飛鵝山

收藏  |  訂閱
23  8.5k

引用:
原帖由 dttcalvin 於 2024-5-1 21:08 發表 查看引用來源
師姐幾時離開香港呀?😥
很有意思的回憶行為

tg交流吓

咩年代呀仲嫁雞隨雞😅老公選擇好再俾你選擇,去到唔開心佢就話你自己揀嘅,你當初又唔出聲嗌唔好😂仲有理想同現實真係差好遠,身邊好多朋友就好似你咁
引用:
原帖由 sim888 於 2024-5-2 05:55 發表 查看引用來源
嫁雞隨雞
老公話要走,咁咪走囉
再加上,佢話畀我選擇未來日子喺加拿大定係喺英國過,佢話想我住喺我開心嘅地方。

回覆 12# Virgin201 的帖子

唔捨得係因為感性
理性系,我都想快啲走
呢個地方好靚,佢係我成長嘅地方。
到今日,理性話畀我知,我要遲走,我會對呢個地方更討厭。
嫁雞隨雞,只係一個講法。
我哋兩公婆睇嘅嘢係大致相同,可能係互相影響,

老公畀我揀加拿大或英國,係因為佢已經有加拿大護照,同埋我已經簽咗bno Visa,所以咪二選一囉!
唔係佢揀咗先至畀我揀,而係現實情況,一係加拿大,一係英國!
我唔知會唔會習慣,但我可以好肯定咁講,我上次過咗去歐洲,我係唔想返嚟。

每個人有唔同選擇,我叫做好好彩,可以有多個選擇。

引用:
原帖由 sim888 於 2024-5-3 06:20 發表 查看引用來源
唔捨得係因為感性
理性系,我都想快啲走

老公畀我揀加拿大或 ...
終於都係要走啦....
太政治既野唔講啦, 邊個地方比邊個地方好, 呢d 野好個人
只可以話除左果d 野之外, 地理環境生活節奏工作模式等等都可以係原因囉, 岩就岩唔岩就係唔岩, 旁人唔干涉得咁多

雖然離開自己成長既地方, 一開始難免會空虛失落, 但係勝在你地夫妻夠恩愛,
有最親既人係身邊互相扶持感覺係會爭好遠囉, 至少有條大腸腸可以填滿一下嘛
早兩日先講起, 性行為除左感覺舒服之外仲有種慰既作用, 外國生活節奏冇香港咁rush, 等閒就做多幾次當運動燒脂囉

祝你地一切順利, 生活幸福

去邊都好最緊要係自己開心,你鍾意幾時返嚟都得
引用:
原帖由 sim888 於 2024-5-3 06:20 發表 查看引用來源
唔捨得係因為感性
理性系,我都想快啲走
嫁雞隨雞,只係一個講法。[

回覆 1# sim888 的帖子

祝 一路順利, 生活更好, 健康幸福.

引用:
唔捨得係因為感性
理性系,我都想快啲走

我大舅大姨喺22年移民左去英國蘇格蘭,我同我老婆都開始儲錢預備移民,祝師姐你生活愉快,一路順風

外國天大地大,露出仲好玩啊

祝師姐一切順利. 加拿大同英國都多香港人既

引用:
原帖由 blondie_cheung 於 8-5-2024 02:31 發表 查看引用來源
祝師姐一切順利. 加拿大同英國都多香港人既
師姐,咁妳喺邊頭呀?🥰

前往最後回覆