188Channel

標題: 今天出入常平火车站要小心! [打印本頁]

作者: sandm    時間: 2011-6-3 14:38     標題: 今天出入常平火车站要小心!

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: cp~魚    時間: 2011-6-3 14:40

作者: Song-1    時間: 2011-6-3 14:49

作者: sandm    時間: 2011-6-3 15:05

引用:
原帖由 cp~魚 於 2011-6-3 02:40 PM 發表

可否詳細少少?????
今天正午, 小弟亲眼目到事件经过, 话说我在火车站那间小食店发实发度食紧野之际, 有三名疑似港人的和我擦身而过, 他们有讲有笑, 但细看他们巳被十多个不知名人仕以左右后跟著走(无错系十多人), 当时的我巳心知不妙, 而正当他们走到停车场闸口时, 其中一位被人按在地上抢去了金链, 其它两位也亦只有流露出爱莫能助的表情, 事后这三条on 9只好手挽手离去. 不过那班pk很快又返回火车站断续寻找猎物了. 所以敬请各ching今天出入要特别小心小心!
作者: Dupplo    時間: 2011-6-3 15:10

作者: apple997    時間: 2011-6-3 15:10

作者: sandm    時間: 2011-6-3 15:26

引用:
原帖由 apple997 於 2011-6-3 03:10 PM 發表
同強姦有乜分別
有, 強姦要除裤, 他们不用:smile_13:
作者: 紀仁安    時間: 2011-6-3 15:33

作者: byoy7777    時間: 2011-6-3 15:39

作者: sandm    時間: 2011-6-3 15:42

引用:
原帖由 byoy7777 於 2011-6-3 03:39 PM 發表
常平車站全日都是賊來賊往,什麼時候都是要萬分小心!這位師兄又身懷巨鍊!要不是怎會三人行只姦他一個?
全对!:smile_38:
作者: sandm    時間: 2011-6-3 15:43

引用:
原帖由 紀仁安 於 2011-6-3 03:33 PM 發表

是否為金链?
咁你單拖都無事:smile_o05:
当然为金链:smile_44: /因我无链用:smile_13:

作者: gerund710    時間: 2011-6-3 15:56

作者: sandm    時間: 2011-6-3 16:00

引用:
原帖由 gerund710 於 2011-6-3 03:56 PM 發表
財不可以露眼..:smile_38:
俗語有云:去搵初蓮..就唔好帶金蓮..:smile_13:
所以有电有水, 都唔好被人知!:smile_34:
作者: xiangcao    時間: 2011-6-3 17:22

作者: hokai    時間: 2011-6-3 17:48

今天出入常平火车都睇唔到啦,真慘,坐大巴好d.
作者: sandm    時間: 2011-6-3 17:56

引用:
原帖由 hokai 於 2011-6-3 05:48 PM 發表
今天出入常平火车都睇唔到啦,真慘,坐大巴好d.
坐大巴也差无几:smile_39:
作者: iloveu777    時間: 2011-6-3 18:54

作者: sadatate    時間: 2011-6-3 19:01

作者: JJ-Armani    時間: 2011-6-3 19:06

作者: canon123    時間: 2011-6-3 19:36

thank for information.
作者: vlun    時間: 2011-6-3 20:41

作者: 抽水天王    時間: 2011-6-3 21:35

作者: champ2011    時間: 2011-6-3 22:33

作者: Recess    時間: 2011-6-4 00:37

作者: 孟波    時間: 2011-6-4 02:54

作者: harlow333    時間: 2011-6-4 06:13

作者: rogerr88    時間: 2011-6-4 10:26

作者: sandm    時間: 2011-6-4 10:45

引用:
原帖由 iloveu777 於 2011-6-3 06:54 PM 發表
咁一般唔帶金鍊既聰明香港C兄都唔使驚.........
係個D非一般既傻仔C兄驚死人地唔搶佢野先要小心O者
点都要小心d好:smile_38:
作者: sandm    時間: 2011-6-4 10:48

引用:
原帖由 champ2011 於 2011-6-3 10:33 PM 發表
帶隻錶大約2K使唔使驚阿 :smile_41:  
不過我只係上深圳 ,   唔係去 cp
你带条金链上深圳, :smile_39: 我睇都系一样
作者: toughdick    時間: 2011-6-4 12:21

thank for information.
作者: badsaleok    時間: 2011-6-4 12:43     標題: 回覆 1# 的帖子

常平is not good place
作者: badsaleok    時間: 2011-6-4 13:07     標題: 回覆 1# 的帖子

垃圾地方......
作者: simonhing99    時間: 2011-6-4 14:04

作者: skyworld7    時間: 2011-6-4 14:05

作者: biscuits2007    時間: 2011-6-4 14:30

作者: badsaleok    時間: 2011-6-4 14:40     標題: 回覆 1# 的帖子

姨丈中12刀慘死 三人重傷 東莞新娘穿金戴銀遭搶劫
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-4 21:01     標題: 近期我跟幾個在東莞工作的朋友談過

東莞的治安, 在農曆新年之后,
急速轉差!
帶金鏈被搶, 搶手袋, 手機, 已是指定動作啦,
無乜咁出期了

現在昌狂到, 如果您楂車, 用摩托車碰下您,
博您停車, 有人在附近埋伏, 沖出來, 搶您部車!

