188Channel

標題: 歌頌亞爺國泰升平 [打印本頁]

作者: jim99    時間: 2009-9-28 16:11     標題: 歌頌亞爺國泰升平

作者: Happy_Everyday    時間: 2009-9-28 16:19

作者: jim99    時間: 2009-9-28 16:36

作者: garry9692    時間: 2009-9-28 16:42

大陸人自尊心太重,三句唔埋兩句就講打打打!自尊心作怪(睇到D香港人一晚駛幾千蚊,臉不改容。)
作者: jim99    時間: 2009-9-28 16:55

作者: 亂我心者多煩憂    時間: 2009-9-28 17:14

作者: 中山新人狼    時間: 2009-9-28 17:18

作者: 亂我心者多煩憂    時間: 2009-9-28 17:19

作者: 不机    時間: 2009-9-28 17:20

作者: jchik743    時間: 2009-9-28 17:55

作者: 瀏覽器    時間: 2009-9-28 18:13

作者: 禁區天使    時間: 2009-9-28 18:25

作者: 桌球天王之王    時間: 2009-9-29 00:54

作者: 孟波    時間: 2009-9-29 00:58

作者: fever9up    時間: 2009-9-29 01:13

作者: lwan9357    時間: 2009-9-29 01:22

作者: 查篤撐    時間: 2009-9-29 03:15

作者: sf920    時間: 2009-9-29 16:51

現在還要分香港人及大陸人:smile_41: 不是一樣中國人吧:smile_38:
作者: haecohaeco    時間: 2009-9-29 17:15

作者: garry9692    時間: 2009-9-29 17:20

引用:
原帖由 sf920 於 29/9/2009 16:51 發表
現在還要分香港人及大陸人:smile_41: 不是一樣中國人吧:smile_38:
其實大家都係中國人,不過我經常聽到D新移民(好多都係我既下屬)話D香港人好差、好冇用,仲有同D qq女聊天,D qq女都話你都D香港人冇X用,咁我就問究竟你地有冇來過香港?有幾個就答我冇來過亦都唔會來,因為香港人冇X用,咁我就問香港人點樣冇X用?佢地就講係D同鄉同佢地講,咁我又問,咁你地D同鄉講香港人邊一方面冇X用?佢地就答唔知,總知就係冇X用,原來好多大陸已經係廣東省一帶唱衰香港人,總知香港人唔及大陸人,其實咁樣唱衰香港對佢地有乜好處?所以我認為係佢地自尊心太重,點都好啦!大家本來都係中國人,希望大家明白中國好、香港好,香港好、中國好。

作者: cherry8788    時間: 2009-9-29 17:43

作者: terminator4    時間: 2009-9-29 17:46

作者: 世界變    時間: 2009-9-29 17:59

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)