0115 師弟手記 之 水警云天 首天試航 ( D 台冇相版 )

收藏  |  訂閱
17  1.7k

0115 師弟手記 之 水警云天 首天試航 ( D 台冇相版 )

早上八點幾 , 由甘兒啞圓行過去 , 到門口 , 大家已就位迎接公眾客人
首次入去 , 冇乜大場氣勢 , 小弟入到去 , 竟然有咨客不給匙牌我

還要問我 是否 按摩嗎 ??? 我有點氣 !! 入骨場就是客人啦 !! 還問 ??
奇奇怪怪 ..... 呢道扣 5 分 !!
拿匙牌入更衣室 , 招呼確是好好 !!
但更衣室 , 由衣櫃至地下 , 我 feel 不到是 豪華大場 !!
只能認同是一間大場 !! 無貴氣 , 是福田區五大豪華場之尾
不彈了 !! 先洗浴 ..... 仆街 , 他們話熱水還未準備好 , 等多 20 分鐘 !!
我 " 靠 " !! 一間投資額不少的場 , 開業一拖再拖 , 到定下 15 號 早上 8 時對外營業 , 為什麼不提早啟動熱水爐 ?? 明知對外開放 , 又馬馬虎虎 , 索性唔沖涼 !! ..... 呢道扣 10 分 !!

更衣 , 服務生先供應綿底褲 , 總叫有野讚 , 最高級那款

上休息室 , 好鬼大 !! 分吸煙區 , 無煙區 , 客人已有近 20 位了

此場休息室是一整體 , 比較視野闊落 , 但樓底太矮了 , 有壓迫感 !!

座椅亦是標準多角度休息椅 , 配 konka 電視 , 暫知有香港 cable tv

好多營銷靚女 , 美容靚女 會主動搭訕 , 主動介紹 , 基本上無悶場

跟一位營銷靚女四圍參觀

參觀完 , 上四樓按摩房按摩了 , 今天只試中式

技師好開心進來 , 我當然是她第一個客人 , 她由尾牌被我亂點 , 提早上鐘 , 開心死 !!
技師手法力度均 OK , 細問之下老師是由水都過檔

按摩全程有交流 , 又幾靚女 , 應該會再點 !!
90 分鐘到了 , 小弟因未瞓 , 霸佔房間瞓到下午

返回休息室再坐坐 , 見肚子餓 , 便叫人拿菜譜看看

看見個菜譜 , 還以為去了五星級酒店 , 乜都貴過人 , 好彩有幾款是 22 元

就點了 星州炒米 , 賣相可以 , 味道接受 , 但唔辣 , 真好笑 , 星州炒米一點辣都無

今次真的要洗浴
洗浴格 20 格 , 全雲石為主題 , 擺明搬金冠假日的藍本過來 , 一模一樣
洗髮水 ... 飄柔 REJOICE 正品
護髮素 ... 潤寶
洗面膏 ... 潤寶
沐浴露 ... 潤寶 RUNBAO , 深圳出品 , 小弟在人人樂超市見過
洗浴花灑有得彈 , 花灑頭太高 , 我有一米八伸手也剛剛碰到
生得矮 , 要調較花灑都幾煩
水力不是太平均 , 格格唔同

乾蒸 , 空間太細 , 與大場兩個字 , 有點不配 , 坐十人已迫了

濕蒸 , 空間也是細 , 可坐十人

水池 , 真的大 , 比兩水一東一六更大 , 有齊水療應該有的設備
有熱池 , 冷水池 , 真正三溫暖 , 是福田區難得的設備

走了 , 出去前台買單 , 前台也開始忙了 , 燈光唔多充足 , 突然間老童 yuen 出現了 , 真的由廣州玩完南下深圳再玩過 , 不愧為老童 !!

中式雙鐘 69 元
星州炒米 22 元

加一 9 元
小費 50 元
合共 150 元

師弟後感
此場是福田區五間豪華場之一 ( 五間指 水都 水立方 678 東方棕泉 水景云天 )
暫可以說 , 此場應該很難威恊兩水
此場在裝修上 , 不是以最豪華規格 , 已輸給其他場
某些配置可能小勝 , 如 水池 休息大廳 .... 都寫唔出了
個人睇法此場地點絕無優勢 , 遠離口岸 , 地鐵出口 , 籌備到開業又遇上金融海嘯 , 如真的以豪華場收費來營運 , 可能會事與願違 , 豪華場也面對客量下跌的問題 , 在種種不明朗因素下 , 此場真的要考慮好定位 , 真的走價格高檔次 , 我會祝福此場
我只能建議 , 以豪華大場作招來 , 價格調低一點 , 走大場價已可殺出血路
例如中式 98 , 泰式 118 ...... 餐廳消費不要離題 ........
附近有很多場必頭痛 , 如胃男 , 在屎一慌 , 宏娼 , 往後大盗 , 甘兒啞圓 , 水域明豬 ........
2009 年經營必困難 , 每間場也要自保 , 新大場未必跟以往那麼容易拿甜頭
師弟特此祝福此場

師弟
2009 - 第 9 篇 報告

相片版報告已在 uwants 刊出

支持師弟大師兄.....

引用:
原帖由 cd200803 於 2009-1-19 04:36 AM 發表 查看引用來源
早上八點幾 , 由甘兒啞圓行過去 , 到門口 , 大家已就位迎接公眾客人
首次入去 , 冇乜大場氣勢 , 小弟入到去 , 竟然有咨客不給匙牌我
還要問我 是否 按摩嗎 ??? 我有點氣 !! 入骨場就是客人啦 !! 還問 ??
奇奇怪怪 ...
我今日都去完,除左個場多女營銷睇外,其他野真係九唔搭八(toliet dirty,知客唔識serve人,混亂--我叫人採耳,來左3個女女o黎,跟住佢地幾個有d嘈交)
唯一可以期望係因新做無耐,俾d機會佢改進

又有新場開,過年要試試,好似好抵喎,中式双鐘69:smile_41:

引用:
原帖由 cacoke 於 2009-1-19 04:38 AM 發表 查看引用來源
支持師弟大師兄.....
多謝可樂師兄

引用:
原帖由 cd200803 於 2009-1-19 04:59 發表 查看引用來源

多謝可樂師兄
大師兄太客氣啦....

引用:
原帖由 frankie-ho 於 2009-1-19 04:50 發表 查看引用來源

我今日都去完,除左個場多女營銷睇外,其他野真係九唔搭八(toliet dirty,知客唔識serve人,混亂--我叫人採耳,來左3個女女o黎,跟住佢地幾個有d嘈交)
唯一可以期望係因新做無耐,俾d機會佢改進
仲未瞓呀師兄...

引用:
原帖由 cacoke 於 2009-1-19 05:01 AM 發表 查看引用來源

仲未瞓呀師兄...
剛睇完波,訓啦
你病就早d抖啦,大師兄

引用:
原帖由 frankie-ho 於 2009-1-19 05:21 發表 查看引用來源

剛睇完波,訓啦
你病就早d抖啦,大師兄
晚晚 this time 個胃就痛呀  

引用:
原帖由 cacoke 於 2009-1-19 05:44 AM 發表 查看引用來源

晚晚 this time 個胃就痛呀  
找野食 law

前往最後回覆