部
師兄講既場我都有少少印象~~
凱悅(即依家老地方前身)~~ 當年我諗最多小妹妹搵食,晚晚起碼有二三百個,多到 D 保安仔要係地下畫條紅線,d 囡囡唔可以超越條線搵客,果時大多數無媽咪無雞頭,所以成日為客爭執,印象最深係大堂中間有套生啤機,可以飲到新鮮既金威生啤。
夜貓 、topOne 、JJ 、晒爸 ... 係隔離附近,果時呢間搵到食立刻轉場,成晚走來走去。搵到既就去宵夜返盧山花園既行宮過夜。:smile_47:
龍勝吧相對來講就遠 D 啦,不過成日有 D 二三線名星仔表演,果時溝左件銀行妹成日要我同佢地去呢間野玩。
不過我最鐘意去春風畢打奧,間野有動有靜,同老板去既可以開間房叫媽咪帶女坐,又可以同D 朋友仔坐大廳跳舞演酒溝下,
再唔係一支公去吧頭坐,同 D 推廣演下差下,果 d 推廣成個魔度咁~~~
其實仲有新園酒店有間好似叫乜野河東,晚夜有班黑鬼玩 Jazz ,當年學人地演紅酒,依家好似轉左做酒樓囉 ....
作者: dan_cwt    時間: 2011-6-14 18:17

作者: 金錢世界    時間: 2011-6-14 22:51

作者: lawken1    時間: 2011-6-14 23:24

作者: andy_2008    時間: 2011-6-14 23:37

引用:
原帖由 pccw123 於 2011-6-14 04:40 發表

師兄講既場我都有少少印象~~
凱悅(即依家老地方前身)~~ 當年我諗最多小妹妹搵食,晚晚起碼有二三百個,多到 D 保安仔要係地下畫條紅線,d 囡囡唔可以超越條線搵客,果時大多數無媽咪無雞頭,所以成日為客爭執,印 ...
二三線名星仔表演, yes, I have also seen it before..
作者: pccw123    時間: 2011-6-15 00:51

引用:
原帖由 andy_2008 於 2011-6-14 11:37 PM 發表

二三線名星仔表演, yes, I have also seen it before..
謝謝你睇晒我段野,最記得係 石岩 果度有蔡國權 表演,有個囡囡請埋我去睇
作者: sunboy36    時間: 2011-6-15 22:42

作者: sunboy36    時間: 2011-6-15 22:46

作者: sunboy36    時間: 2011-6-15 22:53

作者: andy_2008    時間: 2011-6-15 23:20

引用:
原帖由 pccw123 於 2011-6-15 00:51 發表

謝謝你睇晒我段野,最記得係 石岩 果度有蔡國權 表演,有個囡囡請埋我去睇
I also saw  陳啟泰 singing in night club in the year of 2003 in SZ:smile_38:
作者: louiecheung    時間: 2011-6-16 01:31

作者: Dupplo    時間: 2011-6-16 10:15

作者: Dupplo    時間: 2011-6-16 10:17

作者: Avril@@    時間: 2011-6-16 16:12

作者: 海棉體    時間: 2011-6-16 16:56

作者: laiyau82    時間: 2011-6-16 17:14

作者: 中山新人狼    時間: 2011-6-16 18:14

作者: ken3052    時間: 2011-6-16 18:45

作者: iloveu777    時間: 2011-6-16 21:19

作者: eric_so888    時間: 2011-6-17 06:49

作者: skywing_boy    時間: 2011-6-17 15:17

作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-17 19:53

尼個話題, 之前有過啦!
:smile_o10:
又舊事重題
作者: 20888    時間: 2011-6-17 20:14

作者: skyworld7    時間: 2011-6-18 12:57

作者: skyworld7    時間: 2011-6-18 12:59

作者: alexw0449    時間: 2011-6-19 01:49

引用:
原帖由 lokshue 於 2011-6-13 04:40 AM 發表

良家有無呀:smile_41: :smile_41:

2奶就唔少,玩一,二次幾好玩既,有砌人件女征服感,叫多幾次就例要跌番D錢比她:smile_44: :smile_44:
以前D女真係好易溝,仲要當晚可以食到,玩到我都沈過兩三次船.D糖又正,不過吃完訓唔著,扑野好難出難....哈哈!
作者: alexw0449    時間: 2011-6-19 01:56

引用:
原帖由 Avril@@ 於 2011-6-16 04:12 PM 發表
我都係水晶宮 夜傾情到大,  常平石頭記係我既終點,  而家都3字頭:smile_27::smile_42:, 好掛住以前去石頭記, 玩到成個場都識, 一邊入場, 一邊有野隊野行,  個個都係老友,  好正 , 女又易溝  .