作者: champ2011    時間: 2011-6-4 21:23

作者: input    時間: 2011-6-4 22:17

作者: 常仔村民    時間: 2011-6-5 01:41

真是要十分小心
作者: 歐根師傅    時間: 2011-6-5 02:23

作者: 強生    時間: 2011-6-5 07:04

作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-5 10:49

大陸好多, 三五成群搶劫, 任您幾好打, 都蝕低啦!
唔好話入夜, 光天化日, 銀行門口, 高級酒店附近,
火車站附近, 都是高危, 我上大陸, 都不會穿金帶銀,
不會帶勞力士, iphone
不會在路邊打電話, 亮出手提電腦等等
帶備行山杖, 作自衞用途!
博d賊仔捨難取易!:smile_34:
作者: cp~魚    時間: 2011-6-5 11:39

作者: sniperone    時間: 2011-6-5 11:45

作者: skyworld7    時間: 2011-6-5 13:39

作者: martinlam    時間: 2011-6-7 09:57

作者: 香港雞蟲    時間: 2011-6-7 10:26

引用:
原帖由 sandm 於 2011-6-3 03:05 PM 發表

今天正午, 小弟亲眼目到事件经过, 话说我在火车站那间小食店发实发度食紧野之际, 有三名疑似港人的和我擦身而过, 他们有 ...
返大陸帶金鏈,活該,活該:smile_39: :smile_39:
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-8 06:42

大陸是另一個國度,
要步步為營, 無熟人帶路,
唔好自己周圍去, 尤其是入夜,
隨時比人溶燃咗, 屍骨無存!

每年都有好多, 搭客司機因被搶劫失去生命!
大陸d強盜, 唔知點解, 明明無需要, 都攞人命,
先扑街!:smile_o16:
作者: sandm    時間: 2011-6-8 10:33

引用:
原帖由 鄭子洋先生 於 2011-6-8 06:42 AM 發表
大陸是另一個國度,
要步步為營, 無熟人帶路,
唔好自己周圍去, 尤其是入夜,
隨時比人溶燃咗, 屍骨無存!

每年都有好多, 搭客司機因被搶劫失去生命!
大陸d強盜, 唔知點解, 明明無需要, 都攞人命, ...
无错, 太凶残
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-8 11:00

您見有d人, 節墜到柺帶d細路仔,
整到佢地殘廢, 控制佢哋去乞錢,
就知d大陸人有幾無人性啦!
何況大人!
如果女仔生得靚d, 有機會會被柺賣到外省,
做人哋小老婆, 迫做雞,  不見天日!

作者: sandm    時間: 2011-6-8 11:07

引用:
原帖由 鄭子洋先生 於 2011-6-8 11:00 AM 發表
您見有d人, 節墜到柺帶d細路仔,
整到佢地殘廢, 控制佢哋去乞錢,
就知d大陸人有幾無人性啦!
何況大人!
如果女仔生得靚d, 有機會會被柺賣到外省,
做人哋小老婆, 迫做雞,  不見天日!   
太恐怖啦
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-8 11:17

引用:
原帖由 sandm 於 2011-6-8 11:07 AM 發表

太恐怖啦
回覆: 何止咁, 大陸醫院d醫生仲壞, 仲恐怖!
         如果您唔識人, d醫生拖您症, 不理您死活, 或從此失去工作能力, 半死不活,
         我做間厰, 有工人比沖压機, 整親手指,
         去附近醫院, 住了兩個weeks 都未好,
         后來到東莞d好醫院, 人哋動下手術, 院都唔駛住, 就好番!
         但由於拖了時間, 要切了半節手指,
         您話個工人幾慘呢, 會照响日后生計!

聽人講咁樣己算好彩, 有d醫院分分鐘, 拖到您骨炎, 要拆掌, 大有人在,
         大陸好多醫院都是謀人寺, d 醫生 正人渣 !  

作者: sandm    時間: 2011-6-8 14:20

引用:
原帖由 鄭子洋先生 於 2011-6-8 11:17 AM 發表

回覆: 何止咁, 大陸醫院d醫生仲壞, 仲恐怖!
         如果您唔識人, d醫生拖您症, 不理您死活, 或從此失去工作能力, 半死不活,
         我做間厰, 有工人比沖压機, 整親手指,
         去附近 ...
睇怕要比多20年时间大陆先有改善:smile_39:
作者: 2串1    時間: 2011-6-8 15:07

作者: sandm    時間: 2011-6-8 15:43

引用:
原帖由 2串1 於 2011-6-8 03:07 PM 發表
膠post.... 日日都有架啦:smile_38: :smile_38:
:smile_13:
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-9 10:59

引用:
原帖由 2串1 於 2011-6-8 03:07 PM 發表
膠post.... 日日都有架啦:smile_38: :smile_38:
回覆: 此帖唔算!, 我唔同意! :smile_38: :smile_38:
         反而抵讚!
         我看過師兄的帖子, 尼句似--灌水百搭金句!
作者: sandm    時間: 2011-6-9 16:08

引用:
原帖由 鄭子洋先生 於 2011-6-9 10:59 AM 發表

回覆: 此帖唔算!, 我唔同意! :smile_38: :smile_38:
         反而抵讚!
         我看過師兄的帖子, 尼句似--灌水百搭金句!
多谢CHing支持, 有d甘ge回覆真系无奈:')
作者: 鄭子洋先生    時間: 2011-6-11 08:16

多謝c-hing温馨提示....

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)