188Channel

標題: 小費與打償 [打印本頁]

作者: wctong08    時間: 2011-2-23 12:36     標題: 小費與打償

作者: canon123    時間: 2011-2-23 13:41

the employer is always trying to get the money from employee... but the tips has a standard and should be paid when I am happy.
作者: 青島超爽    時間: 2011-2-23 13:43

作者: 中山新人狼    時間: 2011-2-23 13:44

作者: Tck310769    時間: 2011-2-23 13:50

作者: CP-隊穿長    時間: 2011-2-23 13:52

作者: 香港雞蟲    時間: 2011-2-23 14:21

引用:
原帖由 中山新人狼 於 2011-2-23 01:44 PM 發表

即係老撚馮:smile_o02: :smile_o04:

比少 d 都話影衰傷講人:smile_o14:
大陸人不嬲都唔比,又冇人話影衰大陸人
作者: CP-隊穿長    時間: 2011-2-23 14:22

作者: 香港雞蟲    時間: 2011-2-23 14:26

引用:
原帖由 CP-隊穿長 於 2011-2-23 02:22 PM 發表
大陸人夾硬黎,無人敢出聲。:smile_o05:
傷講人就追小費追到出門口,唔比就...........屌
作者: CP-隊穿長    時間: 2011-2-23 15:58

作者: shaja    時間: 2011-2-23 17:44

CHING 你同D js 好熟架...小費鐘意比幾多就幾多...做咩好似我比人工佢咁啊...就係你地D ching 種鳩壞晒D js...比你D就閪口閪面...比30又係面黑叫比多D. 50又係咁..比100都係咁...根本就係on 撚 9 9....
係咪比小費唔駛比揼骨$$$啊...唔係呀碼...有D骨埸仲收緊百鳩幾兩百蚊架...加撚埋小費成三舊啦...由其是正骨js...45度機師打埋出黎都係一舊...正骨比50, 80, 100 都閪口閪面...做咩撚野要對佢地咁好...你地鐘意溝js..比多多都係你既事...唔好係度叫人比多D js....
作者: lung007    時間: 2011-2-23 18:13

作者: hkhome    時間: 2011-2-23 18:31

作者: wctong08    時間: 2011-2-23 19:09

作者: koreansam    時間: 2011-2-24 00:04     標題: 回覆 5# 的帖子

total agree
作者: 孟波    時間: 2011-2-24 00:31

作者: mike4asl    時間: 2011-2-24 00:49

作者: tr2514    時間: 2011-2-25 08:56     標題: 回覆 1# 的帖子

我都係骨場常客,平時按摩同技師吹水都聽埋唔少...有技師好比心機好用力去按,個客人都話按得好,但事後只比小費30{人地張小費單最低是35:smile_27: ,係都唔好慳果5蚊拉},技師話春袋都有氣...如果有的話...:smile_30: .,又有技師話有d客人一路傾計,到將要落鐘時就扮訓著,叫極都唔醒,當技師去廁所出來就唔見影,連小費都慳翻....,

作者: cagirl999    時間: 2011-2-25 09:07

作者: buzzbaby    時間: 2011-2-25 09:29

作者: tr2514    時間: 2011-2-25 09:51     標題: 回覆 20# 的帖子

係阿,我都同技師咁講,小費都是客人隨意...所以妳都唔使咁認真按...都係隨意按就是了,反正客人都認為已經比咗果幾十蚊按摩鐘錢,妳都唔好希望會有小費拉,就求其按一下就算咯,力氣都慳翻咯,免得妳辛苦沒回報我又要睇妳面色...
作者: bluerainman    時間: 2011-2-25 09:57

作者: tr2514    時間: 2011-2-25 10:58     標題: 回覆 22# 的帖子

ching講得啱小費係鼓勵,按得好就比按得唔好就比條毛...但點為之好?有人好受力係咁叫加力加力,按到技師手指頭都出血,走個時又話都已經比鐘錢拉重比什麼小費了..又話人地人工低就唔好做咯...就做成惡性循環,技師無心機按,求9其按兩粒鐘走人,而客人又換來一肚氣,大家都無著數
作者: ac18    時間: 2011-2-26 23:39

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)