美好的回憶:lovelin ...
C兄,點燃你講果D場,同我經歷咁似既? 你有冇去過橫曆新時代and 石龍(好似叫香格里拉).....e+仲有冇去玩?
作者: 290808    時間: 2011-6-19 09:15     標題: disco 歌

作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-19 12:22

幾好~幾好~值得推薦,,
幾好~幾好~值得推薦,,:smile_40:
作者: andy_2008    時間: 2011-6-19 21:05

引用:
原帖由 alexw0449 於 2011-6-19 01:49 發表

以前D女真係好易溝,仲要當晚可以食到,玩到我都沈過兩三次船.D糖又正,不過吃完訓唔著,扑野好難出難....哈哈!
以前D女真係好易溝, it is very true.
now,  HK people in SZ :smile_39:
作者: electrical1961    時間: 2011-6-20 01:28

作者: 里安納度    時間: 2011-6-21 23:43

作者: lokshue    時間: 2011-6-22 03:05

作者: 紀sir    時間: 2011-6-22 03:09     標題: 回覆 73# 的帖子

作者: lokshue    時間: 2011-6-22 03:32

作者: currygary    時間: 2011-6-22 05:33

作者: 抽水天王    時間: 2011-6-22 05:49

作者: andy_2008    時間: 2011-6-22 22:51

引用:
原帖由 currygary 於 2011-6-22 05:33 發表
New York new York 以前既吧妹好鬼索,差不多一星期去五晚,仲差d沉左條吧妹,真系好懷愐以前既曰子,食不憂,住不憂!而家就!所以往事只能回味!

10 years ago, HK people are still popular in SZ, but now:smile_39:
作者: cherry8788    時間: 2011-6-22 22:53

作者: sosing    時間: 2011-6-22 23:33

作者: chunhint    時間: 2011-6-22 23:52

而家最希感覺應該係3字頭個d ...4 字當時已大 .2 字又太細
最懷念第一站食唔到 ,都重有 新皇朝/夜傾情/power / 富豪世紀 ....慢慢食.
作者: 食香腸    時間: 2011-6-23 00:41     標題: disco 歌

作者: pochaccoowen    時間: 2011-6-23 11:44

作者: DN11    時間: 2011-6-23 18:02

作者: 食香腸    時間: 2011-6-23 19:42     標題: 嘰嘰

作者: 10857213    時間: 2011-6-23 20:10

作者: hei2413    時間: 2011-6-23 21:34

作者: 食香腸    時間: 2011-6-23 22:05     標題: 凱悅

作者: andy_2008    時間: 2011-6-24 00:07

引用:
原帖由 10857213 於 2011-6-23 20:10 發表
記得龍勝吧收八達通入埸費呢
not 八達通.., 是要買會員卡
作者: alexw0449    時間: 2011-6-24 01:29

引用:
原帖由 食香腸 於 2011-6-23 12:41 AM 發表
五舊水呀,五舊水呀.有靚女 有靚女..隊唔隊呀,,隊唔隊呀,,,,,好能記得:smile_40: :smile_40: :smile_40: :smile_40: :smile_40: :smile_40:
仲有一首係勁hit既 .... 係China Power 既 everyday ,一播首歌,全埸8-9成人起晒身fing.....
作者: kiss2    時間: 2011-6-24 01:51     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: 秋哥    時間: 2011-6-24 02:06

作者: 秋哥    時間: 2011-6-24 02:20

作者: 食香腸    時間: 2011-6-24 09:45     標題: 個時everyday.everyday.....中文板好能hit

作者: alexw0449    時間: 2011-6-24 21:33

引用:
原帖由 食香腸 於 2011-6-24 09:45 AM 發表
仲有一首係勁hit既 .... 係China Power 既 everyday ,一播首歌,全埸8-9成人起晒身fing.....:smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38: ,,,,,,現在好想聽
我唱俾你聽衷心 ...送我一朵玫瑰花,我衷心的謝謝你,哪怕你長得不那麼美麗,我已深深愛上你
作者: 食香腸    時間: 2011-6-24 23:26     標題: 好能野兄弟

作者: alexw0449    時間: 2011-6-25 00:38

呢D野應該只有我地呢D70後,三張野既港男先會知囉....唔知仲有冇D70後組團上去落D fing呢?
作者: 今日黑色星期五    時間: 2011-6-25 01:57

作者: pccw123    時間: 2011-6-25 02:08

引用:
原帖由 今日黑色星期五 於 2011-6-25 01:57 AM 發表

10多年前成日聽到我阿哥係屋企播
http://www.youtube.com/watch?v=wdVQFQVE-HQ
謝謝師兄:smile_15: ,
真係好耐茅聽過囉~~~~~:smile_13:
作者: Dupplo    時間: 2011-6-25 10:03

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)